Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem začátek 10tt a mám nonstop už třetí den nevolnosti, ale brutal - nedokážu nic jist, pít, všechno letí ven, nebolí mě nic, jen žaludek na vodě, tuhle noc jsem taky prozvracela. Je řešením nutridrink z lékárny? Ta malá priserka potřebuje živiny který fakt nejsem schopna mu dat, nezabírá mi nic, ani lizatka…Myslela jsem, ze nevolnosti budou občasný, ale ze pojedu takhle nonstop a nebudu schopna fungovat - doma bordel, nedokážu se ani ohnout a něco dělat. Měla jste to také některá tak? Je mi toho malého lito chudacka…
A nemáš i střevní chřipku, teď to lítá. Kolegyně z práce skončila i na kapackach, už i kolabovala ale má zdravou holčičku.
@JancaS84 Já ti nevím, na střevní chřipky od mala trpim jak pes a poznam je trochu jinak…Pokazdy jsem měla bolest střev nebo žaludku. Tohle je taková ta typická nevolnost, ale silena
A nebo to je obojí… každopádně je to šílený
Mne je taky špatně nonstop, jsem v 7tt teprve a ještě ani nebliju
nejdřív jsem myslela, ze mi nesedí nějaké druhy jidla, tak jsem je vynechala, a je mi blbě, i když nejim nic i když něco snim. Paradoxně mi pomáhají kyselé bonbóny, třeba kyselé zizalky nebo jahudky, nebo kyselé rybičky, po těch mi blbě není a dokonce i ta nevolnost se na chvilku zmírnila
ale zase jako nechci to jist porad, asi to není úplně ten spravny druh těhotenské stravy ![]()
Ten nutridrink vyhodis taky. Mě bylo zle prakticky non stop u prvního syna, to sem mohla akorát ležet a modlit se, abych udržela aspoň pití. Celkem pomáhala ledová cola, ale pár měsíců sem byla o té Cole, ledu, sem tam suchem rohlíku a citronech
ve druhém trimestru to malinko povolilo a už sem udržela aspoň něco málo, ale zle mi bylo až do porodu. Ale mimco bylo v pohodě, to si vezme co potřebuje z tebe.
O dieťa sa neboj, to si cucne od teba čo potrebuje, akurát tebe bude časom chýbať. Ak blijes fakt moc a neudržíš v sebe nejaký čas ani vodu, tak skoč k doktorovi. V ťažších prípadoch keď hrozí dehydratacia sa dáva infuzka.
Mně bylo blbě nonstop čtyři měsíce při každém těhotenství (celkem 3×). Ale teda zase ne tak, že bych vůbec nebyla schopná nic dělat. Pokud v sobě neudržíš opravdu nic a přetrvává to, řeš to s lékařkou, existuje na to medikace.
Jinak mi trochu pomáhala studená cola po lžičkách.
Ahoj, je mi líto, že ti takhle je ale musíš to vydržet. mě to začalo v 5tt a bohužel mi to trvá do dnes a to jsem 17tt. Byla jsem tak s prominutím v p*deli, že jsem skončila v 8tt na kapačkách asi 5 dní. být tebou klidně si jed na kapačky pokud ubíráš na váze.. sice se ti uděla nachvilí dobře, ale jak se vrátíš z nemocnice, začne to znova. ted aspon ja jsem to tak měla… jestli v sobě neudržíš ani vodu, doktor mi radil, že aspon vyplachovat pusu třeba s magneskou, to se samo dostane do břiška. musíme to vydržet kočky. je to náročné ale pak to stojí za to.
Moje dcera je ve 12. týdnu. Zvrací furt a pořád. Jediné, co trochu může, je stará houska s veselou krávou. Co si pamatuju, měla jsem to zrovna tak - 3 x. A trochu se to zklidnilo až po prvnich pohybech. Ale to jí nebudu říkat. ![]()
Gynekolog mi při velkých nevolnostech (nechci strašit, ale trvaly opravdu 3 měsíce, zvracení tak 10krát denně minimálně) doporučoval cucat pomalinku celý den ten Nutridrink. Pokud ale neudržíte vůbec nic ani vodu, spěchejte k lékaři, nasadí se v nemocnici kapačky, aby Vám bylo lépe, a nebyla jste dehydratovaná.
Ahoj, já také teď 10 TT, jako blbě mi je už od toho 8 týdne, ale já nikdy nezvracim, vždy to nějak vydrzim i když mi hodně natahuje, jinak dělám si těhotenské smoothie a to mi docela dělá dobře.
Ano, měla. V prvním těhotenství 8 měsíců, pak přešly nevolnosti do pálení žáhy, ale celkem jsem fungovala. Druhé těhotenství byl extrém, nevolnosti až do porodu, únava taková, že jakmile jsem si sedla, vytuhla jsem, a že jsem sedala často, neb jsem nemohla občas ani vstát.
@ofelie08 ano, nevolnosti pořád, poté pálení žáhy, krvácení z nosu, téměř nehmatný tep, neskutečná únava. I proto jsem byla v PN. Děti mám dvě, obě těhotenství bylo peklo na zemi. Vlastně jsem téměř nic ne přibrala, váha ukazovala 12 kg plus, ale nikde to nebylo znát. Otěhotněla jsem s 50 kg, porodila a rapidně zhubla na téměř 46 kg. Tělo totálně zhuntované.