Chlamydie ve 33 tt

2
25.2.25 17:08

Chlamydie ve 33 tt

Ahoj všem, jsem ve 33tt a stěhovali jsme se nedávno přes půl republiky a tak musela změnit i gynekologa. Ta mo hned na první prohlídce před 14ti dny oznámila ze mám určitě chlamydie, napsala mi antibiotika a ještě takové tobolky do pochvy. To jsem dostala. Dnes jsem byla na kontrole a mám to stále i když o něco lepší. Takže další antibiotika na tři dny a sedm dnů tobolky.. vím ze je riziko předčasného porodu když se tohle bohužel stane. Ale dnes mě vyděsila tím ze mi řekla ze jestli to nezmizí tak to mužů dohnat k sepsi a zemřít.. já vám teda nevím, doktorka se mi vůbec nelíbí je oprskla odměrena.. no ale ukončit moji mavstevu touhle větou? Ta mi teda dala. Tak tu teď sedím a říkám si, ze teda jako umru? Nebo mě chtěla vystrasit? Nevím.. jak jste to měli vy ve třetím trimestru s takovým nálezem? Jaký byl popřípadě porod a byli komplikace? Co miminko a vás zdravotní stav? Dekuju všem za sdílení svých zkušeností předem )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.2.25 17:49

Testy na pohlavní choroby se dělají v 1. trimestru… takže pokud tehdy byly negativní, a teď pozitivní (nevím, že se testy dělají i v dalším trimestrech), tak si asi myslela něco o rizikovém chování v těhotenství,…ale lékař by měl být profesionál,… neznám tvou situaci ani to jak jsi to chytla, ale asi se zkus poradit i s nějakým dalším lékařem,… ale třeba tu budou ženy, které to také chytly od nevěrných partnerů, a lépe poradí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14376
25.2.25 17:52

@Hanah347 takže ti diagnostikovala chlamydie bez toho, aby udělala stěr? A ty se cpeš antibiotiky úplně zbytečně? Pokud ano, hledala bych jiného lékaře, protože výtoky v těhotenství nejsou nic nenormálního a vůbec o nic jít nemusí

Příspěvek upraven 25.02.25 v 17:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.2.25 17:54
@Anonymní píše: Více

Ona ale nepíše, že ji testovala, doktorka jen pronesla, že je určitě má. Co do toho pleteš nevěru a nevhodné chování v těhotenství :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.25 18:01

@Aduš8 reaguji jenom na to, proč mohla být odměřená…nechápu, proč by měl lékař reagovat takhle, kord když je pacientka psychicky v háji :nevim:, tak to je lepší najít někoho, kdo pro to má větší pochopení a empatii,… a taky nechápu, proč by dávala antibiotika jenom, protože si myslí, že je má… tak to je potom špatný lékař :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
22907
25.2.25 19:24

Nejspolehlivější diagnostika chlamydiové infekce probíhá u lékaře. Ideálně se provádí více druhů testů, než se nasadí vhodná léčba. Nejdřív se lékař dotazuje na příznaky, potíže, kdy se začaly projevovat. Při podezření na chlamydie se provádí stěr ze sliznice, který by měl obsahovat co nejvíc buněk, protože pouze v nich se dá přítomnost dokázat. Dělá se výtěr z děložního čípku.
V tomto biologickém materiálu je přítomnost chlamydií zjišťována pod mikroskopem nebo kultivací. Odběr musí být provedený opravdu pečlivě, sterilní tyčinkou. Stěr se testuje také na přítomnost DNA chlamydií v biologickém materiálu metodou PCR, založenou na principu rychlého zmnožení DNA, dle které lze přítomnost bakterie potvrdit, či vyvrátit. Dalším, nepřímým důkazem přítomnosti chlamydií v těle je test na množství imunoglobulinů, které jsou specifické pro rod Chlamydie, i pro jednotlivé druhy. Jsou to protilátky, které se nacházejí v krevním séru. Podle jejich zvýšených hodnot se dá prokázat přítomnost infekce způsobené chlamydií.

Staženo! TADY se doctes zbytek.
Není možno aby od oka někdo poznal chlamydie bez steru a pochybuji, že by dr.jen tak nasadila ATB bez důkazů. Já je bohužel. mela. v 17 od přítele, který mě podváděl :roll: měla jsem šílené bolesti břicha a antibiotika několik týdnů.

Jakýkoliv nález se musí prozkoumat, není to hned a pak nasadit případně ATB, i kdyby to byla nějaká zanedbaná buhvico..já měla v těhotenství pořád výtoky a globule na to, nikdy jindy jsem na to netrpěla a netrpim.
Buď v pohodě a zajdi někam jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.2.25 21:24
@Anonymní píše: Více

Možná jsem to špatně napsala, při té první návštěvě mi při kontrole řekla ze to tam rozhodne mám udělala mi setr a napsala antibiotika dnes mi z odehraných steru potvrdila přítomnost chlamydii. Mám jednoho partnera, Manžela a no nebudu lhát byla sem vcelku v šoku.. na začátku těhotenství jsem samozřejmě byla zdravá, spis ten přístup lékaře a ze mi řekla ze vlastně umru ) léky beru poctivě samozřejmě od dnešního dne i manžel. Spis me zajímalo jestli něco takového hrozí vyděsila mě. A doktora bych změnila fakt moc rada ale byla jediná kdo mě vzal ano v nemocnici mi neporadili kam se obrátit takže tam dojozdime 40 minut cesta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.25 21:51

@Hanah347 to mě moc mrzí :(, tak pokud jsi to v 1. trimestru neměla, tak si to musela chytit někdy nedávno,… to, co si myslím o tvém partnerovi, o to víc, když jsi teď těhotná a o to víc zdravotně zranitelnější, nebudu komentovat… :poblion: je to naprd, když ani v nemocnici neporadili… tak snad bude jiná gynekoložka, nebo nějakého soukromníka… budu moc držet palce, ať to dobře dopadne… :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.25 22:07

Co se zkusit poradit ještě na venerologii? Já si myslím, že chlamydie v takto pokročilejším stadiu těhotenství nejsou moc časté, proto ti taky asi nikdo s jistotou nic nerekne… ale to asi v jakemkoliv případě není nikde žádná jistota. Budu ale držet palce, ať to dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa