Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoh. Dříve jsem brala béčko a měla jsem krasne pravidelně ms…vysadila jsem a ms si dělá co chce. Antikoncepci neberu a nikdy jsem nebrala. Myslíte že je to tím beckem nebo je to náhoda? ![]()
@friedlova007 Tuhle kombinaci slyším poprvé. Tak ho zase začni brát a uvidíš, jestli to budeš mít opět pravidelné.
@friedlova007 nemyslim si, ze to bude tak jednoduche. Muzes ho zkusit zase brat, ale spise to bude nahoda.
Béčkem určitě ne…HA je právě na úpravu menstruace, protože se bere pravidelně, takže jakmile vysadíš, může nastat nepravidelnost. Ale i ta by se časem taky měla sama srovnat. Před HA jsi měla pravidelnou MS? Pokud ano, určitě časem zase najedeš. U mě to vždy tak bylo, výkyvy za svůj život mám jen vyjímečné. Naopak kamarádka celý život měla problémy s rytmem, co tělo, to unikát. Ale Béčkem to rozhodně není.
@blumen Aha, já četla vysadila a hned si to spojila s HA…Takže teď „babo raď“ ![]()
@friedlova007
I když to zní možná nelogicky, že by Béčko mělo na to vliv, musím se přidat, že si myslím, že má. Vždy jsem měla nepravidelný menzes a od té doby, co užívám pangamin, tak je to jako dle hodinek, co 29 dní. U Dr. jsem byla na prohlídce a najednou vše funguje jak má. Antiko neberu už 7 let a teprve co beru to béčko (asi 3/4 roku) se to upravilo. Navíc jsem ani neovulovala, menzes jsem měla vždy slabý. Kdyby mi Dr. nepotvrdil, že funguju jak mám, tak bych tomu ani nevěřila. Takže: jestli pomáhá nebo ne, dle mého to určitý vliv má.
Já beru béčko celoročně a menstruaci jsem nikdy nemela pravidelnou.
@Štrumfeta Na obalu je psáno že ovlivňuje sliznice a to přeci na ms záleží takže to možné je…myslím teda. Nasadím znovu.
@friedlova007 jenze sliznice nesouvisi s ovulaci a delkou cyklu
@friedlova007 delka sliznice? Asi myslis vysku sliznice. A ta souvisi pouze s tim, jak je menstruace silna (jak dlouho trva krvaceni a jak je silne). S delkou cyklu nesouvisi.
@blumen Což je zvláštní protože podle té výšky sliznice na gyndě určují kdy asi tak ms přijde apod…
@friedlova007 delka cyklu souvisi opravdu s tim, kdy probehla ovulace. S tou vyskou skiznice to jsou vetsinou jen domnenky, kdyz je vysoka, tak se predpoklada, ze MS dojde, protoze narusta postupne… Je mozne, ze po b-komplexi bys mohla mit MS silnejsi, kdo vi. Vsak ho zase nasad a uvidi se ![]()