Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tohle šílené pocení mám kolem menses od porodu, tak nevím, jestli to souvisí s věkem? Je to otrava, ale nějak jsem to přijala jako svoji součást.
@sobesin prostě se blíží přechod. V tomto věku úplně normální.
To nebude přechod, spíš PMS, zkus bylinky - řebříček, kontryhel, máta, meduňka, smetanka kořen. A brát hořčík.
@aiwwa píše:
To nebude přechod, spíš PMS, zkus bylinky - řebříček, kontryhel, máta, meduňka, smetanka kořen. A brát hořčík.
Lze brát ten kontryhel v podobě čaje i preventivně? Slyšela jsem na něj samou chválu.
@Klopotkova píše:
Ve 43?
Ale jistě. Mám kolem sebe několik žen, které byly ve 43 už po přechodu. Jo, taky jsem v tom věku. Občas návaly a jsem psychicky dost nevyrovnaná. Rozbrečí mě každá pitomost.
@Anonymní píše:
Ale jistě. Mám kolem sebe několik žen, které byly ve 43 už po přechodu. Jo, taky jsem v tom věku. Občas návaly a jsem psychicky dost nevyrovnaná. Rozbrečí mě každá pitomost.
@Klopotkova píše:
Lze brát ten kontryhel v podobě čaje i preventivně? Slyšela jsem na něj samou chválu.
Mám pocit, že by se měla vždy udělat pauza, brala bych ho v druhé půlce cyklu a pár dní na. začátku. Já si vařím čaj zhruba 3 dny před před menstruací jeden šálek denně a první 3 dny 2 šálky denně.
@Klopotkova jo, nechápu, čemu se divis. Ono přechod netrvá den. Je to pozvolný dlouhodobý proces.
@mroe píše:
Zkratil se mi cyklus, asi „dodelavam“. Tot zatim vse.
Taky se mi hodně zkrátil cyklus - někdy 21-22 dní, když teď bylo 26, tak jásám…
Ptala jsem se gynekologa, co to jako je, tak prý je to kvůli nízké hladině hormonů, ale neříkal, že by přechd byl za rohem. Spíše jsem pochopila, že takto to může být ještě roky. ![]()
Hormonální doplňky jsem odmítla, ale, holky, klidně poraďte nějaké bylinky… ![]()
@sobesin Na bolesti (mívám posledně i dost silné ovulační) mi pomáhá cvičení jógy.
@aiwwa píše:
@J_Doe zkus ty bylinky viz výše. Nebo gynex. Ale je dražší.
Děkuji. Ty jsi kupuješ sypané bylinky a mícháš sama?