Měla bych nějaké výhody u denního studia?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Kolik ti je? Napadaji me jen studentske slevy, jinak tedy o nicem nevim. A zaplacene zdravotni bys mela jen do 26 let, predpokladam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik máš let a co chceš studovat ? VŠ nebo SŠ? Už si SŠ studovala? Přídavky asi ne, manžel má k tobě vyživovací povinnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lus-i píše:
Je mi 20 a chtěla bych na SŠ.
A už si jednu SŠ studovala nebo by to byla tvoje první škola?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně by jsi měla do 26 status studenta a platili by za tebe jenom pojištění.Nic víc.Taky jsem chtěla zpátky na denní,ale přišlo miminko,tak si to dodělávám dálkově.
- Citovat
- Upravit
A měla bych nárok alespoň na příspěvek na bydlení? Nebo taky ne? Bydlely by jsme ve svym, dům by patřil rodičům teda.
- Citovat
- Upravit
Lus-i píše:
A měla bych nárok alespoň na příspěvek na bydlení? Nebo taky ne? Bydlely by jsme ve svym, dům by patřil rodičům teda.
No příspěvěk na bydlení se rozhodně neodvíjí od studia
. Odvíjí se od platů a trvalých bydlišť. Pokud si už vystudovala jednu střední školu, nejsem si teď úplně jistá jestli můžeš dostat zpět status studenta, když máš jednu školu vystudovanou, nějakou dobu si nestudovala a chceš jít znova na střední školu. Ale už je pozdě a nemyslí mi to, popřemýšlím nad tím zítra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kallkapa píše:Lus-i píše:No příspěvěk na bydlení se rozhodně neodvíjí od studia
A měla bych nárok alespoň na příspěvek na bydlení? Nebo taky ne? Bydlely by jsme ve svym, dům by patřil rodičům teda.. Odvíjí se od platů a trvalých bydlišť. Pokud si už vystudovala jednu střední školu, nejsem si teď úplně jistá jestli můžeš dostat zpět status studenta, když máš jednu školu vystudovanou, nějakou dobu si nestudovala a chceš jít znova na střední školu. Ale už je pozdě a nemyslí mi to, popřemýšlím nad tím zítra.
Myslím,že může znova dostat status studenta.Jestli jsem to dobře pochopila tak školu nedodělala.Já jsem se taky chtěla vrátit do školy a dodělat jí a nebyl problém.
Akorát jsem se vrátit nemohla,protože jsem zjitila,že čekám mimino a tak jsem šla dálkově…
- Citovat
- Upravit
No, kamarád který studoval a bydlel sám tak měl příspěvek na bydlení…
- Citovat
- Upravit
Lus-i píše:
No, kamarád který studoval a bydlel sám tak měl příspěvek na bydlení…
Hele a jde Ti o studium nebo o příspěvky? Příspěvky (téměř všechny) se odvíjejí od výše příjmů ne od toho jestli studuješ nebo ne. Si vdaná, máš manžela, který pracuje, a asi ani nevydělává málo, když si můžete dovolit žít dva z jednoho platu, těžko na nějaké příspěvky dosáheš. Kamarád měl příspěvky protože neměl plat ani manželku, která by k němu měla vyživovací povinnost, né proto že studoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde mi o oboje, protože říkat si manželovy o kapesný se mi vážně nechce, nehledě na to že škola taky není zadarmo, dojíždění, různé potřeby atd.
Opravujem barák takže každá koruna se hodí. Momentálně práci mám, teda spíš brigádu ale je to dopoledne takže bych buď chodila do školy a našla si pak normální práci a nebo pořád dělala to co teď, což mě moc nebaví ale lepší než sedět doma na zadku.
Kdyby mě nešlo o peníze tak tudle diskusi nezakládám ![]()
- Citovat
- Upravit
Lus-i píše:
Jde mi o oboje, protože říkat si manželovy o kapesný se mi vážně nechce, nehledě na to že škola taky není zadarmo, dojíždění, různé potřeby atd.
Opravujem barák takže každá koruna se hodí. Momentálně práci mám, teda spíš brigádu ale je to dopoledne takže bych buď chodila do školy a našla si pak normální práci a nebo pořád dělala to co teď, což mě moc nebaví ale lepší než sedět doma na zadku.
Kdyby mě nešlo o peníze tak tudle diskusi nezakládám
No ale my přece nikdo nevíme, jaké máte příjmy, jaké máte výdaje atd.. Na jaký příspěvek bys teda dosáhla Ti nikdo poud neví tyto informace neodpoví. Můžu jen zopakovat, že to není dané studiem ale příjmy. Takže status studenta, říká luciencka, že dostaneš (já se přiznám, že jsem to nezkoumala), takže odvody máš vyřízené. A o dávkách Ti nic bližšího říct nemůžem. Jenom bych tedy ještě dodala, že to, že nechceš říkat manželovi „o kapesné“ je blost - je to zákonná povinnost - „Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost. Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přemýšlím že bych se dala znovu na školu, denní studium. Bydlím bez rodičů a s manželem. Měla bych nárok na nějaké výhody, přídavky nebo tak? Manžel dělá na živnost takže peníze by byli a já konečně našla to co bych v životě chtěla dělat, takže bych si na to ráda udělala školu. Měla bych na něco nárok nebo by mě platily jen soc. a zdr.?