HPV virus jak se přenáší.

6
27.2.25 00:02

HPV virus jak se přenáší.

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně HPV viru před měsícem jsem byla na citologii vše v pořádku mohu vyloučit HPV virus? Nemám stím zkušenosti a bojím se trpím na záněty v pochvě delší dobu při stěru mi vždy vyjde E-coli Doktorka mi napíše zaváděcí tablety Macmiror po kterých pociťují ( po 3-4 tabletách) pálení svědění vždy dokoupím mast Cotynela. Vždy po dobrání zaváděcích tabletách se mi to vrátí a s přítelem pohlavní styk nemáme vždy to nechám ještě max 14 dní bez pohlavního styku ale stejně se mi to vrátí máte stím zkušenosti?. Ráda bych se zeptal ohledně HPV citologii mám v pořádku mohu mít tuto infekcí? Právě se bojím při zavádění a nanesení mastičky do pochvy si vždy umyju ruce důkladně mohu nakazit své malé dítě mám doma chlapce a přitahujeme předkožku v článku sem se dočetla že mohu to mít na rukou HPV virus a pokud přetahuju a mažu synovi předkožku mohu ho nakazit?. P Doktorka říkala že mladým slečnám se testy nedělají že to mám vypustit z hlavy ale pořád sem nesvá je mi 26 let a testy se odebírají po 30. Budu ráda za info a za pomoc. Já vím že inzeráty napoví ledacos ale hrozně mě to stresuje. Před těhotenství a po těhotenství je vše z hlediska v pořádku. :srdce: :srdce: Děkuji vám 🌹 🌹????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69023
27.2.25 00:38

HPV infekci má v sobě velké procento žen (udáváse, že za život je pozitivní - a nemalá část opravdu dlouhodobě) asi 80 % žen. Takže ano, můžeš mít pozitivní HPV a přitom mít OK cytologii, tak to má spousta lidí a neřeší se to, důležité je chodit pravidelně na prevenci. A taky můžeší mít blbou cytologii a být HPV negativní. Řeší kombinaci blbá cytologie, HPV pozitivní. Jinakse HPV test platí snad ve 35 a 45 letech, tuším, nebo pokud je nějaké podezření. Ale pokud máš pozitivní e-coli, tvé problémy pramení nejspíš z toho. HPV se v naprosté většině případů přenáší pohlavním stykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 21:32
@Linda69 píše: Více

Běžně se netestuje, ale já si testy nechala udělat a jsem taky HPV high risk pozitivní, změny na čípku nemám žádné, cytologie v pořádku, ale posílají mě ještě na onkogynekologii. Řešila jsem to i v očkovacím centru, přenáší se to i s kondomem, i z ručníku. Tak bacha :-)

• Citovat
  • Upravit
655
2.3.25 15:33

@Linda69 HPV je přenášena pouze sexuálním životem ne na vašeho syna to nepremesete a vaše lékařka ať jde vrátit diplom lékaře test na Hpv je čistě na vás od 18 + si ho každá žena může zaplatit a dokonce se doporučuje že by si ho ženy měli nechat udělat už 30+ klasická cytologie ho neukáže je dosti nespolehlivá když už tak bych si řekla o LBC cytologii cca 800kc + HPV test 1500kc s máte jasno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
2.3.25 15:34
@Anonymní píše: Více

Ručník určitě ne pouze sexuálním životem a kondom též už dávno nechrání proto se tomu říká pohlavní nemoc HPV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
2.3.25 15:38

@ugluk HPV test si každá žena může udělat od 18+ a nebo zakoupit a udělat samo odběr a nebo pak 35+ 45+ 55+ se dělá přes pojišťovnu nebo lepší cytologii LBC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 22:25
@Lenca118 píše: Více

Byla jsme teď v očkovacím centru, Dr. rikala ze měli případ : mladé atletky - 15 let, jedna dívka měla “mazlícího přítele” nakazila se od nej HR HPV, holky používaly na tréninku stejný ručník, všechny pozitivní, hlásilo se to na hygienu. :-)

• Citovat
  • Upravit
655
3.3.25 04:31

Tak na Hpv to zřejmě nebylo a bylo to pozitivní možná na něco úplně jiného stačí si přečíst par věcí okolo HPV a zjistit že to se přenáší pouze sexuálním životem ( sex všeho druhu )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.25 06:00

Myslím si, že mam dostatečné lékařské vzdělání, abych věděla, ze se to dá přenést i takhle, ale myslete si co chcete. To už je na Vás

• Citovat
  • Upravit
655
3.3.25 06:41

No tak to potom asi třeba pan profesor Sláma nejlepší lékař v oboru asi ví o tom prd ale tak každý má svůj pohled no už teda vidím jak x holek se utre do ručníku a hlasi se to na hygienu a ještě jak je léčili?? ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.25 17:00

@Lenca118 na hpv antibiotika? Asi tezko :-) vyléčit to nejde. Přečtěte si o tom více.. tělo si musí poradit samo.

• Citovat
  • Upravit
655
3.3.25 17:11

To bylo napsáno s nadsázkou když se nakazilo x holek přes ručník jak je léčili HPV se tělo může zbavit pokud se posili imunita tak je možnost že ho telo zničí…je jasné že ATB na to určitě není 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
4.3.25 13:32

👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.25 13:40

Jako když si otřeš vaginu do ručníku (otřeš do něj sekrety) a hned na to si tím ručníkem utře vaginu další žena, tak možná… ale kolik žen sdílí na intimní partie jeden ručník 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
Motýluce Emanuella
4.3.25 13:42

Přenáší se i ručníkem ale vzácně. Nucměně u sexuálního styku stačí jen mazlení.
Jinak to nejspíš měly všechny holky, protože to má většina lidí. Je to hodně nakažlivé, ale málo rizikové.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa