Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jahudka44 píše:
Takze normálně zajdu na matriku a vydají mi nový papír?
nemusíš, jiné jméno nahlásit až v porodnici
ale můžeš i zajít na matriku
@sringa ja se právě obavala nebo obávám aby nevnikl nějaký zbytečný problém ![]()
To vůbec nevadí v porodnici nahlásíte jiné… Po nás taky chtěli jména
Holky vybrala jsem jméno a už to mám i potvrzené a vytisknuté. Ale chtěla bych to změnit na jiné… Už to nikdo řešil???
DĚKUJI
@mimi2017 píše:
Holky vybrala jsem jméno a už to mám i potvrzené a vytisknuté. Ale chtěla bych to změnit na jiné… Už to nikdo řešil???DĚKUJI
Přečti si první komentáře, je tam odpověď na tvou otázku.
Nepíšete jestli jste manželé nebo jen nesezdany pár. U páru chtěli jméno i příjmení, a musela jsem s partnerem na matriku, jinak automaticky dítě bylo pojmenováno po matce(příjmení) a bez jména když nebylo udáno.
@Cullenova píše:
Přečti si první komentáře, je tam odpověď na tvou otázku.
Předchozí komentáře jsou ale liché. Řešila jsem to, komedie ![]()
Nebyli jsme sezdaní, šli jsme na matriku, podepsali souhlasné prohlášení o otcovství i o příjmení. Já řekla, že křestní jména ještě nemáme jistá, matrikářka začala strašit, že bychom měli něco zapsat, že by nám mohli vydat prázdný rodný list. Tak jsme teda něco napsali. Časem jsme se rozmysleli, tak já že to nahlásim v porodnici. Ejhle problém
protože otec má papír, matrika má papír, oni mají papír, že dítě se jmenuje Hugo a já si nemůžu jen tak mírnix týrnix změnit na sále jméno na Pepičku. Takže dítě dostalo jméno podle souhlasného prohlášení, byl vydán rodný list a my pak museli žádat o změnu jména klasicky za litr, ještě matrikářka se ptala proč to jako chceme a že nám to nemusí povolit, vyjadřuje se k tomu i ospod
a nakonec to povolili a byl vydán nový rodný list, dítě bylo měsíc Hugo místo Pepičky. Takže pozor na to. Nejlepší je se před porodem vzít, pak se neřeší prohlášení. Nebo se nenechat zastrašit a křestní jména fakt nechat prázdný. Prosím anonym, známá historka.
Tak jsem byla na matrice. A paní mě slušně poslala nikam. Že jak je to jednou dáno, tak je to dáno. Říkám a za poplatek by změna šla? Tak to odpověděla, že o tom nic neví. Tak to tedy nevím kam bych se měla jít zeptat.
![]()
@mimi2017 mě tedy dává logiku, že pokud přijdete znovu s otcem dítěte a podepíšete nové souhlasné prohlášení, jít by to mělo, ne? Zeptala bych se matrikářky přímo, jak to máš řešit.
Znám rodiče, kterým jiné jméno nepovolili.
pokud se rozhodnu pro jméno tak by mělo být definitivní ne? ![]()