Menstruace a AHM

Anonymní
2.2.25 12:41

Menstruace a ahm

Ahoj dámy,
Můžete mi prosím poradit je mi 37 let a mám ahm 0,50 fsh 18 a teď poprvé mi nedošla menstruace. Naposledy mi přišla menstruace 26.12 a od té doby vůbec. Můžete to být teda už začínající přechod? Těhotenství to určitě není test byl negativní..zkoušela jsme ho asi 4 dny po meškání poté už ne, ale s tou hodnotou by to byl zázrak..jinak menstruace chodila vždy pravidelně.
Spíš tedy předpokládám, že to bude už přechod🥺 podle těch výsledků..k Dr. Jdu teď ve středu.. děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69033
2.2.25 14:02

Asi myslíš AMH. S AMH to až tak nesouvisí, měla jsem superpravidelné cykly i s AMH 0,16, těch 0,5 není až tak strašlivá hodnota. Spíš to vysoké FSH, přechod se spíš projevuje právě vysokým FSH, byť ty hodnoty ještě lezou o hodně výš.
Ale - jedna vynechaná MS nemusí znamenat vůbec nic. A od první vynechané MS může trvat další dlouhé roky, kdy cyklus více méně hapruje, mění se jeho délka, vynechává… než vynechá zcela. Nebo to může být jednorázové a teď zas cyklus pár let může fungovat, tělo není stroj, ani dvacetileté. Ale s blížící se čtyřicítkou je to celkem časté, no.
K doktorovi kvůli vynechané MS bych jsem šla tak po 3-4 týdnech vynechání, ale stejně tam nic moc nevykoukal a nechali jsme to plynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.25 14:25

Jo jo myslím AMH.
No já se právě bojím toho, že už se to blíží moje mamka byla v přechodu ve 42 letech, ale je to taky kuřačka a co jsem četla tak ta menopauza může nastat dříve u kuřáků.
No uvidíme co se dozvím.. každopádně tohle se mi opravdu nikdy nestalo..mě šel cyklus od 14 let opravdu pravidelně po 28 dnech, který trval cca 5 dni.
Děkuji 🌷

• Citovat
  • Upravit
69033
2.2.25 14:28

Ano, rodinná anamnéza může mít dost vliv. Já mělataky celoživotně pravidelné cykly (a to i s tím nízkým AMH a jediným vaječníkem), pak to bylo jednou opožděné, pár měsíců zas OK, pak to přišlo po 14 dnech a zase OK a pak to haprovalo čím dál tím víc. u každého tomůže mít jiný průběh. A nebo to fakt může být jednorázové, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.25 14:32

Děkuji.. uvidíme.. je pravda že jsem měla i chřipku, tak jestli i ta nemoc to mohla nějak posunout.. přitom prsa mě bolí a přijde mi, že by to mohlo každou chvíli přijít, ale i ta psychika v tomhle dělá dost..no nějak to dopadne, ale i tak moc děkuji 🌷

• Citovat
  • Upravit
11884
2.2.25 15:07

Gynekolog doporučoval - pokud se menstruace nedostaví do 2 týdnů, přijít na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí