Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
nevíte někdo, co by to mohlo být?
Už od února se škrábe, puchýřky vylezly cca před měsícem, p. doktorka na kožním tvrdí, že je to normální, prý je malý a poznává prostředí… Předepsala nám sirup Aerius a masti Ambidermal a Clioquinolum synderman… (nic nepomáhá), kdyby to prý byla alergie. Tento týden měl tři dny teploty a puchýřky vyskákaly snad po celém těle. Večer se budí a pláče, protože ho to svědí. Na pohotovosti mě poslali pomalu do prd*le, že prý to nic není a že to s teplotami určitě nesouvisí. Pediatrička synovi odebírala krev, stále čekáme na výsledky.
@lucad77
Prala jsem v jelenovi, teď už víc jak měsíc používám lovelu a přestala jsem používat i aviváž.
No asi bych se nechala poslat na alergologii.
Poradíte? @Pudloslava, @Doctus
Alergologické vyšetření bude určitě vhodné. Naslepo bych přeléčil Vermoxem, střevní paraziti to mohou někdy dělat taky. Při nedostatečném efektu zkusit místo Aeriusu např. Tamalis (a ev. ve dvojnásobné dávce). Kožní vyšetření by bylo vhodné na dětské kožní ambulanci spádové FN.
@Doctus @lucad77
Děkuji za odpovědi. 🙏
A mohla bych přes noc dát synovi fenistil kapky? Když používáme aerius 0,5 mg/ml (2ml 1× denně)? Nebo to aspoň namazat gelem beldimet? Už třetí den nemůže spát, budí se, protože ho to svědí. Nebo je jiná alternativa, jak mu ulevit?
@Nikol100
Kolik má dítě let, že dáváte „jen“ 2 ml Aeriusu? Na noc můžete Fenistil kapky dát.