Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MyselfAndMe tak toto se učí ve škole, v sedmé třídě, jak funguje ženský cyklus. A nevěřím tomu, že sedmnáctiletá slečna neumí používat internet a vyhledat si, jaká je normální frekvence menstruace, pokud jí to nevysvětlila třeba mamka.
@MyselfAndMe píše: Více
Hele ještě pochopim, ze nekdo nerozumí tomu, kdy se vyplaví jaky hormon. Mozna bych i pochopila, ze nekdo nerozumí ovulaci.
Ale myslet si, ze si vyplýtváš vajíčka?
Menstruaci mám od 10 let a teda nikdy jsem strach o (ne)dostatečný počet mých vajíček neměla. ![]()
Nebo, že bych ho díky těhotenství na střední ani nestihla řešit? ![]()
Ne, fakt ti vajíčka nedojdou, máš jich s největší pravděpodobností dostatek i na dítě po třicítce. ![]()
A pokud máš pravidelnou ms, buď jen ráda. Naopak myslím, že mít v 17 letech menstruaci „jednou za pár měsíců“, je špatně.
@Anonymní píše: Více
otevři si učebnici biologie, přečti si, s kolika vajíčky se žena rodí a spočítej si, kolikrát za život asi tak můžeš menstruovat
vyjde ti přebytek mnoho a mnoho a mnoho desetitisíců vajíček
@stinga píše: Více
Myslím, že podle této teorie mnozí přestali přemýšlet, aby se mozek neunavil…
Hele a co ruce? Ty by se taky asi měly šetřit, ne? ![]()
@azaleila píše: Více
no, podle této teorie by se mělo šetřit všechno ![]()
@Lily-of-the-valley píše: Více
Jo, klidně. Je ji 17, proboha. Třeba zase v jiný oblasti se orientuje lépe, než jiní tady, co my víme.
Jen nechápu, proč stojí za to, že to furt řešíte. Prostě neví, boji se, zeptala se. Thats all Storye🤷
A úplně naaaahodou se tu objevila jiná diskuze, kde sedmnáctiletá holka trpí půl roku bolestmi břicha a matka jí teď koupila omeprazol. Sedmnáctiletá holka umí použít kromě googlu i několik AI aplikací, které jí dají odpověď hned a diskrétně, když už nedává ve škole pozor, ale ona se rozhodne napsat na server pro zasloužilé matky. To je asi tak pravděpodobný, jako že zítra vyhraju ve sportce.
@KarlKarlson @stinga
Hele, mně to fakt tolik netrigruje, abych o tom diskutovala 🙃 Já jsem poradila, jak jsem uměla, pokud je pravá, tak jsem třeba pomohla, pokud ne, tak je mi to fuk. S vámi teď ztrácím už víc času než tou první odpovědí 🍀
A já jen říkám, že jsem měla podobný myšlenky i po třicítce, když jsem se o tohle téma ještě moc nezajímala.
Prosím tě, angličtinu nepoužívej, když to neumíš. Zakladatel/ka je troll, tak buď v klidu.
Taky jsem si všimla většího množství sedmnáctek než je normální.