MBA - EDU Effective

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
5.7.23 12:37

Česká partnerská LIGS nabízí MBA za 103,5 tis. (taky jen ASIC)

Ahoj,

ještě jsem při svém zkoumání MBA na EDU Effective narazila více na onu partnerskou LIGS (chtěla jsem jen zjistit, jestli mají stejné ceny MBA), na které studoval i zakladatel EDU Effective (kupodivu Ph. D.) a se kterou je de facto určitým způsobem prý (dle FB) „zajímavě“ propojen. Zjistila jsem například, že ačkoli na LIGS MBA stojí 103,5 tis. a dá se studovat online, tak má škola také pouze akreditaci ASIC (tedy žádné opravdu prestižní akreditace jako např. soukromá UNYP, veřejná VŠE či lepší americké univerzity).

Navíc co se týče kvality prezenční (ale i online) výuky na LIGS, tak LinkedIn Learning na EDU Effective bude nejspíše nevýslovně lepší zdroj informací, přednášek a cvičení než ti jejich lektoři na partnerské LIGS. Konkrétně mě zaujal např. hned příspěvek na FB z května tohoto roku:

„Již jsem Vám psala na chat, ale nedostalo se mi odpovědi. Jeden z Vašich lektorů v době studia neměl ani titul Bc. Sami jste mi do chatu napsali, že minimálně pro titul požadujete alespoň Bc a tento lektor získal titul Ph. D. ještě před studiem Bc. Navíc bez Bc., ale s titulem Ph. D. byl i lektorem. Můžete se mi k tomu vyjádřit?“

a odpověď (to podstatné):

„Děkujeme za vaši zprávu. V době studia tohoto konkrétního lektora se podmínky pro studium lišily. U realitních oborů v minulosti stačilo pro přijetí do MBA středoškolské vzdělání s maturitou a praxe v oboru. Po obdržení titulu MBA bylo tedy možné nastoupit ke studiu programu Ph. D.“ „paní H…, W…, podmínky českého zákona samozřejmě známe. LIGS je ale americká škola a neřídí se tedy českým VŠ zákonem, ale zákonem státu Havaj, USA“

Ono si jednoduše řečeno stačí např. na oné Havaji založit jakoukoli organizaci, nazvat ji byznys školou, nemít od USA ani žádnou vzdělávací akreditaci pro studijní programy na daný typ akademického vzdělání a říkat, že se studium řídí zákony státu Havaj (kdybyste tak v této byznys škole místo vzdělávání dělali třeba na ulici párky v rohlíku, tak to nikoho nebude tížit). :D Ježiš, oni jsou fakt boží:), tomuhle říkám opravdový vzdělávací byznys. :D Ale k čemu to pak těm lidem (pseudo akademické tituly) proboha vlastně je? Aneb akademické vzdělání (Ph. D.) bez akreditace (mimo jiné dost ostré hlídaní úrovně studia a absolventů), a to v ČR i v USA. :D A k tomu za 150 tis. Kč, když na veřejných VŠ je toto studium (Ph. D.) zcela zdarma a akreditované = mimo jiné uznávané zaměstnavateli, akademickými institucemi atd. :D A navíc Vám jako doktorandovi na veřejné VŠ platí škola několik let nezdaněné stipendium (za chvíli to bude možná až 20 tis. měsíčně, jestli to naváží na násobek minimální mzdy :D). Dle LinkedInu je to tato „věc“ max. tak vhodná pro politiky, kteří nemají podle mě ani moc IQ cokoli studovat a chtějí jen pořádně očůrat systém, který jim to ale později vrátí (tedy napsat si na kandidátku do obecního zastupitelstva dvacet titulů - našla jsem už i takové borce na Linkedinu, prostě naši čestní a pracovití politici a obecní zastupitelé, že. :D)

Ani se už nedivím, že nejvíce studentů LIGS univerzity pochází z Afriky a Asie (jak sami uvádějí), kteří vědí kulový a skočí úplně na vše. :D Nechápejte mě špatně, ale to pak vyšší vzdělání je de facto i Bc. ze soukromý vysoký školy s akreditovanými programy z MŠMT než Ph. D. z LIGS. Neotevřeme si v US taky nějaký byznys, resp. školu? Kdo jde do toho se mnou? Budeme pak honit politiky a zastupitele v ČR a Afričany a Asiaty, kteří skočí na zajímavý název školy. :D

Ohledně LIGSU to na mě při vyhledávání taky vyjelo hned tyto první věty, které zní „It's a scam. There may be classes, but any degree you get here is going to be worthless.“ a dále „Do not have educational accreditation.“

Takže LIGS MBA opravdu ne (cena cca 6× vyšší a kvalita snad i horší, akreditace pro profesní vzdělávání stejné, u akademického bez akreditací v ČR i USA = naprosto k ničemu, max. tak dobré pro inženýry z Afriky), suma sumárum, zatím u mě tedy stále jednoznačně vede EDU Effective. Podstatně náročnější a dost drahé MBA studium na UNYP či VŠE s lepšími akreditacemi bych časově nezvládla ani nezaplatila - zaměstnavatel by mi čtvrt mega bohužel nedal (ale věřím, že někomu na to v zaměstnání dají, pokud dělá fakt v dobré firmě na vysoké pozici). Na prestižní MBA z lepších US škol bych také neměla čas ani finance (bohužel ani jazykovou výbavu, aby mi to tolik dalo). Takže asi fakt LinkedIn platforma s českými titulkami pod záštitou EDU. Pocvičím AJ, bude to dobrej seberozvoj, od kterého nebudu raději nic očekávat. Tak ještě počkat na nějakou akci. Kdo jde do toho se mnou? 8)

BTW: Ještě mě zajímalo, jestli tady stále působí škola B. I.B. S. (Brno International Business School), u které byl poskytovatel licencí na výuku programů mimo jiné i Nottingham Trent University z UK (většina absolventů se pak dosti zavádějícím způsobem chlubila a ještě asi i stále chlubí tím, jako kdyby snad studovali v Anglii přímo na NTU, což však samozřejmě není pravda - učili je tady normální učitelé s českým stylem výuky v Brně, Praze, Ostravě. Někteří uvádějí na LDN asi (aby jim to neuškodilo) jen NTU místo B. I.B. S. :D Ale NTU je u nás prostě absolvent BIBSU. :D Tak prej už ne, v roce 2018 skončila B. I.B. S. v konkursu. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.7.23 08:48

Komerční články na netu, nikoli opravdové rozhovory

Ahoj holky,

jen ty méně znalé z Vás v oblasti prodeje a marketingu chci ještě upozornit na jednu věc. Většina článků na netu pochází přímo od školy (škola si je sama napsala, je to jen placená reklama), tedy nepochází od daných médií, které by články psaly. Komerční články mají být (v ideálním případě) označeny a vypadají jako skutečné rozhovory redaktora daného média s danou osobou/institucí. Tyto rozhovory jsou však smyšlené a otázky a odpovědi si píše sám daný klient (osoba, instituce), aby pro něj samozřejmě vyzněly dobře. Cílem je asi primárně zvýšit prodejní čísla služby/produktu. Pokud tedy uvádějí „napsali o nás“ znamená to v případě komerčního článku následující: napsali jsme si sami o sobě a využili k tomu placeného místa na webu daného média (reklama, komerce).

Pár příkladů, kde se tedy nejedná o otázky redaktora, který by se mohl ptát na cokoli (podávat vlastní kritické otázky, hnípat atd., rozporovat řečené skutečnosti, přijít s vlastním viděním situace):

Forbes - využito AdVoice
„AdVoice je prostor pro komerční sdělení klientů v online kanálech Forbesu. Do těchto sdělení nezasahuje redakce. Máte zájem o tento typ inzerce?“

https://forbes.cz/…odina-denne/

iDNES.cz - komerční sdělení
„Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem.“

https://sdeleni.idnes.cz/…deleni_hradr

Seznam - komerční článek
https://www.novinky.cz/…nne-40400476

CzechCrunch - Premium
„Premium je exkluzivní balíček pro vybrané projekty, firmy, konference nebo produkty našich partnerů, se kterými připravujeme obsah na míru. Cílem CzechCrunch Premium je propojovat naše partnery s našimi čtenáři, které informujeme o daném produktu nativní a čtivou formou.“

https://cc.cz/…lionu-korun/

BTW: Já tohle fakt nijak neodsuzuji, dělá to snad většina MBA škol (a taky dost soukromých vysokých škol), které chtějí zvýšit prodeje svých produktů (většina čtenářů si toho totiž nevšimne, ty znalejší pak trkne až příliš nekritický přístup), potažmo samozřejmě nejen škol. Jen je dobré vědět, že tyto články mají asi stejnou vypovídací hodnotu jako webové stránky školy (napíše si tam taky de facto cokoli a je autorem, kdy řečené/sdělené nikdo nezkoumá, neověřuje, tedy jestli to tak skutečně je, či nikoli). :mavam:

BTW: EDU je pro mě stále number one. :)

Příspěvek upraven 07.07.23 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.7.23 09:36

Charita - jde reálně navrhnout i jinou podpořenou instituci?

Jak se dá prosím zjistit, kolik reálně komu poslali v rámci oné charity? Jinak než z transparentních účtů těch obdarovaných organizací (pokud je vůbec mají) to asi půjde celkem těžko, co? Jako způsoby asi jsou (napsat přímo těm organizacím, ale to je zase dost pomalé a člověk stejně nezjistí reálný stav).

Pokud ta organizace nemá transparentní účet a je jich více (na seznamu mají 4), jak ověřit, že opravdu těch 100 USD z uskutečněného studia v rámci dané doby vždy někomu zašlou? Dostává student o tomto nějaké ověřitelné potvrzení? Jako já jim v tomto ohledu věřím, jen si vždy vzpomenu na známého, který mi říkával, že největší podvodníci světa se vždy hojně zaštitovali nejrůznější charitou/charitativním působením. Sice to není případ EDU Effective, jelikož nepůsobí ve světě financí (investiční fondy), ale zajímá mě, jestli jde reálně podpořit i jinou než uvedenou organizaci, nebo jestli to zamítnou. Jinak ten nápad s charitou velmi vítám a sama se v charitě dost angažuju a podvodník nejsem! Jen bych ocenila pestřejší výběr než co nabízejí (např. nějaká pomoc nemocným dětem v ČR).

https://www. edueffective. online/cs/o-nas/charita/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.7.23 09:54

Šokující fakta bez jakýchkoli příkras?

Ahoj,

přináším Vám další zjištěná fakta (ano, nějak mě to celé chytlo a chci zjistit co možná nejvíce 8) ).

Na linkedinu jsem náhodně vybrala 350 absolventů profesního vzdělávání na EDU Effective (MBA, MSc., LL. M, MPA atd.), kteří své profesní vzdělávání dokončili v roce 2021 či 2022 (zvolený program tedy nehrál žádnou roli) a zjistila jsem, že:

42 % z absolventů EDU Effective má pouze středoškolské vzdělání (coby nejvyšší dosažené),
54 % absolventů se v období 1- 2 let od ukončení svého profesního vzdělávání na EDU neposunulo ze své předchozí uváděné pracovní pozice (pokud dokončili v roce 2021, nebo 2022),
22 % absolventů si po dokončení EDU evidentně pracovně polepšilo (lepší pracovní pozice, nikoli tedy pouze obdobná pozice v jiné firmě),
36 % absolventů EDU zastávalo nějakou managerskou pozici (nejčastěji projektový management, back office),
8 % absolventů EDU zastávalo v době studia či po něm opravdu vysokou funkci (nejčastěji ředitel nějaké trochu větší s. r.o. či a. s.),
72 % absolventů své profesní vzdělávání dokončilo dříve než ve standardní době (zde se vzorek trochu zmenšil, jelikož někdo to na LDN neuvedl přesně).

V komentářích absolventů (co jsem jen tak náhodně koukala) si pak lidé se středním vzdělaním nejčastěji chválili, že si mohli velmi lacině doplnit své znalosti ze střední školy. U vysokoškoláků byl často vyzdvihován microlearning, procvičení angličtiny a měkkých dovedností.

Vysokoškoláci nejčastěji volili kurz MBA zaměřený na Coaching, Mentoring a Leadership, dále Executive Management a nakonec Project Management. Středoškoláci pak Executive Management, dále Marketing a nakonec HR.

Můj kamarád mi k tomuto dnes ráno řekl, že když nemáš zajištěn kvalitní vstup, tak logicky nemůžeš mít ani kvalitní výstup. Já si však ale naproti tomu myslím, že toto profesní vzdělávaní dává šanci všem bez rozdílu, tedy když vezmu ty opravdu krajní situace (které samozřejmě nejsou časté), tak i nezaměstnaným a maminkám s dětmi, aby si zvýšili svou profesní kvalifikaci (něco jako takový lepší rekvalifikační kurz) a měli tak šanci na lepší pozdější uplatnění na trhu práce. Takže to hodnotím pozitivně bez ohledu na většinové (různě kvalitní) výstupy - od ředitelů s. r.o. až po freelancera, který je třeba zrovna na pracáku.

Ještě k těm akreditacím, pokud chcete, abyste měli fakt jistotu, že Vám MBA uznají zaměstnavatelé v zahraničí (USA, Německo atd.), je třeba mít nějakou z těchto akreditací - AMBA, AACSB, EQUIS, ECBE - kterou však drtivá většina MBA škol u nás nemá (chlubí se max. tak členstvím, což je Vám opravdu k ničemu a jen to klame):
 https://beta.www.jobs.cz/…-akreditaci/

První a jediný MBA program v ČR s prestižní mezinárodní akreditací AMBA a EQUIS má údajně jen veřejná VŠE v Praze:
 https://emba.vse.cz/?…

A tady ještě velmi zajímavá diskuze o MBA, která pro mě nebyla úplnou ztrátou času:
 https://www.idnes.cz/…_vra/diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.7.23 12:53

Hlasování na FB skupině + co ta Havaj?

Kamarádka mi ještě poslala hlasování z FB skupiny školy, kde je cca 400 lidí (studenti/absolventi) z EDU, tady jsou výsledky:

1. Uznání MBA jako profesního titulu zaměstnavatelem (vzorek: desítky absolventů):

76 % absolventů nemělo s uznáním MBA z EDU v práci žádný problém
24 % absolventů/studentů EDU uznání MBA zatím neřešilo/aktuálně řeší v práci 0 % absolventů s uznáním MBA mělo nějaký problém - neuznali jim ho

1. Dopad studia na EDU (vzorek: vyšší desítky absolventů):

0 % absolventů bylo jen díky studiu na EDU povýšeno a výrazně si tak platově polepšilo
1 % absolventů posílilo svou současnou pozici a byl jim navýšen plat
5 % absolventů nebylo povýšeno, ale jsou do budoucna optimističtí
86 % absolventů nebylo povýšeno, ale nebyla to pro ně od samotného počátku ani priorita - prioritou byl osobní rozvoj (vlastní seberozvoj)/nové pohledy na podnikání
3 % absolventů nebylo povýšeno, ale změnilo práci a jsou nyní více happy
3 % absolventů studium v ničem nepomohlo (osobně, ani pracovně), ale kompenzuje jim to pocit ze získaného profesního titulu
2 % ještě studuje/nemá jasno

K té Havaji:

Toto na mě působí tak, že na té Havaji snad nemají ani licenci k profesnímu vzdělávání (k akademickému nemají nic, to už vím, ale tohle moc nechápu):

„BBB confirmed that EDU Effective Business School had not obtained a necessary license from Hawaii - Department of Commerce & Consumer Affairs (DCCA). BBB encourages you to contact the following agency or agencies to confirm this information“:

https://www.bbb.org/…6-1000064793

Zrovna mají na EDU do 16. 8. akci, kdo se jde nově seberozvíjet? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
17.7.23 12:29

LIGS a EDU

Pražská partnerská LIGS v US nemá prý úspěch, jelikož prý nemá žádné akreditace ke vzdělávání ani souhlas tamního ministerstva. V US vzdělávání na LIGS s ohledem na hodnotu vzdělání a získaného diplomu z LIGS shrnují diskutující z USA na degreeinfo takto: „If you just want to learn something then you don't need a school of any description. A well selected pile of books will do.“

Jinak ČR je prý rájem byznysu v pseudo-vzdělávání, cituji:

*Podobných příkladů je ale víc. Slovo univerzita používají například pochybné instituce, které nabízejí v Česku ukrajinské právnické vzdělání na základě tamní akreditace. Slovo univerzita pravděpodobně neoprávněně používá také havajská škola LIGS University, nabízející kurzy MBA či DBA.

„Jedná se o podnikání na hraně zákona. České ministerstvo školství ty zahraniční studijní programy často neuznává. A druhá věc je, že to mate veřejnost. Pro laika je obtížné rozlišit mezi akreditovanými školami, natož když na trh vstupují školy, které nejsou vysokými školami či univerzitami, a přitom se tak tváří,“ říká Jiří Smrčka z akreditační komise.*

https://www.euro.cz/…sku-1294711/

A ještě jedna recenze z tohoto roku na Doktorka.cz:

„Ahoj, nedávno jsem dostudoval na LIGS a chci před ním velmi důrazně varovat, k akademickému vzdělávání (Ph. D.) nemají vůbec žádné vzdělávací akreditace, a to ani na Havaji v USA, ani v České republice, kdy úroveň výuky byla navíc naprosto tragická. Vyhněte se LIGS obloukem (tihle kluci jen lákají na název svého byznysu "London“, se kterým ale nemá vůbec nic společného), jsou to jen vyhozené peníze za naprosto bezcenný cár papíru (většina spolužáků byla z Afriky). A pokud už chcete profesní vzdělávání, které není státem nijak regulované (MBA, MSc. a DBA) a nepotřebujete prestižní akreditace, jděte na EDU Effective. Stojí to zlomek ceny a založil ho taky Makovský (jak jsem se později dozvěděl, tak absolvent nechvalně známého UJAKu - přezdívaného tiskárna na diplomy, který nechtěl investovat do kvality studia a měl nejméně spokojené studenty ze všech českých VŠ, ačkoli bral ke studiu všechny a měl téměř 100% šanci na dokončení studia - vedoucí a oponenti diplomky ani nečetli, jelikož se studentům v tom obrovském množství ani nemohli věnovat), na EDU si procvičíte AJ a ty videa z LinkedInu mají hlavu a patu, i když svý mouchy to taky má."

A ještě pohled z US:
„No, this is obviously not a good university by any standards; it is explicitly not accredited by the state or country in which it is based. “

"I just cannot think of any meaningful sense in which LIGS can be called a university, but a diploma mill cannot. For the students who come here, it cannot be a wise choice. If they want guided reading: coursera and OpenCourseware will be perfect. If they want an inexpensive qualification developed by rigourous academic leaders, the LSE's Diploma for Graduates is perfect; if they need an internationally-accredited MBA with minimal cost, even Amity University's online MBA has EFMD accreditation.

LIGS is not like the grand universities in its early days. Those were, at their time, the best available. If you want to build a real university, start teaching accredited courses from other schools and work your way up into research."

„Regarding LIGS university… They are not fake, they exist. THEY ARE ONLY NOT WHAT THEY PRETEND to be - THE UNIVERSITY. :-) First of all, their partnership with american university located in Hawai is one of their small cons… Mr. Makovsky simply founded a company called LIGS university in Hawai. It is not a university, it has no building, no campus, no accreditation, it has just a name. Honestly, Mr. Makovsky?:-) How can I trust that you will teach me something useful, apart from how to swindle. Or am I to smart to attend your school?:-) It took me a second to figure out your partnership con from the document Mr. Makovsky placed on LIGS webpage:-)“

„Obviously the fact that you are accredited by a body which accredits schools and does not have the power to grant degree awarding powers sounds a little similar to ‚universities‘ in California that register under the same rules as barbers shops and ‚universities‘ in Switzerland that register under the same rules as language schools. The idea that an unaccredited university could be a good choice for applicants on this website, who are looking for solid, respected graduate schools, is simply outlandish.“

https://find-mba.com/…ebsite-31284

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
17.7.23 22:30

Pro zasmání - je v tom EGO? Nebo že by láska ke vzdělání?:D

https://www.idnes.cz/…_domaci_brzy

Tak tohle (viz výše) mě vážně pobavilo. :lol: Proč to ten synek asi celé dělal? :D Sám pak ještě přizná, že to byla kvantita nad kvalitou (profesních titulů dnes může mít každej člověk deset na každý ruce, když má dostatek financí - tam to není moc o čase a intelektu).

Ještě pak v jiném rozhovoru na Ahaonline přiznává, že "dělal jsem už všechno možné, na leasingu jedné automobilky, průzkumy veřejného mínění, rozdával letáky. Nebojím se žádné práce, klidně půjde mýt i nádobí,“ :D

Jasně, zaplatím si dvacet profesních titulů na institucích, které ani nejsou vysokými školami, nechám si to (předměty) ještě různě pouznávat a pak se nechám zapsat do jakési pofidérní databáze ve svém městě a nechám si vydat certifikát, že jsem rekordman, dám dvacet interview v médiích, udělám si webovky, ale celé jsem to dělal jen z lásky ke vzdělání, omg, takhle jsem se teda už fakt dlouho nenasmála. :D

Kouknětě na tu diskuzi, ta je fakt vtipná. Nejvíce liků má komentář „Našel jsem si jeho životopis a ve skutečnosti má vysokoškolský titul pouze jeden, a to Ing. Ten Bc. vystudováním navazujícího studia nezůstává, ale změní se na Ing. DiS není vysokoškolsky titul a ten zbytek je z pochybných škol, z nichž některé ani nemají akreditaci…“

https://www.idnes.cz/…brzy/diskuse

Mně tyhle případy přijdou fakt smutné, vyhodí peníze za bezvýznamné věci a stejně pak dělají podřadné práce.

Naproti tomu tady je třeba člověk, který opravdu něco dokázal a reálně se vzdělával (3 vysoké školy jiného zaměření, doktorát a profesura):
 https://budejovice.rozhlas.cz/…paru-7038965

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.23 18:35

@MaruVi Ano vše jde v pohodě zvládnout. Věřte mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.10.23 11:47

Dobrý den,
diskuze už zřejmě není aktuální. Absolvovala jsem studium MBA na Edu Effective, dokončila ho v únoru. Obor Coaching and Mentoring. Studium jsem chtěla mít co nejdříve hotové, minilekce jsem si pouštěla 3×denně. Trvalo mi to 6 měsíců.
Kvalita - známí i méně známí lektoři z LinkedIn. Má to jen základní akreditace, jak tady už někdo psal. Já jsem si chtěla rozšířit obzory, pracuji ve školství a chtěla jsem získat znalosti z oboru coachingu. Nikde si titul nepíši. Možná tak na tu kandidátku do obecního zastupitelstva, jak tu někdo zmiňuje. Pokud chcete studovat z vlastního zájmu, tak myslím, že tento kurz bohatě stačí. Kvalita za mě byla dostatečná. Pokud se chcete titulem prezentovat v zahraničí či v nadnárodní společnosti a opravdu pracujete v byznysu, tak bych volila školu s kvalitnějšími akreditacemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.6.25 12:39

Vlastní zkušenost

Ahoj, vím že už to není aktuální vlákno, ale stále to vyskakuje na prvních místech když si někdo hledá recenze, takže myslím že to i tak někomu pomůže.

Právě jsem úspěšně dokončila MBA a ráda se podělím o své postřehy. Jedním z hlavních lákadel je velmi výhodná cena, kvůli které je takový zájem a nalákalo to i mě a myslím že to za to určitě stojí :). Diplom (ač profesní) mi obratem uznali normálně v bance kde pracuji i mému známému na ministerstvu (mpsv), takže za mě OK.

Studium probíhalo na platformě LinkedIn Learning a je tam propojení s platformou EDU kde je sylabus s denními krátkými kvízy vycházejícími z videí. Každá lekce vyžadovala dodržení minimálně čtyřhodinové pauzy a před testy bylo nutné se vyfotit pomocí webkamery. Ačkoli uvádí 15 minut denně, skutečná časová náročnost je spíš minimálně 20-25, protože jsou tam i ty ABCD testíky. Pokud chcete i dobrovolná videa a e-booky která jsou tam taky na každý den, pak je to kolem dvou hodin. Zároveň je potřebná znalost angličtiny - videa mají sice titulky, ale pak si překládat všechny ty testíky by byla asi mega otrava.

Kdyžtak pokud vás zajímá více, tak jsem se rozepsala tady: https://hodnoceni-skol.cz/…ness-school/ už se mi to nechce nakonec psát podruhé :D :D :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.12.25 10:14
@Zuzka_Sindel píše: Více

Chtěla jsem se zeptat, který obor jste přesně studovala? Já jsem začala v únoru studovat Sustainability a Leadership a musím říct, že s Vámi ve všem souhlasím. Pracuji také v korporátu na manažerské pozici, tak jsem si chtěla rozšířit obzory a moc se mi líbí, že je to celé v angličtině, takže jsem díky tomu nabyla slušnou slovní zásobu :-D. Jako microlearning a pro lidi, co se chtějí stále dovzdělávat, nemají čas chodit do školy, jelikož pracují a mají děti, tak je to rozhodně super. Koukala jsem, že tu udržitelnost už nenabízejí, jelikož se to Omnibusem celé trochu zpomalilo, tak asi už toto téma není in. Nicméně Leadership je super, ten mě opravdu baví, právě dodělávám modul Human Resources, což jsem ani nevěděla, že tam bude, ale rozhodně lidem na manažerských pozicích toto téma neuškodí :). Akorát co mě překvapilo, jak píšete, že tuto školu mohou studovat i středoškoláci. Myslela jsem, že musí mít člověk alespoň Bc., jelikož po mě diplom chtěli naskenovat a poslat a dokud jsem ho nedodala, nemohla jsem dál studovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3026
27.12.25 04:45

Určitě existuje kvalitní MBA studium…, ale na kvalitních školách. Ne na nějakých soukromých, které se prezentují hlavně nízkou cenou. No, my Češi na tohle rádi slyšíme, ale to je přesně ten duvod, proč ten titul nemá dobrou pověst. Jinak je to v podstatě magisterský titul v příslušném obiru a celkem netuším, proč bych raději neměla studivat na běžné vysoké škole podobné zaměření a proč bych měla utrácet zrovna za MBA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.12.25 09:55
@Amassakoul píše: Více

No pro ty co už titul mají a pracují delší dobu, je to přínosné jako rozšíření obzorů. Takto jsem k tomu přistupovala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3026
28.12.25 09:47
@Hanik711 píše: Více

Pořád mi není jasné, proč utrácet za nějakou pofiderni lacinou školu, když kvalitní vzdělání mohu mit v jakémkoliv věku zdarma na veřejné VŠ nebo si za něj mohu, pokud na to mám, připlatit na prověřené zahraniční škole (ev. obvykle v kombinaci). Absolventi s titulem MBA jsou v ČR kvůli těmto aušusovým školám z valné většiny pro smích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze