Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženy! Můj partner dostává děti v rytmu střídavé péče, jen je jejich máma má v péči. Již se mi po Xté stalo, že děti předala ve špatném stavu, a bez návštěvy lékaře, kdy je sušila doma. Deti vezmeme k lekari, nechame osetrit a zalecit…ale již se mi stalo, že děti jsou ze strany matky zanedbané ohledně lékařské péče a bylo mi to lékařem naznačeno. Děti vyléčime, matce předáme v pořádku a ona další den bombarduje partnera s kravinami např. že děti mají červené tváře, že je neměly co jsme s nima dělaly. My nic takového neshledali. Její napadání je takto pokaždé…už nevím jak si obrnit nervy nebo co dělat, aby dala pokoj.
Popřípadě jak řešit její neschopnost řešit zdravotní stav děti? Děkuji moc za radu ![]()
To by mě zajímalo co jim takového je, že musí k lékaři tolikrát…? že jsou tolikrát nezaléčené…??? Ono s běžnýma virozáma netřeba lékaře pořád otravovat aby jste měli plusové body
Nechate zalecit opravdu deti…píšeš o nich jak kdyby to byly zvířátka..
Ne děti ![]()
To je problem matky, pokud je to kak píšeš, ale promiň zni to fakt divně.
@Krivka píše:
Ahoj ženy! Můj partner dostává děti v rytmu střídavé péče, jen je jejich máma má v péči. Již se mi po Xté stalo, že děti předala ve špatném stavu, a bez návštěvy lékaře, kdy je sušila doma. Deti vezmeme k lekari, nechame osetrit a zalecit…ale již se mi stalo, že děti jsou ze strany matky zanedbané ohledně lékařské péče a bylo mi to lékařem naznačeno. Děti vyléčime, matce předáme v pořádku a ona další den bombarduje partnera s kravinami např. že děti mají červené tváře, že je neměly co jsme s nima dělaly. My nic takového neshledali. Její napadání je takto pokaždé…už nevím jak si obrnit nervy nebo co dělat, aby dala pokoj.
Popřípadě jak řešit její neschopnost řešit zdravotní stav děti? Děkuji moc za radu
A co těm dětem je, že jsou dle lékaře zanedbané?
Asi to vyznělo hloupe, že si myslíte že o nich píšu jako o zvířátkách to ne. Jde o to, že jejich obtíže bagatelizuje a děti už nám 2× skončily a velkými záněty středního ucha.
kdy jsme ihned stav řešili, maminku upozornili, ale ona se vždy jen podivuje ![]()
@Krivka píše:
Popřípadě jak řešit její neschopnost řešit zdravotní stav děti? Děkuji moc za radu
Když se matka o děti podle tebe nestará, tak proč už je nemá otec v péči? ![]()
Nějak nechápu, co má lékař tobě co naznačovat, když nejsi jejich rodič.
@Krivka píše:
Pokud lékař říká, že matka něco zanedbává, tak to asi bude pravda. Ale já s každou rýmičkou taky hned neletím se synem k lékaři. Vy spolu nějaké děti máte?
Příspěvek upraven 09.03.23 v 10:29
A je to tu zase. Po sté si poslechneme příběh o tom jaká je matka neschopná, o děti se nestará, nekrmí je dostatečně, neobléká děti přiměřeně apod.
A pak přijde nextka aby celou situaci zachránila a o nebohé děti se starala.
Ad lékař. Pokud má lékař podezření o zanedbávání dětí je JEHO POVINNOST ze zákona to nahlásit. Takže si myslím že minimálně ta část s lékařem je trochu přibarvená ![]()
Pokud podle tvého názoru není její péče dostatečná tak to nahlaš OSPODU. A pak se můžeme bavit o opravdu objektivně zhodnocené situaci. Ale na to jak se skvěle staráte už by to dávno mělo být nahlášené. Takže tomu přihlížíte a čekáte až co? ![]()
Co konkrétně čekáš od této diskuze. Pochvalu o tom jak si skvělá a obětavá nevlastní matka? Nebo přikyvování o tom jak je ta matka hrozná?
Můj muž se své expaní bojí, já bych je ráda v péči s tatínkem měla, ale on s ni nechce jit do krizku. a proč mi to lékař řekl? Protože jsem s ditkem jedním nebo druhým u lékaře byla, kdyz už fakt bylo pozdě, a ptal se proč nedošla s ditkem maminka. Co mu na to mam říct. Nevím co pro ně můžu dělat víc, když přijdou špatný. Trápí mě… ![]()
@Krivka píše:
Můj muž se své expaní bojí, já bych je ráda v péči s tatínkem měla, ale on s ni nechce jit do krizku. a proč mi to lékař řekl? Protože jsem s ditkem jedním nebo druhým u lékaře byla, kdyz už fakt bylo pozdě, a ptal se proč nedošla s ditkem maminka. Co mu na to mam říct. Nevím co pro ně můžu dělat víc, když přijdou špatný.Trápí mě…
Ještě jednou. Nahlaš to OSPODU. To je ta pomoc kterou tomu dítěti můžeš dát pokud je zanedbáváno. ![]()
@Krivka píše:
Můj muž se své expaní bojí, já bych je ráda v péči s tatínkem měla, ale on s ni nechce jit do krizku. a proč mi to lékař řekl? Protože jsem s ditkem jedním nebo druhým u lékaře byla, kdyz už fakt bylo pozdě, a ptal se proč nedošla s ditkem maminka. Co mu na to mam říct. Nevím co pro ně můžu dělat víc, když přijdou špatný. Trápí mě…
Tak to je borec, radši nechá děti trpět, aby nemusel s ex něco řešit… Bojí se jí jako proč?
@EvaEpic píše:
Ještě jednou. Nahlaš to OSPODU. To je ta pomoc kterou tomu dítěti můžeš dát pokud je zanedbáváno.![]()
Udelam to