Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojte,
mám takový problém. Před týdnem jsem měla dostat menses, ale nedostavila se. Dostavila se až včera o týden později. S přítelem jsme spolu spali naposledy před zhruba 2 týdny.
Kvůli čemu mohlo dojít ke zpoždění nebo je to normální?
A včera přišla i bolest zad (svalů) v horní části, mám trochu bolest nohou, cítím že možná začínám mít kašel a sem tam mám rýmu… Je mi zima, myslíte si že by to mohly být i nějaké příznaky covidu nebo to je všechno kvůli menstruaci? Jsem v karanténě a pozitivní test vyšel dané osobě ve čtvrtek, s tím že jako kolektiv, kde nakažená osoba byla ještě v pondělí se rozpustil až včera kvůli výsledku pcr. Může to na mě mít vliv i poté co jsem se s osobou viděla naposledy v to pondělí? Děkuju
Ano, mohou to byt příznaky Covidu.
Já už mám MS rozhozenou od očkování a teď momentálně mám i covid a MS přišla o týden dýl. Ale rozhodit ti to může i každá jiná viroza.
Videla bych to na covid. Mela jsem podobne priznaky ted pri omicronu.
Příspěvek upraven 04.02.22 v 15:03
@Anonymní píše:
Ahojte,
mám takový problém. Před týdnem jsem měla dostat menses, ale nedostavila se. Dostavila se až včera o týden později. S přítelem jsme spolu spali naposledy před zhruba 2 týdny.
A včera přišla i bolest zad (svalů) v horní části, mám trochu bolest nohou, cítím že možná začínám mít kašel a sem tam mám rýmu… Je mi zima, myslíte si že by to mohly být i nějaké příznaky covidu nebo to je všechno kvůli menstruaci? Jsem v karanténě a pozitivní test vyšel dané osobě ve čtvrtek, s tím že jako kolektiv, kde nakažená osoba byla ještě v pondělí se rozpustil až včera kvůli výsledku pcr. Může to na mě mít vliv i poté co jsem se s osobou viděla naposledy v to pondělí? Děkuju
Vzhledem k tomu, že mi MS o týden šouplo každé očkování, může s ním hejbat i covid. Jako každá jiná infekce, kterou tělo nezná. Prostě imunitní systém řeší akutní problém a vyšle signál, že teď se krvácení nehodí.
Měřila jsem si teďka teplotu a asi to bude tím jak říkáte, mám asi příznaky na covid ![]()
Došla mi esemes s tím že jsem v karanténě a když budu mít příznaky na onemocnění že mám kontaktovat lékaře a podstoupit pcr.
Máte s tím někdo zkušenosti? Žádná
E-zadanka mi nepřišla a test nechci platit
, bcs nejsem očkovaná
@Anonymní píše:
Měřila jsem si teďka teplotu a asi to bude tím jak říkáte, mám asi příznaky na covid
Došla mi esemes s tím že jsem v karanténě a když budu mít příznaky na onemocnění že mám kontaktovat lékaře a podstoupit pcr.
E-zadanka mi nepřišla a test nechci platit, bcs nejsem očkovaná
Zavolej praktikovi a popis priznaky. EZadanku ti vystavi praktik. Resp. zada ji do systemu a ty si zajdes na odberove misto PCR testu. Kdekoliv v republice, oni se jen podivaji do systemu, jestli je tam zadanka od praktika.
Covid to být může, neočkovaná kolegyně měla Covid na začátku listopadu a teď ho má znova ![]()
@Anonymní píše:
Měřila jsem si teďka teplotu a asi to bude tím jak říkáte, mám asi příznaky na covid
E-zadanka mi nepřišla a test nechci platit, bcs nejsem očkovaná
Jak ti praktik vystaví tu e- žádanku, udělaj si přes internet na testovacím místě raději rezervaci. Ať tam nemusíš dlouho stát. U nás tě bez rezervace nechaji stát třeba dvě hodiny venku na mrazu. ☝️️
Mám úplně stejný příznaky, jako ty, pozitivní antigen a teď čekám na výsledky pcr.. menstruaci mám dostat za 3 dny, zpoždění bych naopak uvítala, za měsíc mám jet do wellnessu, tak by se mi posun o pár dní dost hodil ![]()
Anebo bez žadanky, neni nahodou zvysena dotace na pcr pro vsechny?
kazdopadne doktor ezadanku vystavi obratem
@MartinaIrena píše:
Jak ti praktik vystaví tu e- žádanku, udělaj si přes internet na testovacím místě raději rezervaci. Ať tam nemusíš dlouho stát. U nás tě bez rezervace nechaji stát třeba dvě hodiny venku na mrazu. ☝️️
U nas bez rezervace neberou vubec. I s rezervaci jsem stala skoro hodinu na mrazu s horeckujicimi detmi 11 mesicu, 4, 5 a 7 let. Rezervaci jsem delala v patek a na test sla v pondeli. Driv nebylo misto na test. V pondeli jsem take volala lekarum ohledne vystaveni eZadanek.
@Janča6 píše:
U nas bez rezervace neberou vubec. I s rezervaci jsem stala skoro hodinu na mrazu s horeckujicimi detmi 11 mesicu, 4, 5 a 7 let. Rezervaci jsem delala v patek a na test sla v pondeli. Driv nebylo misto na test. V pondeli jsem take volala lekarum ohledne vystaveni eZadanek.
Jo, taky tak. Právě jsem si říkala, ať zakladatelka nakonec neodejde s nepořízenou. A jinak
ať jsou děti brzy zdravé.
@MartinaIrena píše:
Jo, taky tak. Právě jsem si říkala, ať zakladatelka nakonec neodejde s nepořízenou. A jinakať jsou děti brzy zdravé.
U nás v pohodě i bez rezervace…
@MartinaIrena píše:
Jo, taky tak. Právě jsem si říkala, ať zakladatelka nakonec neodejde s nepořízenou. A jinakať jsou děti brzy zdravé.
Diky. Covid mame od 21. 1. Uz jen ja a nejmladsi kasleme, jinak ostatni uz jsou ok. Ale prvni dny byly krusne. Malicka mi 2 dny prokricela v naruci s horeckou 40,2, silnou bolesti hlavy a strasne bolestivym kaslem ![]()
Ahojte,
) v horní části, mám trochu bolest nohou, cítím že možná začínám mít kašel a sem tam mám rýmu… Je mi zima, myslíte si že by to mohly být i nějaké příznaky covidu nebo to je všechno kvůli menstruaci? Jsem v karanténě a pozitivní test vyšel dané osobě ve čtvrtek, s tím že jako kolektiv, kde nakažená osoba byla ještě v pondělí se rozpustil až včera kvůli výsledku pcr. Může to na mě mít vliv i poté co jsem se s osobou viděla naposledy v to pondělí? Děkuju
A včera přišla i bolest zad (svalů