Mazlíček - Betta

Anonymní
12.10.21 21:53

Mazlíček - Betta

Ahoj, před 2ma měsícema jsem si koupila svou Bettu. Měla krásné plné ploutve a teď? Rozpadlé „oškubané“ ploutve.
Voda měněná jak je potřeba. Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.10.21 23:07

Hned v prvním odkazu, co jsem hledala, jsem našla:

Bojovnice je rybička pocházející z Asie tudíž vyžaduje určité parametry vody, a to Ph kolem 6-8 a teplotu v rozmezí 26-30°C (proto je většinou vyžadováno topení, protože při nižších teplotách se stává, že se rybičce začnou rozpadat ploutve apod.).

Má tam topení?

Také si jednu chceme koupit. Jsou krásné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.21 23:13

Doporučuji pročíst tuhle stránku, je tam např. i toto:

Bakteriální rozpad ploutví (BRP – nemoc ploutví)
Bakteriální rozpad ploutví je nejčastějším onemocněním bojovnic. Onemocnění postihuje ploutve, které jsou rozežírány od okrajů bakteriemi. Postižené okraje ploutví mají zarudlou nebo začernalou barvu a vypadají jako ohořelé. BRP nebývá pro ryby životně nebezpečné a obvykle k vyléčení stačí, když v akváriu po několik dní každý den vyměníte část vody. Při výraznějším zasažení ploutví aplikujte antibakteriální léčiva. Po vyléčení rybám ploutve dorostou, avšak ne již do původní velikosti.

https://www.rostlinna-akvaria.cz/…ojovnici-173

• Citovat
  • Upravit
10
12.10.21 23:48

@Limi123 Ano ano, všechno má.
Tolik jsem si toho přečetla. Potom to má každá moje betta i když se dostatečně starám.
Voda má okolo 27 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.10.21 23:49

@Limi123 I tohle jsem četla, bohužel nevím co s tím i když vodu i akvárium čistím tak, jak by se mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
13.10.21 06:47

Hlavně ať má čistou a teplou vodu. Zkus se ve zverimexu poptat na nějaké vitamíny, či jiné krmivo. Je v akvárku sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.10.21 08:54

@adamcoka Jsem na věci cimprlich, a vůbec co se týče zvířátek.
Ano, je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
13.10.21 09:52

Vím, že na jednoho samce musí být více samiček, ale co mu/jí třeba pořídit nějaké kamarády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.10.21 19:05

@adamcoka Co mají kamarádi společného s ploutvičkama?
Jinak jsem přemýšlela nad neonkama, ale ve 20 litrovém akvarku by se trapili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
13.10.21 19:08

Asi má lepru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.10.21 21:36

@mokkk 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.21 08:54

Ahoj já mám taky Beta bojovník a taki stejně problém sem měla okousaval svůj zadní ploutve a pak sem odnesla odborníkovi a řekli že se určitě nudi doporučovali každý den na 5 minut dat pro ni zrcadlo měli SME 20 litrový akvárium vyřídila sem pro ni 45 l ovi a voda teplota má 24 kiticki mám v akvarku jen uměli a filtrace, teď sem viridila svítící kameny do akvarku a jeho zadní ploutve už dorostla spatki a plánuju koupit pro ni holky a nebo viridim neonky aby pro ni nebilo smutno a taki bohužel akvárium i gdiz 20l dáš tam ozdoby a tak dále tak už bohužel tolik prostor nemá možná že tvůj taki nudí skus zrcátko a hrát sním a za měsíc bude pohodě je pravda že ploutev viroste spatki ale bohužel už nebude vipadat tak jak předtím ale stejně sou krásný a chytrá riba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný