Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tahle hodnota nemusí nic znamenat. Moje máma měla nejnižší hodnotu 10. Léčili ji různými způsoby, kortikoidy, kapačky, bioléčba (tablety). Nad 120 už neměla několik let. Když dostane nějakou virózu, hodnota jí vždycky klesne. Jinak v praxi když se řízne, tak se jí rána normálně zahojí, nějak moc nekrvácí. Mívá po těle modřiny.
Já zas mám stabilně vysoké hodnoty přes 450 a doktoři to nijak neřeší.
Těch důvodů může být mnoho. Já třeba v těhotenství vždy měla pod 100 000 a manžel, ten jich má zase moc…příčiny nikdy nezjištěny. Věřila bych doktorce, že kdyby si jen trochu myslela, že by to mohlo být něco vážného, že vás někam pošle.
Já jsem právě minulý týden měla docela hustou virózu (troufnu si říct, že to byl covid, příznaky by úplně seděly), ještě teď se cítím unaveně a mám kašel a rýmu.. Tak mě napadlo, jestli by to eventuelně nemohlo být tím..?
Jinak odběry mi dělali cca 3 měsíce zpět kvůli jinemu problémů a tehdy byla krev v pořádku.. zakladatelka
@Anonymní píše: Více
Může a nemusí. Máma nikdy ten problém neměla, až jak začal covid. Byla na všech očkováních proti němu a zřejmě ho minimálně 2× chytla. S hodnotou 120 bych se netrápila ![]()
Zdravím!
Včera mi byly dělány krevní odběry na zánět v těle, který se nepotvrdil - dle krve jsem prý zdravá. Zjistili mi však snížený počet krevních destiček, konkrétně 120 000 (minimum je 150 000). Doktorka to nijak neřešila, takže to asi snad není žádná hrůza.. nicméně bych se Vás chtěla zeptat, jestli s tím nemáte zkušenost? Jak to řešit/čím to může být? Mám se bát nějakého vážného onemocnění, jako je například leukémie..? Jsem z toho docela nesvá..
Leukocyty mám však prý zcela v normě..