Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hned v prvním odkazu, co jsem hledala, jsem našla:
Bojovnice je rybička pocházející z Asie tudíž vyžaduje určité parametry vody, a to Ph kolem 6-8 a teplotu v rozmezí 26-30°C (proto je většinou vyžadováno topení, protože při nižších teplotách se stává, že se rybičce začnou rozpadat ploutve apod.).
Má tam topení?
Také si jednu chceme koupit. Jsou krásné.
Doporučuji pročíst tuhle stránku, je tam např. i toto:
Bakteriální rozpad ploutví (BRP – nemoc ploutví)
Bakteriální rozpad ploutví je nejčastějším onemocněním bojovnic. Onemocnění postihuje ploutve, které jsou rozežírány od okrajů bakteriemi. Postižené okraje ploutví mají zarudlou nebo začernalou barvu a vypadají jako ohořelé. BRP nebývá pro ryby životně nebezpečné a obvykle k vyléčení stačí, když v akváriu po několik dní každý den vyměníte část vody. Při výraznějším zasažení ploutví aplikujte antibakteriální léčiva. Po vyléčení rybám ploutve dorostou, avšak ne již do původní velikosti.
@Limi123 Ano ano, všechno má.
Tolik jsem si toho přečetla. Potom to má každá moje betta i když se dostatečně starám.
Voda má okolo 27 stupňů.
@Limi123 I tohle jsem četla, bohužel nevím co s tím i když vodu i akvárium čistím tak, jak by se mělo.
Hlavně ať má čistou a teplou vodu. Zkus se ve zverimexu poptat na nějaké vitamíny, či jiné krmivo. Je v akvárku sama?
@adamcoka Jsem na věci cimprlich, a vůbec co se týče zvířátek.
Ano, je.
Vím, že na jednoho samce musí být více samiček, ale co mu/jí třeba pořídit nějaké kamarády?
@adamcoka Co mají kamarádi společného s ploutvičkama?
Jinak jsem přemýšlela nad neonkama, ale ve 20 litrovém akvarku by se trapili.
Ahoj já mám taky Beta bojovník a taki stejně problém sem měla okousaval svůj zadní ploutve a pak sem odnesla odborníkovi a řekli že se určitě nudi doporučovali každý den na 5 minut dat pro ni zrcadlo měli SME 20 litrový akvárium vyřídila sem pro ni 45 l ovi a voda teplota má 24 kiticki mám v akvarku jen uměli a filtrace, teď sem viridila svítící kameny do akvarku a jeho zadní ploutve už dorostla spatki a plánuju koupit pro ni holky a nebo viridim neonky aby pro ni nebilo smutno a taki bohužel akvárium i gdiz 20l dáš tam ozdoby a tak dále tak už bohužel tolik prostor nemá možná že tvůj taki nudí skus zrcátko a hrát sním a za měsíc bude pohodě je pravda že ploutev viroste spatki ale bohužel už nebude vipadat tak jak předtím ale stejně sou krásný a chytrá riba
Ahoj, před 2ma měsícema jsem si koupila svou Bettu. Měla krásné plné ploutve a teď? Rozpadlé „oškubané“ ploutve.
Voda měněná jak je potřeba. Co s tím?