Menší miminko = přenášení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3987
2.12.11 20:03

Menší miminko=přenášení?

Ahoj holky, těhulky, maminky :kytka:
Tak nějak ze zvědavosti bych se chtěla zeptat na váš názor.
Dá se říct, že celé mé těhotenství probíhá bez nějakých problémů(ťukám,ťukám :) ). Dneska začínám 34.tt, nahoře mám 6 kg, ani jednou jsem nezvracela, i když mi teda blbě často bylo, ale jinak všechno v pohodě. Až na „malý detail“. Naše malá je vlastně dá se říct od začátku menší +- o týden, týden a půl. Dokonce mě radši doktor poslal na průtoky, aby zjistil, jestli je dobře vyživovaná, ale taky všechno v pořádku. Byla jsem tam v odstupu 14ti dní, malá povyrostla o 14 dní, přibrala o 310 g a včera měla 1750g. Takže vždycky závěry, ať to neřešim, že prospívá, což je samozřejmě nejdůležitější :palec: , a že to má dané geneticky-já měřím 154 cm :D a jako donošené miminko jsem měla 2400g,takže na tom asi něco bude :)
Chtěla jsem se zeptat vás zkušených, jaké máte zkušenosti s tím, jestli to automaticky znamená přenášení, pokud je miminko menší..?? Vím,že příroda si to udělá jak bude chtít a dopředu jsou to stejně jen spekulace,ale zajímalo by mě to čistě ze zvědavosti a statistických údajů :mrgreen: Tak nějak bych přenášet nechtěla a radši rodila před termínem, ale jak jistě víte,naplánovat se to nedá :D
Děkuju vám všem za názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.12.11 20:07

Co to znamená od začátku? Pokud máš rozdílný TP spočítaný dle ms a velikost dle utz z prvního trimestru, měl by se přímo upravit TP.
Pokud je menší až třeba od utz ve 20.tt, tak už to jsou dědičné dispozice a TP zůstává, fziologické těhotenství trvá 38-42týdnů, nikdo ti nemůže říct, zda se dítě narodí před termínem či po termínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 20:08

Jinak váhový odhad lišící se o 300g, já nevím, jak moc zkušenou máš dr a jak moc se věří, ale i u dětí těsně před termínem je váhový odhad plus mínus autobus, většinou se uvádí odchylka +-500g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
2.12.11 20:08

Nemyslím si, že to funguje takovým způsobem. Tak určitě je možnost, že budeš přenášet, ale taky je možnost, že porodíš dřív… Jako u „normálního“ miminka. My jsme měli dlouhánku (56 cm, když se narodila) a kdyby to fungovalo, jak říkáš, tak by se narodila dřív a narodila se den před TP… :kytka:

Příspěvek upraven 02.12.11 v 20:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
2.12.11 20:09

No, já tedy nevím, mě nepřijde, že by byla zas tak malá, pokud beru že si na tom kontrolním byla dnes, tj. 33+0, tak předtím si byla v 31+0 a malá měla 1440g.
Co jsem se koukala na svůj UTZ, tak jsem byla 30+2 a malý měl 1520g a při narození měl 3,25kg takže takový menší průměr. Jo a přenášela jsem tedy týden, ale když se rozhodl, že jde ven, tak nebýt zrovna na kontrole v porodnici, tak se narodí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.12.11 20:11

My byli cca o týden menší celou dobu těhu, malej se narodil 40+2tt a porodní váhu měl 3150g ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
2.12.11 20:13

Ahojky, náš drobeček měl při narození 2980g, doktorka mi také říkala, že bude celkově menší. No rodila jsem o 14 dní dřív, takže si myslím, že váha na to nemá vliv, miminko si prostě řekne, když už je připravene. No už jsme to dohnali,v 9 mesících máme 82 cm a 8,5 kg :lol: Přeji pohodový porod :kytka: No už jsme to dohnali,v 9 mesících máme 82 cm a 8,5 kg :lol:

Příspěvek upraven 02.12.11 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
2.12.11 20:13

Já vím,že mi to nikdo nemůže říct,jen mě zajímal názor ostatních a jaké mají zkušenosti,pokud bylo jejich miminko taky třeba menší :-) Na screeningu v prvním trimestru mi vypočítali TP podle CRL a ten se pak už nezměnil. U mě se TP dle MS počítat nedal,protože jsem měla dlouhé cykly a ke všemu jsem otěhotněla záhadou 5DC.Předtím první cyklus užívání utroše atd. a reakce na to byla tahle…takže jsem měla a mám TP jen jeden. Ale menší je tak od 16.??týdne?Nevím přesně,ale prostě od druhého trimestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 20:16

V druhém a třetím trimestru už jsou to dědičné dispozice, takže si nemyslím, že by to mělo vliv na datum porodu, zkrátka až bude mimčo hotové a dopečené, tak vyleze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.12.11 20:17

ja bych odhady vubec neresila…me zavreli do spitalu v 37tt ze je mala mensi…ze budu pod dohledem kdyby neco…ze ma dve kila nebo tak nejak…proste normalni vaha…sou blbci…zbytecne desi…no a mala se narodila v 38tt cisarem…a mela normalne tri kila a byla zdrava uplne…takze odhady jsou pro me naprosto nepodstatny takhle ke konci tehotenstvi. rozhodne se resilo ze pujde ven driv kdyz je mala ze je nejspis spatne vyzivovana nebo neco (coz se z vysetreni nepotvrdilo)…ne ze me nechaji prenaset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.12.11 20:18

tak se zbytecne nenech desit kdyz je vsechno v poradku a nech to prirode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
2.12.11 20:22

Tak jo, moc vám všem děkuju :) Jen mě to prostě tak napadlo,protože mi kamarádka řikala:no,tak to budeš přenášet,když je malá menší…ale řikala jsem si,že na tom přece nezáleží…že můžu porodit třeba 38.-39.tt,i když je celkově menší :) Přeci se rodí děti i daleko dřív,jako nedonošeňátka…i když tedy to už pak je debata zase o něčem jiném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
2.12.11 20:26

Mikitko,to já to beru s rezervou.Taky vím,že záleží na přesnosti UTZ a doktora a pokud se jen o milimetr sekne,tak už to hází kdovíjaké odhady. Můj doktor se teda nějak neznepokojuje,jen mě tam radši poslal na ty průtoky,aby měl jistotu a vlastně já taky. Malá bude prostě asi prcek po mamince :-) na druhou stranu-aspoň nebudu muset tlačit na svět 4kilové dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
2.12.11 20:28

Moje deti mali 2430 a 2460g a jeden bol pred terminom o 11 dni a druha o 6, takze neboj, nic nie je automaticke :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.12.11 20:36

Taky mě děsili… Každou chvilku UZ a monitor,pořád že se jim to nezdá a že Natálka je moc malá a málo váží a když se narodila tak to bylo 2 dny před termínem a měla 3300g a 49 cm.Nechápu co se jim nezdálo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí