Na kolik let dát si rodičák

358
1.12.11 13:08

na kolik let dát si rodičák

ahoj holky, mám termín v úoru porodu, přemýšlím na kolik let si nahlásit rodičák, zda na 3 roky nebona 4, jak se to po novém roce nejlépe vyplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
1.12.11 13:11

Je to úplně jedno, protože od nového roku bude pro všechny stejná částka 220tis. KČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
1.12.11 13:12

takže když si to dám na 4 roky, tak budu tuto částku mít rozpočítanou na 4 roky, a budu pobírat mín, než bych to měla na 3 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.12.11 13:15
kasandra7 píše:
takže když si to dám na 4 roky, tak budu tuto částku mít rozpočítanou na 4 roky, a budu pobírat mín, než bych to měla na 3 roky?

Přesně tak, ale celkovej objem peněz bude stejnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
1.12.11 13:16
No jasně :)
kasandra7 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
1.12.11 13:26

Pokud manžel / přítel vydělává dost a bude vám jedno, kolik peněz bude tvořit rodičák, je to jedno. Tuším, že u čtřelté varianty je to něco přes tři tisíce, u tříleté sedm tisíc, takže tu bych doporučovala, pokud třeba nemáte tolik peněz, že by vám bylo jedno, kolik bude mateřská. Ale od nového roku půjde odba průběžně měnit, takže je možná zkusit čtyřletý a když bude pěněz málo, přehodit to na tříletý, přepočítají pak měsíční dávku tak, abys stihla těch 220 000 vyčerpat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.12.11 13:39
tyynka píše:
Pokud manžel / přítel vydělává dost a bude vám jedno, kolik peněz bude tvořit rodičák, je to jedno. Tuším, že u čtřelté varianty je to něco přes tři tisíce, u tříleté sedm tisíc, takže tu bych doporučovala, pokud třeba nemáte tolik peněz, že by vám bylo jedno, kolik bude mateřská. Ale od nového roku půjde odba průběžně měnit, takže je možná zkusit čtyřletý a když bude pěněz málo, přehodit to na tříletý, přepočítají pak měsíční dávku tak, abys stihla těch 220 000 vyčerpat. ;)

U tříleté varianty, pokud bude mít mateřskou to vychází plus mínus na něco přes 5 tisíc/měsíc… ne tři :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
1.12.11 13:53

Až na to, že po 4 letech není povinnost zaměstnavatele držet místo. To jen pro doplnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
1.12.11 14:01
Jasně, když si vybere 4 letou variantu čerpání RP, tak při žádání o RD stejně nesmí překročit 3 roky.
Trojlístek píše:
Až na to, že po 4 letech není povinnost zaměstnavatele držet místo. To jen pro doplnění.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
1.12.11 14:08

http://www.penize.cz/…od-roku-2012#…
Tadyk jsem našla fajn kalkulačku, tak se můžeš přímo podívat. Ale nezaručuji, zda funguje 100% dobře. Nějak si nejsem jistá s tím zaškrtnutím že nárok na PPM není. Tam mi to nějak neladí. Ale pokud nárok máš (ty nebo manžel), tak je to pak v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.12.11 14:30
Liduše píše:
Tadyk jsem našla fajn kalkulačku, tak se můžeš přímo podívat. Ale nezaručuji, zda funguje 100% dobře. Nějak si nejsem jistá s tím zaškrtnutím že nárok na PPM není. Tam mi to nějak neladí. Ale pokud nárok máš (ty nebo manžel), tak je to pak v pohodě :kytka:

Haha tam mi to taky neladi jestli mluvime o tom samem.
Jestli dobre chapu tak sice castka je pro vsechny stejna ale matka co nema narok na materskou ani otec tak ta castka 22Otisic se ji rozpocitava dnem porodu na 4roky takze v tomhle pripade mi vyslo ze bude dostavat 4600.Ale ta co am muze pracujiciho tak by ode dne porodu dostavala pokud by chtela triletou 6100. Nez to ta co by na triletou nastoupila po MD a ta co by na ni nastoupila po materske tak bude dostavat zhruba castku 7300 chapu li to dobre.
No jeste jinak prestoze castka je pro vsechny stejna tak pro matky ktere pobiraji materskou bude porad vyhodna co se castky tyce dostane vic nez ta co volila narok pres manzela.
Ha ted jsem to tu zamotala jeste vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
1.12.11 14:35

Končim, už tomu nerozumím :mrgreen:

kattkka píše:
Liduše píše:
Tadyk jsem našla fajn kalkulačku, tak se můžeš přímo podívat. Ale nezaručuji, zda funguje 100% dobře. Nějak si nejsem jistá s tím zaškrtnutím že nárok na PPM není. Tam mi to nějak neladí. Ale pokud nárok máš (ty nebo manžel), tak je to pak v pohodě :kytka:
Jestli dobre chapu tak sice castka je pro vsechny stejna ale matka co nema narok na materskou ani otec tak ta castka 22Otisic se ji rozpocitava dnem porodu na 4roky takze v tomhle pripade mi vyslo ze bude dostavat 4600.Ale ta co am muze pracujiciho tak by ode dne porodu dostavala pokud by chtela triletou 6100. Nez to ta co by na triletou nastoupila po MD a ta co by na ni nastoupila po materske tak bude dostavat zhruba castku 7300 chapu li to dobre.
No jeste jinak prestoze castka je pro vsechny stejna tak pro matky ktere pobiraji materskou bude porad vyhodna co se castky tyce dostane vic nez ta co volila narok pres manzela.
Ha ted jsem to tu zamotala jeste vic
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.12.11 14:37

Liduse: ja taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
1.12.11 14:40
kattkka píše:
Liduše píše:
Ha ted jsem to tu zamotala jeste vic

nO JASNĚ ;) Nejlepší je čerpat PPM a pak RP. Na RP víc nedostane, ale v součtu s PPM ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.12.11 14:54

Mag: takze jsem to pochopila spravne.Ale ted mi rekni PPM od roku 2012 muze cerpat manzel a muze dal chodit do prace?
Napisu to jinak hodim to jako priklad.
Takze muj prijem je O.Priteluv placnu 37000 hrubeho.
Ma tedy odpracovano 270 dni takze ma narok na materskou dovolenou tim se posunul zacatek cerpani RP. Takze v pripade ze by sel na MD tak nemuze chodit do prace do jake chodi do ted ze?? Nebo mohl by ale musel by dostat jeste jednu pracovni smlouvu.Nebo proste a receno je to jedno ale materskou dostane a chodit muze dal do prace.To jsou blbe otazky ze :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí