Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu. Jsem cca 2 měsíce po porodu císařem. Nekojím a doktor mi na kontrole po 6ti nedělí řekl, že podle uz přijde menstruace brzo. Asi už přišla, ale vůbec nic mě nebolí a teď, kde je problém. Mám začít brát antikoncepci a teď nevím, kdyby to náhodou ms nebyla a já si vzala prášek, tak co potom? Nebo mám radši počkat do zítra? Měly jste to některá taky tak?
Jak asi přišla? pokud krvácíš, a očistky už ti skončily dřív, trak je to určitě MS
je normální, že po porodu MS nebolí, i když dřív bolela..má to tak většina ženskejch ![]()
@slavuska1 Očistky skončily dávno
akorát je to tak jiný než to bylo před těhotenstvím, že už si nejsem jistá ani jak se jmenuju ![]()
Jsem měsíc a půl po císaři, první MS jsem měla před 2 týdny, silná ale nebolestivá, trvala 4 dny a konec. Včera mi začala znova a včetně bolesti, připadám si jak kdybych zase měla kontrakce ![]()
Určitě to bude MS, tak začni brát, ať pak nemáš několikrát do měsíce jako já ![]()
Já měla první MS 8 týdnů po císaři. U tebe zřejmě taky, tak bych už začla brát.
Mě se to právě zdá, jako špinění…ale začnu brát, ono se to určitě v noci rozjede
díky za zkušenosti ![]()
To bude ono
, první MS po císaři byla slabá, bezbolestná a krátká, teď už bohužel bolestivá, silná a dlouhá
zlatý těhotenství ![]()
Tý jo tak brzo jo?
Já jsem vždycky začala až za rok po porodu! To už jsem ani nevěděla, kde mají v obchodě vložky, natož jak MS probíhá ![]()
@slavuska1 píše:
Jak asi přišla? pokud krvácíš, a očistky už ti skončily dřív, trak je to určitě MSje normální, že po porodu MS nebolí, i když dřív bolela..má to tak většina ženskejch
Já to mám přesně naopak
![]()
@IvaX píše:
Já to mám přesně naopak![]()
![]()
no já zatím moc nevím, dřív jsem měla celke bolestivou, brala sjem si pokaždý ibalgin..no a od prvního porodu jsme ji měla jen 3krát, a bolestivá skoro nebyla, pak hned druhý těhu, a od tý doby ms nikde
Holky a můžu už používat tampony? Nějak jsem se zapomněla doktora zeptat
![]()
No tak to bylo jenom nějaký špinění… ach jo… holky, chápu z letáku správně, že jsem po 7mi dnech chráněná i tak?
„Po porodu“
Po porodu můžete začít užívat přípravek Softinelle mezi 21. a 28. dnem. Jestliže začnete užívat později, používejte bariérovou metodu (například kondom) během prvních 7 dnů užívání přípravku Softinelle.
Jestliže jste po porodu měla pohlavní styk před opětovným zahájením užívání přípravku Softinelle (znovu), přesvědčte se, že nejste těhotná nebo počkejte do dalšího menstruačního cyklu.