Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem teď skoro 9 měsíců po druhém porodu. Menstruace přišla asi po 3 měsících navzdory tomu, že jsem stále kojila. Jde mi o to, že kdykoli to mám dostat, tak to dostanu při sexu. Mám to ten den dostat? Tak si ještě užijeme, ne? Bum, dostanu to přímo během sexu. Mám pár dnů zpoždění? Sex → bum, zase to dostanu. Ne, že by mi to třeba vyvolalo děložní stahy a tím pádem i menstruaci a to na třeba druhý den.. ne, prostě se jdu po sexu utřít a bum, krev na papíře a pak týden klasická menstruace. Je tohle normální? Co jsem po porodu, tak se stalo snad jen jednou, že bych to dostala sama od sebe, jinak mi v tom manžel vždy „pomohl“. K tomu mívám nepěkné křeče. A ne jen v době menstruace, ale taky během ovulace a taky někdy úplně náhodně během cyklu.
Prostě se objeví úplně stejná bolest jako při menstruaci nebo jako když jsem měla kontrakce při porodu (ještě ze začátku první doby porodní samozřejmě, tedy slabší kontrakce). Před dětma jsem ovulační bolesti neměla vůbec, během menstruace jak kdy, většinou podle toho, jestli jsem byla třeba nemocná. Po prvním porodu jsem začala pociťovat slabé bolení už i během ovulace. A teď po druhém? Vůbec svoje tělo nepoznávám, už ani nevím, co od něj očekávat. No a posledních několik cyklů ještě k tomu tohle „vyvolání“ menstruace během sexu. Kdyby to aspoň bylo třeba druhý den na to, ale hned přímo během? A několik měsíců v kuse, i když toho sexu u nás fakt moc není, vzhledem ke dvěma prckům, kteří nás moc nenechají. Navíc všechno tak nějak víc prožívám. Brečím skoro u každé trochu smutné scény, a co se se mnou děje během ovulace? To jak jsem začala mít „chuť“? To jsem taky nikdy neměla. Chápu, že žena je po porodech jiná, ale tohle všechno? No trápí mě tedy jen ta bolest, která si přijde úplně náhodně a několikrát během cyklu a taky to spuštění během sexu. Ostatní je jen vylévání mého srdíčka. A kdybych měla pokračovat, budu tu ještě dlouho. 😅 Jinak plánuji hormonální tělísko. Budu doufat, že díky němu přestanu mít menstruaci. Jen se toho děsím. Toho zavádění a že to tam bude vadit. Ale doufám, že s tím všechny tyhle problémy pominou. Nicméně, máte to s tím krvácením a bolestmi někdo stejně nebo podobně?
Co je na tom špatného nebo nepříjemného, dostat menstruaci těsně po sexu? Mně se to taky občas stane a nevím co by mi na tom mělo vadit ![]()
@Ledová káva ne těsně po sexu.. během… Takže manžel má krev i na penisu, když se pak jde umýt. Je to nepříjemné.
@Převodovka píše: Více
Aha, no i tak, to se nám stává taky, manželovi to vadí? My se prostě umyjem a neřešíme, je to normální věc ![]()
@Ledová káva jako jo, umyjeme se a je to, ale je mi divné, že je to snad každý měsíc jak přes kopírák. A taky mě znepokojuje, že během cyklu mám je jednou, ne dvakrát, ale několikrát bolesti jako při menstruaci. Jak to s tím krvácením, tak s těmi bolestmi jsem nikdy neměla a tak se snažím zjistit, jestli mám plašit nebo jestli je všechno v pořádku. Nechce se mi zbytečně na gyndu. Ale sestřenka měla takovou cystu, že díky tomu už nemůže mít další děti. Což by mi nevadilo, mám už 2, ale i tak.