Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
10 je maximum, ale podle mého už nic nebrání v porodu - já rodila v 38 TT a malá byla plnně donošená.
já mám taky někde v podvědomí 10
ale jistá si nejsem. podle mě se ti porod každou chvilku rozjede…
jinak ale tohle číslo je strašlivě subjektivní. ke konci bych na něj absolutně nebrala ohled. v tomto týdnu ti už nic moc neříká, jen to, že můžeš každou chvilku rodit, což s otevřením na 2 prsty je fakt. asi to pak u tebe bude fofr. tak pozor, abyste to stihli do porodnice ![]()
jo, viktora jsem rodila 37+3tt. je sice klasifikovaný jako hraničně donošený, ale měl 3640g a 51 cm. a Apgar score 10/10/10
Dceru jsem porodila ve 37 +0tt. Apgar score 9/10/10 a měla 2800g a 48cm. Být tebou tak už bych se nebála předčasného porodu. V tomhle týdnu už mívá děťátko vše potřebné vytvořené.
Porodila jsem v 38+1, V 37+4 jsem měla CS 7, porod přirozený, v pohodě. Dcera 3,70 a 52 cm. Apgar 10/10/10 Určitě se neboj, podle mě zkrátka brzy budeš rodit.
10 je maximum, čípek ještě máš, takže to je dobrý.. ale i tak to může být z minuty na minutu… CS není rozhodující údaj..
Me by osobne zajimalo co to vubec znamena. Mela jsem cs7 buhvi od kdy, voda mi praskla 38+1 a porod nakonec sc, zadne kontrakce ani otevreni.
Ahoj, dneska mě pustili z nemocnice jelikož se mi zastavili kontrakce. V průkazce mám CS 9, čípek 1cm, otevřená na 2 prsty, hlenová zátka odešla. Dneska už mě zase začalo dost bolestivě tvrdnout břicho. Nejvíc mě zajímá to CS, kolik je maximum?