MD a konec HPP

Kattynka000
27.5.22 13:43

MD a konec HPP

Ahoj holky, prosím o radu. V září mi hončí HPP, na začátku listopadu mám nastupovat na mateřskou dovolenou. Počítala jsem s tím, že na ty dva měsíce půjdu na UP na podporu, protože v práci prodloužit HPP nechtějí s tím, že mi ho zase dají až se vrátím, i když jsem riziková a MuDr automaticky nabízí neschopenku, tak mam ale klidnou práci která mě baví a chci pracovat do posledního dne. Teď ale přišel šéf s tím, že by mi od září nechal napsat DPP na dobu neurčitou, protože mám možnost pracovat z domova i přes mateřskou a nějakým minimálním způsobem si mě tu chtějí nechat. A teď otázka - je možnost být na UP na ty dva měsíce, než půjdu na mateřskou a dotoho mít DPP v práci na nějaký minimální přivýdělek? Při mateřské vím, že už to jde, ale předtím ty dva měsíce než na MD nastoupím? Co se týče ZP - to mi je jedno, mám pro změnu vyřešeno tím, že mám nemocné dítě, na které mam schválený PnP a zdravotní pojištění tím vyřešené.. Ale když jsem to počítala, tak se mi DPP oproti podpory od státu na dva měsíce nevyplatí - naštěstí solidní firma kdy mam přiznáno vše, ale pokud by šlo obojí s tím, že DPP by byl vysloveně na homeoffice na pár hodin v týdnu na trošku jinou pozici než HPP, tak to už je jiná.. Nikdy jsem žádné dávky krom klasického RP, MD a teď PnP nebrala, takže nemám tušení, jak to chodí a jestli to vůbec lze.

Děkuji mockrát za radu. Chápu, že se to může zdát jako vyčůranost, ale vážně s cenou nájmu a „postiženým dítětem“ nehodlám makat, i když jen na půl za minimální příjem, když od státu bych dostala víc za to, že budu prostě jen sedět doma a chystat výbavičku..

Díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37145
27.5.22 14:00

Při pobírání podpory si nemůžeš nic přivydělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36392
27.5.22 14:12

Na pracaku můžeš mít je DPC do výše poloviny min. mzdy a nesmíš brát podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
27.5.22 14:20

@Kriss Tina @JancaS84 Ok, díky za radu holky, já si fakt nebyla jistá jak to je, vím, že při MD už pak přivýdělek mít můžu a za určitých podmínek i HPP na RD, ale nikdy jsem na pracáku jako nezaměstnaná nebyla tak nevím, jak to chodí :oops: Nechápu, proč kvůli dvoum měsícům dělají v práci takové caviky :think:

• Citovat
  • Upravit
33005
27.5.22 14:34

@Kattynka000 A proč Ti zaměstnaatel neprotáhne ten HPP do termínu očekávaného nástupu na mateřskou? To bude celkem slušný pako.

Jink gratuluji k dalšímu těhotenství, koukám, kolik už to je let… A je mi líto, že se s tebou očividně ani dál osud nemazlil a holčička je nemocná. :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
27.5.22 15:12

@Svistice

Hele nevím, vymýšlí složité bejkárny.. :-/ Zkouším ještě zabojovat, tak snad to vyjde.

Jinak.. <3 Děkuji mockrát, pamatuji si tě z mnoha diskuzí a vím, že jsi vždy byla úžasnou oporou :srdce: Klárce ve 4 letech zjistili šelest na srdci, operaci už má za sebou, zvládla to statečně, ale do toho zjistili, že ji umřela slinivka, takže diabetes 1, 6× denně inzulínové injekce a dia senzor na ruce. Do toho jsme ve výzkumu, protože má z krve potvrzenou štítnou žlázu a celiakii, ale ani jedno zatím nepropuklo. Ale i tak je to úchvatná princezna a nese to strašně statečně. Dokonce i tou dětskou hlavičkou pochopila, že je tak moc hlídaná, protože brášku měla ještě jednoho svého vlastního, ještě než se narodila a ten ji teď hlídá a dává na ní pozor.

Navíc jsme 4 roky zpátky našli úžasného nového tatínka a staršího nevlastního bráchu (má dva tatínky - velkého tátu, kterému se tak sama po letech rozhodla říkat - můj nastávající, a malého tátu - bio otce, který má novou partnerku a tam má taky nevlastního bráchu, o rok mladšího :)

A teda malá prohlašuje, že tentokrát mám v bříšku ségru, tak uvidíme, klokan přiletí v zimě :)) Na potřetí už to určitě vyjde bez problémů :))

• Citovat
  • Upravit
33005
27.5.22 15:24

@Kattynka000 Ty jo, tobě osud fakt naložil. :cert: No držte se holky! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 15:32

Taky mi s nástupem na MD skončila smlouva. Pracuju do porodu doma, smlouvu na DPP mám psanou s datem dva měsíce po termínu a peníze dostanu oficiálně taky až poté.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat