Menstruace a Utrogestan

558
7.9.15 12:32

Menstruace a utrogestan

Hezký den, ženy :pankac:,
měla bych dotaz ohledně užívání utrogestanu. Dnes ráno jsem byla u gynekoložky z důvodu již 2 měsíce vynechané menstruace. Když mi vynechala poprvé - neřešila jsem to, poněvadž se mi to již dříve občas stalo, další měsíc však menstrauce vždy dorazila, nyní však ne. Šla jsem tedy před cca 16 dny na vyvolávačku, ovšem i po ní ms nikde. Dnes jsem tedy dostala agolutin znovu. Těhotná nejsem i když druhé dítě je v plánu. Pokusů prozatím ovšem moc neproběhlo a těhotenský test je negativní. Vzhledem k tomu, že mám i dost dlouhé cykly a ráda bych je měla trochu pravidelnější mi doktorka předepsala Utrogestan a nyní se dostáváme k tomu hlavnímu :-). Utrogestan mám užívat 18 - 25 DC, ovšem kvůli aktuální absenci MS si jej mám vzít v 1. den MS a poznačit si to „jako“ 18 DC. Teď, ale pořád přemýšlím nad tím, kdy si mám vlastně utrogestan vzít další měsíc, když 1. den MS vlastně není 18 DC, ale 1 DC.. S takovou bych to totiž vždycky brala v období menstruace nebo ne? Pokud je dotaz zmatený, tak se omlouvám, ale nevím jak to teď přesněji vysvětlit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15446
7.9.15 12:50

Já bych to pochopila, že poprvé ho vezmeš 1.den menstruace. A další cykly opravdu až 18 DC. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
7.9.15 12:55

@ivašot. Takže, myslíš, že si ho mám vzít 1. den MS (jakože 18 DC) a brát ho těch 8 dní a potom měsíc a půl nic než bude opravdu 18 DC? Mám v tom bordel.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.9.15 13:00

Já teda v tomhle nejsem až tak zběhlá, ale chápala bych to taky tak že až začneš menstruovat, začneš brát i ten utrogestan po dobu prvních osmi dní, pak pauza - tím by se přeskočila ta folikulární fáze cyklu, takže po dobrání by jsi měla po pár dnech zase začít menstruovat. Tím se ten cyklus prostě nakopne. No a potom vždy až od 18DC. Ten cyklus by se tím měl prostě srovnat, toť teorie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15446
7.9.15 13:05
@Ballnejka píše:
@ivašot. Takže, myslíš, že si ho mám vzít 1. den MS (jakože 18 DC) a brát ho těch 8 dní a potom měsíc a půl nic než bude opravdu 18 DC? Mám v tom bordel.. :mrgreen:

Tak bych to pochopila a udělala já. Jestli je to správně, to Ti nezaručím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.16 14:07

Ahoj :) minulou neděli jsem dobrala poprvé tyto prášky. Beru je na srovnání cyklu.
Začala jsem je brat od 19.-25. dc.
Momentálně jsem 34.dc a menstruace nikde. Minuly mesic jsem menstruaci dostala 35.dc a predminule 33.dc. Myslela jsem, ze mi přijde dřív a ono nic. Ovulace byla 15.dc. Dnes jsem si dělala tt a negativni :?
Tak ja nevim. Očekávám ji každým dnem, poboliva me břicho.
Myslíte, ze pristi cyklus bude kratší, kdyz si tělo zvykne na ty prášky?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa