Dvakrát předčasný porod, co potřetí?

zrustice
12.2.13 15:34

Dvakrát předčasný porod, co potřetí?

Ahoj holky,
ráda bych znala vaše zkušenosti. V prvním těhotenství jsem ve 30tt ležela týden v nemocnice pro počínají kontrakce. Kapačky magnéska ale zabraly a dcerka se narodila 36+4, měla jsem nedostatek plodové vody, proto to asi bylo dřív. Dcerka je úplně v pořádku
V druhém těhotenství jsem měla podobný problém, v 31tt zkrácený čípek a pootevřené děložní hrdlo, ale po týdnu ležení doma se to trochu spravilo. Rodila jsem 37+4. Bohužel to nedopadlo dobře, ale to sem teď nepatří.
Teď potřetí opět stejný problém. Celý 33tt jsem proležela na kapačkách, čípek zkrácený na 1,8cm, otevřená na prst.
Nemáte některá zkušenosti, jak je to s opětovnými předčasnými porody? Je mi jasné, že mi nikdo dopředu neřekne, kdy budu rodit, ale uvítám vaše postřehy nebo zkušenosti.
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
12.2.13 15:44

No hlavně podle toho co píšeš se u tebe nejednalo o předčasné porody, resp. u toho prvního tam ti pár dní chybělo do ukončeného 37tt, ale druhý byl v 38tt. Za předčasný porod se bere dítě narozené před ukončeným 37tt.
Já myslím, že když to bylo dvakrát, asi do 40tt dítě nosit nebudeš, ale nevidím důvod proč by si ho nedonosila. Ono se to fakt blbě odhaduje.
Já jsem měla problémy u obou u prvního zkrácený čípek od 24tt, měsíc jsem ležela, u druhého v 30 tt špitál otevřená, zkrácený čípek, dostala jsem atb, kapačky, kortikoidy. Nějak jsme to doklepali, ale musela jsem se šetřit.
Držím palce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
12.2.13 15:50
@zrustice píše:
Ahoj holky,
ráda bych znala vaše zkušenosti. V prvním těhotenství jsem ve 30tt ležela týden v nemocnice pro počínají kontrakce. Kapačky magnéska ale zabraly a dcerka se narodila 36+4, měla jsem nedostatek plodové vody, proto to asi bylo dřív. Dcerka je úplně v pořádku
V druhém těhotenství jsem měla podobný problém, v 31tt zkrácený čípek a pootevřené děložní hrdlo, ale po týdnu ležení doma se to trochu spravilo. Rodila jsem 37+4. Bohužel to nedopadlo dobře, ale to sem teď nepatří.
Teď potřetí opět stejný problém. Celý 33tt jsem proležela na kapačkách, čípek zkrácený na 1,8cm, otevřená na prst.
Nemáte některá zkušenosti, jak je to s opětovnými předčasnými porody? Je mi jasné, že mi nikdo dopředu neřekne, kdy budu rodit, ale uvítám vaše postřehy nebo zkušenosti.
Díky.

rozhodně to 36+4 není až tak předčasný porod, a to druhé, když jsi miminko rodila vyvoláním ušitě tak to nebyl předčasný porod, protože bylo to, že miminko muselo veń protože ti v bříšku umřelo :* :*, neboj se 36+ a dál je v pohodě, to ujž není předčasný porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
12.2.13 15:53

Mám to opačně, první dvě děti donosene 39+0 a 37+5tt, třetí nedonosene 33+0tt. Podle mne se moc prognozovat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.2.13 15:59

To ti fakt nikdo neřekne, ale neboj. Od 36tt se to bere jako normální porod. Např. naše nemocnice není zařízená na nedonošeňátka, ale jakmile dorazí rodička od 36tt, tak nikam nemusí přejíždět a neberou to jako předčasný porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
12.2.13 16:16

@tumpach ba ne, i ten druhý porod byl přirozený, nevyvolávaný. Tím, jak malý sestoupil, tak se bohužel uškrtil :( Když mě v porodnici přijali, byla jsem už na čtyři prsty a do dvou hodin byl na světě.

• Citovat
  • Upravit
zrustice
12.2.13 16:18

@ynax já měla za to, že dítě je donošené od ukončeného 38tt a předtím je to bráno jako předčasný porod.

• Citovat
  • Upravit
6945
12.2.13 16:19
@zrustice píše:
@tumpach ba ne, i ten druhý porod byl přirozený, nevyvolávaný. Tím, jak malý sestoupil, tak se bohužel uškrtil :( Když mě v porodnici přijali, byla jsem už na čtyři prsty a do dvou hodin byl na světě.

aha tak to promin, to je mi líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
12.2.13 16:22

:hug: :hug: :hug: Věřím, že předčasně neporodíš, takových už bylo, co se otevíraly a nakonec přenášely. A stejně už jsi dost daleko, takže by to už takový problém nebyl. Četla jsem tvoje deníčky, smekám před tvou sílou a hrozně moc ti přeju držet v náručí zdravé a krásné miminko :hug: :hug: :hug: Tak ať se slečna ještě trochu dopeče. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
12.2.13 16:31

@zrustice koukam že už jsi 35tt to už je super, já ted naposled rodila v 34tt ;). První syn je 37tt, plánovaná sekce, druhé těhu bylo ukončeno v 36tt akutní sekcí- uzel na pupečníku :? a při třetim jsme se strašně bála, navíc špatně kompenzovaná cukrovka a jednu neděli že si zajedu raději na ko a taky akutní sekce na monitoru žádný pohyb a byla hodně špatná placenta ale v 35tt už je to ok, malá na tom byla ze všech nejlíp a to byla nejnižší tt a váhově nejméně ale byla úplně ok ;) Ono i po produ je to individuální. Tomík velikej, sice 36tt ale ok a byl týden na kyslíku :? vali 34tt 2,8kg a dýchala krásně sama a žádný problémy a kdybych já nebyla diabetička a vědělo se že kluci měli problémy tak ani na JIRP nešla ;) ted chodíme do vývjového centra ale i dle doktorů zbytečně ale jak mají dítě jednou u nich tak nás propustí asi ted v březnu ;) ;). Držim palce at to uteče a brzo držíš v náručí zdravé miminko :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
12.2.13 17:23

@tumpach vůbec se neomlouvej ;)

@monika32 děkuju

@Markéta80 už aby to uteklo. Určitě už by malá byla v pořádku, podle posledního utz má odhad 2700g. Na 35tt docela macek :lol:

• Citovat
  • Upravit
59408
12.2.13 17:41

@zrustice to jo :mrgreen:, Vali 34 tt a 2,8kg ;), ty poslední tt jsou nejhorší :jazyk: třeba si malá pospíší :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
12.2.13 18:53
@zrustice píše:
@tumpach vůbec se neomlouvej ;)

@monika32 děkuju

@Markéta80 už aby to uteklo. Určitě už by malá byla v pořádku, podle posledního utz má odhad 2700g. Na 35tt docela macek :lol:

ale ji já myslela, že ti zemřelo v bříšku, moc ti přeji aby bylo tentokrát vše v pořádkui

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
12.2.13 19:01

@tumpach ano, zemřel v břiše. Večer jsem cítila pohyby, ráno už ne. Šla jsem k dr, tam to zjistili a jela jsem do porodnice. A to už se porod sám rozběhl.

• Citovat
  • Upravit
zrustice
11.3.13 07:54

Jen pro doplnění. I potřetí jsem rodila dřív v 37+0. Byla to rychlost, v 18 nepravidelné lehké bolesti, v 19 po teplé vaně kontrakce po dvou minutách a 20.15 byla malá na světě. Míry teda měla pěkné 3450g a 51cm.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100