Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte.. Jsem holka ze Šumavy, miluji houbaření, ale letos po mě ty mrchy nějak jdou (komáři, hovada), nevíte, čím bych se mohla postříkat? Sprej proti klíšťatům, komárům mám, ale nefunguje to..
Nějaká babská rada?
Díky
@AndyNovotna píše: Více
A nachazis houby? ![]()
My jsme si naposledy z lesa prinesli kazdy kliste, takze od te doby chodime na houby vyhradne do obchodu - na klouzky, pravaky-ruzne druhy, kozaky, atd. ![]()
Vášnivá houbařka? To je ten typ člověka, co nasbírá hromady hub, aby jich pak půlku vyhodil?
@Zumpa píše: Více
tak zase lepší, než když to v tom lese shnije, potřebuje se to obnovovat
Užívám vit. B, chce to brát aspoň 3 měsíce, ale co to beru hmyz na mě nejde.
Strejda alkoholik, co vypije denně 8 až 10 piv to má stejné, v pivu je hodně béčka, takže na tom něco bude ![]()
Ale doporučuji spíš ty tablety než pivo, je to levnější šetrnější k játrům.
@Zumpa Milá, zlatá… Byla jsi někdy na Šumavě? Asi ne! Nejsem žádná stupidní Pražačka, která tam jede na dovolenou, bydlím zde celý život! Pro tvou spokojenost, houby suším, vařím.. prodávám… Hezký večer. ![]()
@Ahep Jasně, jsem v lese každý víkend, máme své už letité místa.. Takže každý víkend to tam oběhám… Hříbky, lišky… hříbky si nechám, usuším… lišky většinou prodám a ještě si přivydělám nějakou kačku.. ![]()
@AndyNovotna
Máš mykologické zkoušky? Uvažovala jsem o nich, ale popravdě mám obavu, jestli bych to dala, jestli mám dostatečné znalosti.
Chodím do lesa i když houby, které sbírám nerostou a okukuji ty nejedlé a jedovaté a snažím se je určit. Vždy si ji vyfotím, zkusím určit a doma googlim jestli jsem se trefila. No některé druhy jsou velmi zrádné. Koupila jsem si kvůli tomu i mikroskop, takový hoby model, ale na některé druhy stačí.
@Zumpa píše: Více
Tak mě ten nesmysl funguje, už pár let ani klíště, ani komaří štípanec, dřív jsem byla celé léto dožraná od komárů.
I když by to byl nesmysl, za pokue to stojí a zdraví to neškodí, naopak.
@Rádkyně Ne, k nám jezdí jeden pán, který ty houby vykupuje.
Jezdí už léta.. rodinná firma Pavel Sándor.. ![]()
@Rádkyně Já bych ty zkoušky neudělala, houby sice znám dost dobře, ale, když se mi kolikrát nepodaří rozeznat Hřib žlučník od Hřiba smrkového, tak bych ty zkoušky opravdu neudělala.
![]()
Tady v okolí třeba lidí nesbírají růžovky, takže zbývají všechny na mě
. Naopak sbírají hojně holubinky a ty já zase nemusím, nechutnají mi.
Lišky tady moc nerostou, máme hodně ryzců, ty taky nepatří mezi mé oblíbené.
Popravdě sbírám tak 7 druhů hub, zbytek i když poznám neberu, nechutnají mi, jen si je určím a nechávám jiným.
Vášnivé houbařky, máte některá knížku od Merlina Sheldraka?
Chci si ji koupit, jen jsem se k tomu ještě nedostala, chci si ji nejdřív prohlédnout, ať zjistím jestli mě to bude bavit, ale v knihkupectví jsem ji neviděla.