Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahj holky, našla jsme si že ve výbavě pro miminko mají být i přebalovací kalhotky, myslela jsme, že když koupím rovnou plinky pampers, že tam ty kalhotky už jako jsou dané nebo se pletu?
Přebalovací kalhotky jsem teda v životě neslyšela. Není to nějaký starý seznam?
to nevím, co měli na mysli pod přebalovacíma kalhotkama. Když koupíš pemprsky, tak k tomu nic dalšího nepotřebuješ. Jiná kapitola jsou látkové plenky, to dáš plenku (plenkové kalhotky) a na ní svrchní kalhotky (nepromokavé). Takže fakt nevím, co tim chtěl básník říci.
já to taky slyším poprvé
, ale k jednorázový plínce teda opravdu žádný další kalhotky nejsou potřeba ![]()
Při používání papírových plínek mě napadá jediné použití v případě širokého balení na kyčle ![]()
Ahoj, jestli se tím myslí plenkové kalhotky, tak ty v porodnici určitě potřebovat nebudeš. Na používání látkových plín tam opravdu nejsou vybavení. Jednorázovky jsou do porodnice docela dobré od Háppy - nejmenší velikost s vystřiženým obloučkem na pupík (který musí zůstat volný). Nemusí se to potom zakládat.
Napadá mě jedině, že čerství novorozenci čurají po malých troškách, takže se můžou zezačátku dávat látkové plínky, protože na nich se pozná, zda miminko čůralo, na jednorázovce to často není vidět a informace, zda miminko čůralo je důležitá pro sledování jeho stavu. Široké balení přes pampersku a ještě nějaké nepropustné kalhotky, to by mělo dítě na sobě dvě nepropustné vrstvy, to je teda nic moc pro kůži na zadečku ![]()