Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ![]()
Předem se omlouvám za podrobnosti a jestli to někomu přijde nechutný tak to nečtěte
ale koho jinýho sem mám zeptat že vás. Dneska jsem 36+2tt. POslíčky mam už asi měsíc a půl. A dnes na záchodě když jsem se utírala jsem měla na papíru takvej asi 3 cm velkej nažloutlej hlen, tvrdne mi břicho a bolí v podbřišku tak nějak divně a taky se mi špatně čůrá, normálně u toho musim jakoby tlačit a malej mi přijde hodně dole. V úterý mi na kontrole Dr. vyndal pesar který jsem měla od 32tt kvůli zkracování hrdla, kdyby mi ho prej nedal,tak bych do tří dnů urřitě porodila. Jenže. Vřera sem tam byla zase, monitor prej ok ( přikládám obrázek) a nález porát stejnej. jenže mě se to dneska prostě nějak nezdá
.
A ten doktor. Nejdřív řiká že kdyby mi ten pesar nedal tak porodim,a teď 2 dny po vyndání žádný změna, já tomu prostě nerozumim. ![]()
Poraďte ![]()
Lucka1234 píše:
Zdravím
Předem se omlouvám za podrobnosti a jestli to někomu přijde nechutný tak to nečtěteale koho jinýho sem mám zeptat že vás. Dneska jsem 36+2tt. POslíčky mam už asi měsíc a půl. A dnes na záchodě když jsem se utírala jsem měla na papíru takvej asi 3 cm velkej nažloutlej hlen, tvrdne mi břicho a bolí v podbřišku tak nějak divně a taky se mi špatně čůrá, normálně u toho musim jakoby tlačit a malej mi přijde hodně dole. V úterý mi na kontrole Dr. vyndal pesar který jsem měla od 32tt kvůli zkracování hrdla, kdyby mi ho prej nedal,tak bych do tří dnů urřitě porodila. Jenže. Vřera sem tam byla zase, monitor prej ok ( přikládám obrázek) a nález porát stejnej. jenže mě se to dneska prostě nějak nezdá
.
A ten doktor. Nejdřív řiká že kdyby mi ten pesar nedal tak porodim,a teď 2 dny po vyndání žádný změna, já tomu prostě nerozumim.Poraďte
Ahojda, no vůbec to není nechutné, od toho zde ty webové stránky jsou ne??
Podle toho co říkáš mi to vše příjde taky divný.. ten doktor očividně neví co mluví…každopádně až to příjde, tak to poznáme každá asi ..:-)) Zřejmě to bude taková bolest že budem rádi že dojdeme aspon do té porodnice..sama nevím, kdy mám očekávat já poslíčky..
obávám se, že to nepoznám…To se divím že máš poslíčky už měsíc a půl…a co teď jak se cítíš..??
No divně, ležim a sleduju co se děje. Břicho tvrdne, občas mě někde něco zabolí a jinak nic. A furt potřebuju na záchod ![]()
Kolik jsi ty?
Lucka1234 píše:
No divně, ležim a sleduju co se děje. Břicho tvrdne, občas mě někde něco zabolí a jinak nic. A furt potřebuju na záchod
Kolik jsi ty?
jéé záchod to znám, no podle toho teď co píšeš tak to mám to samé akorád s tím rozdílem že jsem ve 32tt. Uvidíš no, hlavně odpočívej a buď na sebe opatrná…
Ahojky dle toho co popisuješ ti odešla nebo odchází hlenová zátka
což je fajn a nasvědčuje to blížícímu porodu
Ale to může být klidně až za dva týdny, a nemusíš mít vůbec strach, že to nepoznáš určo to poznáš tím si bud jistá. Třeba u mě to žádná bolest jak zde Michaela popisuje že bych nedošla skoro až do porodnice nebyla
Malou jsem měla dole poslední 2týdny špatně se mi leželo na zádech to nešlo vůbec, a přesně jak popisuješ ten pocit u čůrání… Prostě se to blíží, ale může to být dnes zítra nebo klidně za týden takže hlavně klídek
S tím zbytkem nemám tušení
neměj strach že by jsi to nepoznala ![]()
Ahoj, myslím že ten důvod proč ti dal ten pesar se za těch pár týdnů mohl změnit takže teď už do tří dnů porod nehrozí. Jinak já poslíčka neměla ani jednoho, kontrakce na mě přišly 24 hodin po odtoku plodovky a za další 4 hod byl prcek na světě.
Oproti tomu jsem znala holku co měla poslíčky od 7 měs a to dokonce po 4 minutách třeba tři hodiny, několikrát zbytečně jeli do porodky aby se to po pár hodinách uklidnilo a jeli zase domu. A za týden opakovačka. Už se pak bála pomalu tam jet protože na skutečnej porod už tam jela asi po 10.
A myslím že až to na tebe přijde tak to poznáš. A hlen zátka může taky odejít i 14 dní dopředu. Odpočívej, poznáš to, neboj. ![]()
Lucko, porod poznáš, možná to začíná, možná to takhle může být ještě měsíc, nedělej si ale hlavu, že bys porod nepoznala. Já s první dcerou to měla jak ty, bylo mi divně, celou noc, ale nic mě nebolelo, ani jsem neměla pocit, že tvrdne břicho, náhodou jsem ten den měla jet na kontrolu do porodnice, byla jsem 40+0tt, tam natočili monitor, na něm vůbec nic, na koze doktorka konstatovala, že jsem otevřená na 3 prsty, ale že k porou to není a mám přijít na kontrolu v pondělí, byl to pátek 11 dopoledne. Tak jsem jela domů a bylo mi pořád divno, ale nic nebolelo. Nastoupilo to tak ve tři odpoledne, to jsem si říkala, že poslíčci tedy bolí. V pět už mi bylo jasné, že je to porod, malá se narodila ten den večer. Takže se neboj, odpočívej a jestli je to porod, ono se to rozjede, kusy hlenu ze mne padají už určitě dva týdny a zatím myslím, že se nic neděje, CS mám tedy 7, ale to je tak vše. Jinak už se ani extra nemusíš bát o miminko, říkal mi to doktor v úterý, to jsem byla 36+0tt.
Lucko, neplaš, i kdyby se miminko už narodilo, nemělo by skoro žádné problémy (třeba by hůř drželo těl. teplotu asi a tak…).
Doktor, který jakkoli odhaduje že „to do týdne bude“ a „dneska určitě neporodíte“ a spol. je blbý doktor, to nemůže poznat…
Může říct - jste otevřená/zavřená tak a tak, s tímhle nálezem hodně žen do pár dnů porodí - ale to je tak vše, každá to máme jinak, každá se jinak rychle otvírá…
Prostě nedá se to nijak přesně předpovědět.
Tak ještě odpočívej a normálně funguj, až se miminko bude chtít narodit, narodí se ![]()
Ten hlen byla asi hlenová zátka, většinou odchází pár dnů před porodem, ale taky třeba 3 týdny, podle toho zas nejde nic předpovědět.
Není to důvod k plašení, pokud není červená krev, tak buď v klidu.
Díky holky, já neplašim, jen sem se neměl koho zkušenýho zeptat,tak sem si vylila srdce tady ![]()
Kdyby se narodil teď tak Dr. stejně řikal že už je donošenej protože má podle utz o týden víc. takže 37+1 a odhad váhy z pondělí 3000g…takže nedonošence se nebojim ![]()
Mě takto začla odcházet u prvního zátka, tvrdnutí semo tamo zabolelo, to bylo tuším úterý, rodila jsem v sobotu brzo ráno (a dodávám, že superrychle
)
Jinak jasně že se nález může změnit během 24h, jakmile mimčo začne naléhat hlavičkou, tak to může dost pošoupnout ![]()
Ahoj, k tomu pesaru - myslim, ze miminko skutecne mohlo se ted dostat trochu niz a bricho klesnout diky tomu, ze Ti vyndali pesar, ale to neznamena, ze vyndani pesaru = do 2 dnu porodim, jako tomu bylo v 32tt. Ten duvod uz pominul a porod jen diky vyndani pesaru uz podle me nehrozi.
Taky jsem mela pesar v prvnim tehot., vyndali mi ho kdyz jsem zacinala mit krece v brise, a rodila jsem az za par tydnu v 38+4.
Treba budes jeste prenaset ![]()
Myslim, ze Ti odchazi zatka, mne tenkrat odesla 14 dni pred porodem a podruhe o tom nevim (to mi pro zmenu doma praskla voda, coz u toho prvniho porodu ani nevim, kdy a kam voda vytekla
) takze pak se v tom vyznej ![]()
Preju pohodovy porod v terminu ![]()
podle doktorů jsem původně měla porodit do 34 tt. Nakonec mi malou vyháněli jak se dalo (ze zdrav. důvodů jsem musela rodit před termínem,rodila jsem 39+3 ),hlen mi odtékal snad 3 týdny,tvrdnutí,poslíčci v takové intenzitě,že člověk neznalý měl za to,že mám porodní bolesti,malá nalehlá na cesty snad o 35 tt, k porodu mi pomohl nakonec až dvojitý Hamilton ![]()
Myslím,že ti jen miminko prostě víc sešlo k porodním cestám,začíná ti odcházet hlenová zátka ,což může být otázka i týdnů, děloha se začíná připravovat na porod.
Až to opravdu přijde,neboj se,že to nepoznáš. Neděs se,budˇ v klidu, ono to může být zítra,ale spíš až za pár týdnů ![]()