Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky nechápu, jako že má v uších maz a ty nevíš, jestli je to dobře? ![]()
Podle mýho, pokud se nějaký sprejík stříkne do ouška tak je asi normální, když vyteče třeba zředěný ten ušní maz 🙈
Pokud má dítě náběh na zánět středního ucha, nedávej Paralen, ale Ibuprofen 3× denně, k tomu kapky do nosu, i když nemá rýmu. Pomůže to uvolnit dutiny a Ibuprofen působí protizánětlivě. V 80% případů předejdeš antibiotikům.
Jinak naše dcera má to samé, tvoří se jí velké množství ušního mazu, často jí v uchu zatuhne a ona pak strašně pláče. Většinou to kapky rozpustí a vyteče to, pak se jí uleví a zbytek zvládne Ibuprofen a kapky do nosu. Antibiotika měla za pět let jen jednou a to na to trpí při každé rýmě.
@Aduš8 moc děkuji. Mě to překvapilo, ptz jak si hrála s tou stavebnici, a najednou začala strašně plakat..a já hned myslela, jestli nepojedeme na pohotovost zda si neublížila ( bubínek)..naštěstí jsem ji dala ty kapky a po té hodince se zklidnila a od té doby je to dobrý a proto mě i překvapilo, že po takové době - někdy po desáté kapky do uší a v šest večer už jsem čistila ouško..a jak jsem viděla ty kusy, tak kde na to přišla, jestli si nakonec opravdu neublížila ten bubínek..hodně na to trpí, stříkáme do nosanku, celou zimu ORL, že bolí ouško, někdy obě..špatně slyší a není týden, kdy nemá zadní rýmu..je ji pět let a tato zima byla bez ATB..jinak jsme měli pořád horečky..moc děkuji, asi to opravdu je ten maz z ouška a jak ji to začalo bolet, jak píšeš, že máte také, větší maz a pak to dělá neplechu v tom oušku..a to jsme byly cca před měsícem na ORL, koukala a neříkala, že by tam měla hodně mazu.. děkuji ![]()
Chci se zeptat, holka dneska začala strašně plakát, že ji bolí ouško(máme problémy s uši, ryma- borslt uší..za týden jedeme na zákrok do nemocnice..zda operace atd.ale..kapla jsem ji kapky INFALIN DUO
A nejsem si teď jistá, když jsem jí to dávala cca před zimou, zda nam z ouška šel takový..nevím čemu to popsat, ale muž mě uklidňuje, že je to jen maz z ouška, ať to neřeším ( dcera asi hodinku naříkala, kapky - Paralen a od té doby je klid..ve svém živlu, venku také vše v pořádku, když se jí ptám, zda ouško bolí, vůbec..žádný tlak, bolest..nic..myslím si, jestli si omylem nestrcila do ouška takový klacik od stavebnice, ale žádná krev nic…ale jde mi o to, zda někdo to měl také, tu nečistotu - maz z ouška..