Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, když zrovna máte menstruaci na dovči, používáte normálně tampony i na benzince, v restauraci? Nebo radši vložky kvůli hygieně? Děkuji
Já bych si rozhodně nevyměňovala tampón na benzínce nebo v restauraci, přijde mi to nehygienické. Já leda po sprše nebo umytí na hotelu. Pokud je třeba pak výměna, tak dám vložku. On ten syndromu toxického šoku, není zrovna sranda.
Používám jenom tampony. A používám je prostě všude. ![]()
Proč by to měl být na benzínce, nebo v restauraci problém?
Na těchto místech normálně teče voda … A dokonce i mýdlo tam mají ![]()
Presne tak, je to treba jako v praci… Me rozhodne tampon prijde hygienyctejsi na cestach nez vlozka. Zkousela jsem menstruacni kalisek a ten mi na cestach prace prisel nehygienycky..
Příspěvek upraven 17.07.25 v 14:45
Já s sebou nosím vlhčené ubrousky s dezinfekcí, ruce si pořádně umyju a pak si klidně vezmu tampon.
Tak pokud si ten tampon vyměňujete na veřejných toaletách a pak saháte na kliku tak to moc hygienický není. To má člověk fakt chuť si na takový místa brát rukavice. Tohle tím zřejmě zakladatelka myslela. Čest vyjímkám, co si ruce po výměně tamponu ještě v kabince vydezinfikujou.
Před detma všude tampony, po dětech jen vložky, při tělísku mi stačí kalhotky. Lokalitu jsem neřešila. Ms jsem mívala i v Nepálu, Kyrgyzstánu, kde fakt podmínky nebyly, myli jsme se u potoka.. tak na benzince a v restauraci jsou běžně záchody pro invalidy s umyvadlem
nebo si umyju ruce než jdu dovnitř a teda tou jednou nikam nesahám přece
@Janli píše: Více
Vzdyt muzes otevrit druhou rukou, loktem apod.
A ty si tam rveš obě ruce až po lokty při výměně tamponu? ![]()
Holky, a vy si fakt děláte iluze o tom, že si všichny dávají děsně bacha, aby dveře otevíraly druhou rukou?
Ale no ták….. ![]()
Nedělám. A je mi to jedno. Kdybych měla řešit takové věci, tak se na ten záchod nejdu ani vyčůrat. ![]()
Vylezu a jdu si umýt ruce.
Ty ne? ![]()
Příspěvek upraven 17.07.25 v 17:40
To asi ne. Ale to ani po výměně kalíšku, vložky,…
A vzhledem ke stavu, v jakém někdo ty záchodky opustí to vypadá, že pár doma chodí ještě na hnůj.