Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čauky holčičky, jsem Ve 24 tt a chci se zeptat, jestli máte zkušenosti s meduňkou nebo meduňkovým čajem v těhu? Jsem poslední dobou strašně na nervy a potřebuju nutně něco ke zklidnění, protože už se mi to vráží do žaludku a zvracím a zvracím (tak na mě působí stres). Taky už prakticky nespím
Vím, že meduňka má na stres a spánek super vliv a je většinou hooodně účinná. Jelikož ale také vím, že těhulky by se měly vyvarovat prakticky všem bylinkám, nevím, jestli to nemůže ublížit mimču
Nějaká rada??
@bolecek normálně ho piju, děláme si ho se synem do velké konvice. Tak dva hrnky vypiju určitě, ale ne denně. Myslím, že jako jedna z mála je vhodná i v těhotenství a při kojení.
Kdyz se podíváš na slození tehotenského čaje obsahuje medunku
![]()
@bolecek Zrovna nedávno jsem četla článek o pitném režimu těhotných: meduňkový čaj je doporučován i pro těhotné ženy. Užívá se na uvolnění a zklidnění nervového systému, je skvělým prostředkem proti bolestem hlavy, depresi a nespavosti. Také zlepšuje trávení, odstraňuje nadýmání, pomáhá při hemoroidech a reguluje krevní tlak. http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…
A google stále funguje - http://hobby.idnes.cz/…zahrada.aspx?…
Buď bez starostí, já piju meduňkový čaj úplně normálně..,mám ho ráda a uklidňuje..,běžně si dopřeji denně min. jeden šálek a malá v bříšku je zdravá jako rybička ![]()
Piju už 14 dní na nespavost, sice to nijak extra nepomáhá, ale trochu sem tam spím. Koukala jsem i na netu a tam se nic nepsalo že by se v těhotenství nesměl.
Děkuji všem. I já jsem projela net a četla a četla
Ale podle mne je lepší se rovnou zeptat na zkušenosti
Ještě jednou děkuju moc
Snad mi zabere ![]()
Mě ho poradila v těhotenství přímo doktorka. Dobře se mi po něm spalo.
@TerezkaW tak to závidím
já jsem unavená, oči padají, lehnu do postele a mozek naprosto svěží, nervóza v nohách a celou noc se převaluju z jednoho boku na druhý
![]()
Holky, kolik myslíte, že můžu maximálně vypít hrnků? To jsem nikde nenašla ![]()
Jsem 20 týden ![]()
Díky moc! Tak teď mám třetí
Měla jsem strach, aby to nebylo moc ![]()