Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podle me je to lepsi nez to delat bdelemu a nasilim. Z toho by podle manzela trauma nebylo
Já jsem se na tohle úplně vykašlala a nechávám to na klukách. Jsou jim tři, předkožku měli zúženou oba dva, ale protože rádi běhají nazí a „hrají“ si přitom s pindíkem, tak si ji přirozeně uvolnili sami.
@mončatka píše:
Já jsem se na tohle úplně vykašlala a nechávám to na klukách. Jsou jim tři, předkožku měli zúženou oba dva, ale protože rádi běhají nazí a „hrají“ si přitom s pindíkem, tak si ji přirozeně uvolnili sami.
Klukovi je už skoro 5, nerada bych to řešila ještě později. do těch 5ti jsem si taky říkala, že tomu nechám volný průběh, bohužel to nedopadlo.
Já mu ho taky mazala když spal, nesnese když mu na něj někdo šahá. Já i stříhám nehty když spí a dokonce mu stříháme i vlasy když spí bohůžel ![]()
@petra79 píše:
Já mu ho taky mazala když spal, nesnese když mu na něj někdo šahá. Já i stříhám nehty když spí a dokonce mu stříháme i vlasy když spí bohůžel
To jsem ráda, že to má někdo podobně. Když jdu spát, tak mu to máznu a podle mně si toho ani nevšimne. Spí jako dudek. Trošku mně teda překvapilo to stopoření.
@Anonymní píše:
To jsem ráda, že to má někdo podobně. Když jdu spát, tak mu to máznu a podle mně si toho ani nevšimne. Spí jako dudek. Trošku mně teda překvapilo to stopoření.
Podle mě je to normální reakce, nic zvláštního. Našemu se to stávalo taky.
@Anonymní píše:
Klukovi je už skoro 5, nerada bych to řešila ještě později. do těch 5ti jsem si taky říkala, že tomu nechám volný průběh, bohužel to nedopadlo.
To chápu. Myslím, že když ho mažeš v noci, tak z toho nemůže mít vůbec žádné trauma. A ztopoření neřeš, u kluků ho taky vidím každý den
![]()
@mončatka píše:
To chápu. Myslím, že když ho mažeš v noci, tak z toho nemůže mít vůbec žádné trauma. A ztopoření neřeš, u kluků ho taky vidím každý den![]()
Tak už je potřeba jen uklidnit tatínka, že opravdu je lepší v klidu když spí. Než přemlouvat a dohadovat se s nejistým výsledek večer.
Ha, ha, „vtipnej“ tatínek
Při mazání násilím z toho nebude mít trauma?! Nebo pak u dr. až mu ho násilím přetáhne? K čemuž podle mě dojde, protože ta mastička je dost na prd. Noční erekce, byť „podpořená“ mazáním, je jen nevědomý reflex. Vůbec bych neřešila.
No já bych teda řešila spíš ty kortikoidy než ztopoření…kortikoidy jsou dost velký svinstvo ![]()
jinak mám dva kluky a odmalička sem jim při koupání přetahovala kůžičku, tak jak to šlo a uvolnila se krásně sama (už v porodnici mi říkali, že je vhodné to dělat, aby chom pak neskončili u doktora pod kudlou)…ten starší si to už dělá v rámci hygieny sám ![]()
No popravdě mně sápat se v noci na pindíka dítětě přijde dost divné.
Mě to divné nepřijde, furt lepší než se s ním prát, když je vzhůru. Já bychasi manželovi řekla, že když se mu to nezdá at se s ním pere sám
A pro klid bych se zeptata dr. jaký je její názor co je lepší.
Potřebovala bych uklidnit, nebo spíš uklidnit manžela. Malý dostal kortikoidní mastičku na kůžičku na uvolnění. V tom není problém. Ale prcek nemá rád, když se mu na pindíka šahá a dělá u toho kolikrát scény i když ho to určitě nebolí. Začala jsem mu ho mazat v noci když spí a manžel s tím má děsný problém. Tvrdí, že je to naprosto nevhodné, abych syn v noci takto „ošahávala“ a že z toho může mít pak nějaké podvědomé problémy. Trošku mně nahlodalo to, že při mazání se mu občas pindík ztopoří, ale to je snad reflexivní ne? Myslíte, že je opravdu tak špatně mu to máznout když spí?