Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata mám nepravidelný cyklus a bohužel mám teď docela strach viz foto jelikož se snažíme o dítě tak vůbec nevím co mám dělat jsou během tohohle ms i sraženiny a jdou fakt tmavý a krvácení mám jasné červené můžete mi prosím poradit? Jestli tohle někdo má?
@Je jedno nedostatek progesteronu. Proto nejde tehotnit. Menstruaci v cyklu mas jen jednu, to ostatní může být špinění nebo krvácení kvůli nedostatku progesteronu. Pokud ho mas opravdu málo, tak ani neotehotnis. Zajdi si na gyndu, aby ti udelal ultrazvuk a vyšetření, jestli nejde o cystu, polyp nebo jiné a pokud ne, zazadej o hormonální profil. Dělá se z krve. Už teď můžeš zobat sem tam Ascuritin, hlavně tedy když spinis a nemáš ms (rozeznas to? Ms od špinění/krvácení?) a doporučuju i sem tam zobat probiotika. Správné fungování strev je důležité i o vylučování estrogenu z těla. Malo progesteronu= hodně estrogenu. Takže když se budes zbavovat estrogenu, budes zvyšovat progesteron. Zkus si vygooglovat hormonální nerovnováhu, jestli se v tom nenajdes. Progesteron se da doplnit bylinkove, což moc nedoporučuji, jestli chces otehotnit, protože bys případně progesteron leky pak měla brát i behem prvního trimestru. Takže ideálně leky, které jsou na recept.
Souhlasím s @suzka1. Ta „MS“ od 4. 9. trvala jen 4 dny, to se mi zdá málo. Jak byla silná?
Já jsem měla nedostatek progesteronu přes 5 let. Krvácela jsem kvůli tomu 3 týdny v měsíci. A když to konečně začali doktoři řešit, tak jsem po těch více než 5 letech přirozeně otěhotněla. Další 3 těhotenství se podařila úplně snadno a rychle.
Právě že to nerozeznám a když jsem byla na posled u gyndě tak mi řekla ze je vše v pořádku a ještě před par lety jsem chodila na vyvolání nemstruace
@Je jedno pokud gynekologii nepokoušel potíže a on ti neudělá hormonální profil, tak nevíš, změny mas málo progesteronu. A ani ten doktor to nepozná z běžného vyšetření.
@Je jedno zkus to vysledovat, kdy je tvoje ms a kdy ne. Vnimej silu toho krvácení, nebo třeba v noci. Já když jsem nemela ms a „jen“ spinila, tak jsem třeba nikdy nespinela v noci. Nebo když jsem mela ms, tak jeden den nějaký, druhý den silnější, pak to slablo, takhle jsem to dokazala vysledovat. I na gynde by to meli poznat, jestli mas ms nebo ne. A nech si udelat ten hormonální profil, podle me v tomhle bude zakopaný pes. Ja s léky jsem to pak mela v pořádku a mám 3 děti. Kolik ti je?
@suzka1 jsem docela fakt mladá mám 21 let ale už od mých 9 let mám problému ze zánětem s poslední rok ho nemám a nikdy jsem se co jsem z přítelem nechránila a když jsem si myslela ze jsem těhotná tak na ultrazvuk nic nebylo a ani nezjistila…. Vlastně jsme měli sex toho 14.9 rano a odpoledne a po tom sexu jsem začala krvácet a nebylo to silné ale proste bylo to jako slabé krvácení jako když už mate třeba 4 den konceni ms a vůbec mě nic nebolelo jen mám větší prsa obteochu jinak nic a večer mě páli žaha jinak nic extra