Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, zase dalsi noc ponocuji, jsem unavena a proste nezaberu. Naprd jsem spala od ditete, ale od porodu je to jeste horsi. Dite skoro ve dvou letech konecne spi celou noc a ja cucim do stropu jak sůva a proste nic. Nekoukam pred spanim na telku, na telefonu mam cervene svetlo, ctu knizky, skladam puzzle a proste lehnu a nespim. Pomuze mi melatonin? Ma nekdo vyzkouseno?
Ahoj,
bohužel jsem také velký nespavec od těhotenství, po porodu hrůza, nyní už většinou dobrý. Pomohl mi Tozax Sleep Trip… pořád ho mám v zásuvce kdyby náhodou.
Beru Melatonin 3 mg a je to jak kdy. Někdy usnu v pohodě a celkem spím, někdy čučím do tmy, nebo se pořád budím, přitom unavená jsem a do postele se těším. Zkoušela jsem přidat nějaké bylinné kapsle s kozlíkem, meduňkou a tak, výsledek stejný. Teď pár dnů užívám CBD olej, jsem třetí den na plné dávce, co mi doporučili, tak čekám, jestli se to nějak projeví, zatím ten pocit moc nemám, že by byla změna. ![]()
Me melatonin uplne sejmul.
Ale nekterym lidem nefunguje.
Klidne ho zkus, on je dobry i jinak.
@Markétka111 píše:
Ahoj, zase dalsi noc ponocuji, jsem unavena a proste nezaberu. Naprd jsem spala od ditete, ale od porodu je to jeste horsi. Dite skoro ve dvou letech konecne spi celou noc a ja cucim do stropu jak sůva a proste nic. Nekoukam pred spanim na telku, na telefonu mam cervene svetlo, ctu knizky, skladam puzzle a proste lehnu a nespim. Pomuze mi melatonin? Ma nekdo vyzkouseno?
Mám dvě děti v pěstounské péči. Matky pily v těhotenství alkohol a poškodily je. Obě mají poruchu spánku. Neuroložka před lety mladšímu, který je na tom hůře, doporučila Circadin, což je melatonin. Velmi mu pomáhá, bez něj nespí. Nedávno mi lékařka řekla, že jiný melatonin na trhu tak účinný není. Rozdíl je ten, že Circadin je s prodlouženým účinkem, uvolňuje se postupně, kdeždo volně dostupný melatonin se rychle zmetabolizuje a celou noc je člověk opět bez léku. Circadin je ale na předpis a mnoho lékařů neví, že v jiných částech světa se dává i malým dětem. U nás je indikován od 50 let, člověk si jeho napsání musí prosadit. Navíc ho nehradí pojišťovana. Jedno balení se pohbuje mezi 540 Kč a 630 Kč. Je v něm 21 tbl. My máme spotřebu 3 balení za měsíc.
Tak ja ho tedy zkusim, a kdy je vhodne si tabletu brat?
Synovi dost pomohly bachovky, tak ldyz nezabere melatonin, pujdu do nich nejspis, ale ta cena je tedy uplne nekde jinde ![]()