Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kdo pěstujete melouny venku a ne ve skleníku, už máte nějaké plody? Mám krásné rozrostlé roubované rostliny, i kvetou, ale asi třikrát se udělal malinký melounek tak 2 cm a pak upadl. Asi nebyl opylovaný. Tak si říkám, jestli se nějaký nakonec vytvoří, už stejně nestihne dozrát. Jako o úrodu mi nejde, ale děti by rády vypěstovaly aspoň jeden.
Letos jsem je nasadila. Loni jsme měli čtyři sazenice melounů. Vyrostly nám 4 krásné melouny ve vyvýšeném záhonku. Nebyly velké, ale taková pěkná velikost kopačáku každý. Jeden navrtal nějaký červ. Tak ten byl pak zkažený chuťově po rozkrojení. Druhý se načal a měl taky chuť nakyslou. Třetí jsem dala na stůl venku. Otočím se a pes ho žere. A poslední byl taky divný chuťově. Takže se nám pěstování melounů nepovedlo podle představ. Letos jsem se na ně vyprdla. Místo toho se děckám hrášek do záhonku sadil. Nám se daří nejvíc rajčata. Toho se budeme držet. Rajčatové plantáže. Melouny budeme dál kupovat.
Jo, u našich běžně a mají krásný velký melouny. Chce to vyhnojit půdu, dát na ni černou fólií a pak zasadit rostlinky. A chtějí fakt hodně vody az se začnou tvořit melouny.
Melouny mám venku a mám tam takové prcky tak jsem zvědavá. Ale moc to neřeším melouny většinou dozrávají nejdříve kolem srpna, když teda není ve skleníku nebo pěstovaný na vodě. Hodně štěstí
Meloun jsem zkoušela jeden rok, také roubovaný, což prodejce tvrdil, že je lepší. No nakonec se nám vytvořil jeden malý melounek a nestihl asi dozrát, uvnitř byl růžový a vůbec nebyl dobrý ![]()
Hnojit, hnojit a hnojit. Bez hnojiva to samé dělají cukety, okurky, dýně,…