Menstruace, nebo očistky?

Anonymní
14.2.13 09:55

menstruace nebo očistky ?

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli je možné mít 4 týdny po porodu menstruaci i když plně kojim…očistky jsem měla cca 14 dní po porodu potom nic a ted už 3 den silně krvácím. myslíte že to můžou být ještě očistky? jsem z toho dost nervozní :( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2017
14.2.13 10:06

Ahoj, já jsem dostala menstruaci hned nějak během šestinedělí. Asi 14 dní od propuštění z porodky odcházely očistky, pak chvilku klid a přišla MS. Trvala asi 8 dní myslím a asi 3 cykly byla opravdu hodně silná. Od té doby jí mám „pravidelně-nepravidelně“ pořád. Teď už tedy nekojím, ale kojila jsem do 8 měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
14.2.13 10:06

Nám v porodnici říkali že jakékoliv další krvácení po zkončení očistků je menstruace. Ale také nám říkali že když v šestinedělí začneme krvácet jasnou krví tak hned k doktorovi… tak babo raď :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.13 10:10
@posibilities píše:
Nám v porodnici říkali že jakékoliv další krvácení po zkončení očistků je menstruace. Ale také nám říkali že když v šestinedělí začneme krvácet jasnou krví tak hned k doktorovi… tak babo raď :nevim:

no já volala doktorce a tam mi sestra řekla že je to možné že to je menstruace a že na kontrolu až po šestinedělí :nevim: tak nevím… neklidná jsem z toho že je to fakt velmi silné krvácení :roll:

• Citovat
  • Upravit
2017
14.2.13 10:31

Taky jsem měla velmi silné krvácení, spotřeba vložek neskutečná. Dr. jsem volala a taky mi řekla, že to určitě bude MS a když by to neustopovalo, tak přijít na utz. Přešlo to samo a další 2 MS byly stejně šíleně silné…

@Anonymní píše:
no já volala doktorce a tam mi sestra řekla že je to možné že to je menstruace a že na kontrolu až po šestinedělí :nevim: tak nevím… neklidná jsem z toho že je to fakt velmi silné krvácení :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
14.2.13 10:34

Jo a ještě nás vlastně v porodce upozorňovali, že pokud by se během šestinedělí vyskytl nějaký problém, tak se máme obrátit na ně a přijet na ultrazvuk. Nevím, jestli je to tak všude, ale možná bys mohla zkusit zavolat do porodnice… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.2.13 10:40

Ahoj já to měla jako ty, očistky za 2-3 týdny skončily a hned od 4. týdne menstruace, i když jsem kojila, a pak normálně každý měsíc. Nikde jsem nevolala, pak až po šestinedělí to řekla gyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
14.2.13 10:52
@LucciaMaty píše:
Jo a ještě nás vlastně v porodce upozorňovali, že pokud by se během šestinedělí vyskytl nějaký problém, tak se máme obrátit na ně a přijet na ultrazvuk. Nevím, jestli je to tak všude, ale možná bys mohla zkusit zavolat do porodnice… :nevim:

taky nám to říkali, tak nad tím silně uvažuji :think: počkám ještě par dní a jestli to nepřestane tak tam zavolám, jinak moc děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
14.2.13 10:54
@flaminka píše:
Ahoj já to měla jako ty, očistky za 2-3 týdny skončily a hned od 4. týdne menstruace, i když jsem kojila, a pak normálně každý měsíc. Nikde jsem nevolala, pak až po šestinedělí to řekla gyn.

tak snad to bude taky menstruace…a jak dlouho jsem po tom 4 týdnu asi krvácela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
14.2.13 11:00

@endyss pokud nemáš nějaký bolesti, tak bych počkala. Myslím, že to opravdu bude MS. Taky jsem z toho byla vyplašená, hlavně když jsem byla ráda, že mi konečně přestalo krvácení a pak zase tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.2.13 11:12

@endyss já jsem taky tehdy nevěděla, že to je menstruace, jsem si ríkala, že třeba ty očistky ještě pokračujou, probíhalo to jako menstruace, asi delsší třeba o den dva, protože ty očistky už byly slabé tak mi ta manstruce připadala silná, ale nevim. Ani mně nenapadlo, žeby to mohla být menstruace, počítala jsem s tím, že při kojení ji mít nebudu. Ale stejně jsem byla v tom, že počas šestinedělí tělo krvácí, tak jsem to neřešila, hlavně že po 6 týdnech to bude ok, a bylo, no a pak Dr. říkala, že to mohla být menstruce a pak už chodila pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.2.13 11:14

No a pokud máš velké bolesti, nějaké kusy z tebe jdou nebo něco se ti nezdá, tak jak tu někdo psal, je za tebe zodpovědná ještě porodnice, takže tam na kontrolu, můžou ti udělat sono, zda tam nezůstaly zbytky placenty nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
14.2.13 11:16

Můžou to být očistky ještě. Já jsem se čistila po obou porodech dlouho a s přestávkama, poprvé 8 týdnů podruhé 10. Vždycky jsme krvácela tak 3-4týdny, pak byla 10-14dní pauza a pak se to ještě na 14dní vrátilo. Na kontrole jsem byla vždycky po 6nedělí a bylo vše v pořádku.
MS to nebyla, tu jsem dostala po obou porodech až po 11měsících.
Může to být obojí, někdo má Ms brzo a pravidelně i když plně kojí.
Pokud krvácíš hodně, něco tě bolí nebo jsi z toho nervozní máš nárok na kontrolu tam kde jsi rodila. Znám hodně žen u kterých pak byla nutná revize, je to celkem běžné, zvlášť tam kde se před propuštěním nedělá utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.2.13 11:56

Příspěvek upraven 20.11.15 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
14.2.13 11:59
@andelka83 píše:
Můžou to být očistky ještě. Já jsem se čistila po obou porodech dlouho a s přestávkama, poprvé 8 týdnů podruhé 10. Vždycky jsme krvácela tak 3-4týdny, pak byla 10-14dní pauza a pak se to ještě na 14dní vrátilo. Na kontrole jsem byla vždycky po 6nedělí a bylo vše v pořádku.
MS to nebyla, tu jsem dostala po obou porodech až po 11měsících.
Může to být obojí, někdo má Ms brzo a pravidelně i když plně kojí.
Pokud krvácíš hodně, něco tě bolí nebo jsi z toho nervozní máš nárok na kontrolu tam kde jsi rodila. Znám hodně žen u kterých pak byla nutná revize, je to celkem běžné, zvlášť tam kde se před propuštěním nedělá utz.

mě před propuštěním dělali ulz. a všechno v pohodě…Myslím si že krvácím celkem dost a někdy ze mě jdou malinké kousky :nevim: ale jen někdy a opravdu malinké. právě že mě nic nebolí, vždy když jsem měla menstruaci tak mě bolelo v podbříšku a ted nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí