Brát, či nebrat?

4.9.15 22:21

brat či nebrat ?

Ahojky holky. jsem tehotna 7+2.amuj gynekolg mi napsal na dolečeni svedeni POLYGYNAX.ale v letačku piši žese nesmi v tehu. proto se bojim abyto neubližilo miminku.jsem zoufala :( poradtemi zda je mam brat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59398
4.9.15 22:26

@božena žakova doktor ví co dělá, léky dober. Ono u větiny léků je že to neni vhodné pro těhotné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
4.9.15 22:30

Těhotenství a polygynax

Dobrý den, jsem v 16.týdnu těhotenství a na poslední kontrole mi lékařka diagnostikovala nažloutlý výtok a předepsala mi Polygynax. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že se jedná o antibiotikum, které by se nemělo užívat v těhotenství a na stránkách ulekare.cz jsem v podobnem dotazu na polygynax našla doporučeni prestat kojit. Subjektivni pocit mam takovy, ze vytok nazloutly je, ale neni silny, spise velmi slaby a v podstate me nijak neobtezuje a citim se v poradku. Kontrola probehla v patek a v sobotu jsem odjela do zahranici, vracim se za tyden. Polygynax jsem nenasadila. Rada bych se Vas zeptala, zda je nutne, abych Polygynax zacala uzivat a zda po navratu mam kontaktovat lekarku s zadosti o jiny lek nebo je mozne vytok „lecit“ volne prodejnymi cipky a pri vymizeni vytoku nazloutle barvy jiz lekarku nekontaktovat? Jak nebezpecny je takovy vytok v tehotenstvi, pokud se neleci a pokud me opravdu neobtezuje a v podstate jsem se o nem dovedela na lekarske kontrole? Je opravdu nutne nasazovat antibiotika? Uprimne - neni mi prijemne kontaktovat lekarku a znevazovat jako laik jeji diagnostiku, pouze bych rada mela dalsi - Vas - nazor:-) Predem Vam dekuji za odpoved, s pozdravem Magda

Odpověď odborníka:
Dobrý den, při potvrzené vaginální infekci lze použít Polygynax vaginální globule i v těhotenství. Nepřeléčené infekce mohou být spouštěcím faktorem předčasného porodu či potratu plodu. O důvodnosti léčby rozhoduje vyšetřující lékař. Výtok, který vás neobtěžuje, samozřejmě může být také fyziologický výtok, v těhotenství bývá častý. Pokud jste vzhledem k obavám doposud léčbu nezahájila a nedochází ke zhoršení výtoku, či jiných obtíží, zakupte si v lékárně vaginální přípavek s laktobacily. Takové přípravky lze v těhotenství volně užívat, používají se jako podpora obnovení normálních bakteriálních poměrů v pochvě. Při jakýchkoliv problémech samozřejmě kontaktujte ihned lékaře.
MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová
Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
4.9.15 22:32

Sloh ale celkem srozumitelný a možná i odpověď v něm najdeš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 22:36

Dekuji…jeto me druhe vytoužene miminko atak se prave bojim. doberu leky tak snad bude vse vporadku. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 22:38

Mam jenom šest tabletek na zavadeni. nikdy sem je nebrala tak snadto zvladnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
4.9.15 22:40

@božena žakova to je jasné já taky plašila v těhotenství když mi dr.dal něco a příbaláku, že to těhotných nesmí bohužel je to snad na všem pomalu, tak aby se v tom člověk vyznal co je ještě v míře a co už je přes čáru. Jinak přeji klidné a pokud možno bezlékové těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.9.15 22:44

U kazdeho leku se pise ze se nesmi v tehu, respektive ze se uzivani musi konzultovat s lekarem, to je ochrana vyrobce musi to tam byt napsane. Pokud ti ho napsal dr tak ho v klidu ber :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 22:58

Dekuji holky ted budu klidneší. na prvniho syna sme čekali deset let apak se zadařilo. ato nam davali jen jedno procento na otehotneni.atak sme vzdali umele oplodneni apřestala sem nato myslet. asyn se podařil přirozenou cestou.ated po peti letech sem otehotnela opet přirozenou cestou. auž se moc tešim. až bude mimišek. to svedeni semi ted podruhe objevilo po vnitřnim ultrazvuku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
4.9.15 23:05

@božena žakova tak držím palečky ať je vše v pořádku. Já jsem tedy háklivá na spodek a tu a tam jsem to po gynekologickém vyšetření měla ale canesten zabral vždy hned a teď už používá zrcátka plastová tak je to o 100% lepší. V těhotenství mě to tedy nepotkalo. Tak věřím, že je to opravdu nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.9.15 23:08

@Míša2014 nevis zda se smi canesten uzivat v tehu? Taky mi vzdy prave hned zabral, a ted maji snad i cipky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
4.9.15 23:12

@katule9 no to právě taky nevím :oops: jak se mi to v těhu vyhlo, tak jsem to neřešila ale zas kdyby sis to nezaváděla a jen malinko namazala. To by snad tolik vadit nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 23:13

Jasem prave po prvnim vnitřnim ultrazvuku mela ten samy problem ato bylo svedeni. doktor mi napsal canesten amazala sem.apak po dvou dnech byl klid ale ted po druhem ultrazvukuseto objevilo… doktor řikal ze seto musi dolečit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.9.15 23:19

@Míša2014 me to prave taky ted tak napadlo, ale to mazani by asi urcite neuskodilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 23:20

Canesten se ma mazat jenom zlehka.tak mito řikal doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat