Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, stalo se někomu, že rok a půl po ukončení menstruace, tedy po přechodu opět dostal menstruaci, nebo krvácení s bolestmi v podbřišku?
Zrovna mi moje tchýně minule řekla že zase špinila a to má po přechodu taky už rok a něco.
Hormony se ji taky k tomu plašily, asi se to stává ![]()
Ja bych konzultovla na gynde…ja uz nevim proc, ale vim, ze mama mela nejake problemy, tehdy ji rikala doktorka, ze po prechodu uz to neni ok..,ale je to davno
@jananovotna2605 menstruace po přechodu nemusí být normální, zajdi co nejdřív na gyndu na kontrolu - třeba je to hormonální záležitost, ale musí se vyšetřit
@jananovotna2605 píše:
Dobrý den, stalo se někomu, že rok a půl po ukončení menstruace, tedy po přechodu opět dostal menstruaci, nebo krvácení s bolestmi v podbřišku?
zdravím
tohle se nemá stávat, tzn znamená to nějaký problém
může jít i o závažnou věc, je to tzv. varovná známka, takže hned a co nejdříve zajít na gyndu, popsat to a nechat se vyšetřit
určitě to neodkládat
![]()
Děkuji za reakce, v pondělí zavolám doktorce, docela se bojím…
@jananovotna2605 ahoj, mohu se zeptat, jak to dopadlo? Jsem nyní 9m po odstranění vaječníků, tj. po přechodu, a včera mi přišlo, že se mi na papíře, ale až při druhém utření objevil na straně malý černý strup jako hlavička od špendlíky…žádná tekoucí krev, výtok…jen stroupek na prakticjy suchém papíru…jsem tam teď díky vyrážce z vedra dost podrážděná, drbu se…ale pochybuju, že bych si nevšimla stroupku a že by odpadl bez jizvy apod..nikde nic…hned jsem se utřela znovu a nic…už 24h a nic nikde…tak nevím..ale nějak jsem se vyplašila…