Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přečti si příbalový leták, u některé antikoncepce jsi chráněná až po týdnu…
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Začala jsem teď brát antikoncepci ( první prášek první den menstruace) teď mám čtvrtý den a chci se zeptat jestli jsem chráněná. A mohu mít pohlavní styk během menstruace.
Každá antikoncepce je jiná, mrkni do letáku.
Musíš se řídit konkrétním typem HA. Takže pročti příbalák. No a sex, jako můžeš, já ale během MS nikdy 🥴
Pokud si první pilulku HA vezmeš první den menstruace, obvykle platí, že jsi chráněná okamžitě. Bližší informace jsou uvedeny v příbalovém letáku. I kdybys pilulky neužívala, při menstruaci je nebezpečí otěhotnění velmi malé, a v prvních dnech skoro nemožné. Toho řada zkušených žen pravidelně využívá. Je to velmi intimní, některé ženy jsou v tomto období velmi citlivé a při sexu si dopřávají vrcholný požitek. Je v pořádku, že i Ty o tom uvažuješ a nedovolíš, aby Tě menstruace překvapila, přivedla do rozpaků a schůzku s partnerem nějak pokazila.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Začala jsem teď brát antikoncepci ( první prášek první den menstruace) teď mám čtvrtý den a chci se zeptat jestli jsem chráněná. A mohu mít pohlavní styk během menstruace.