Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré odpoledne, ženy, potřebuji vědět, zda máte někdo podobnou zkušenost.. Poslední MS jsem dostala 14.3. asi o týden dřív, než měla přijít - bez PMS, zčistajasna po velkém nervovém vypětí, kterému to přičítám. Až po skončení jsem najednou začala pociťovat příznaky PMS, bolesti prsou atd, dnes mě od rána silně bolelo břicho a zase jsem to dostala. Musím říct, že poslední týden byl zase výživný na extrémně stresové události. Jasně, asi se nic neděje, ale štve mě to a celkově mi není nejlíp. Zažil jste to někdy někdo? Na gynekologii chodím pravidelně, naposledy v lednu prevence v pořádku. Je normální z nervů krvácet dvakrát v rozmezí 14 dnů?
Taky se mi stalo přesně to samé, taky z nervů. Pokud se to nebude opakovat, tak bych to neřešila. Držím palce.
Ano, nervy tohle dělají. Zkuste se co nejdřív dostat do klidu. Nic vážnějšího v tom nejspíš nebude…
Asi 4× za život se mi to stalo, naposledy teď v lednu ![]()
Od té doby zase všechno OK.
Právě nedávno se mi stalo úplně to samé! Mívám menses po 23-25 dnech, pravidelně. Teď se však stalo něco, co mě úplně šokovalo. 18.den cyklu jsem začala najednou krvácet a to bez bolestí bricha, bez nějakých pocitů jak bývají před menses a teklo to docela dost. Naštěstí se to po chvíli zastavilo, dalsi dny už krvaceni jen velmi mírné a preslo to ve špinění. Potom normálně 24.den mě rozbolelo břicho, zamastily se mi vlasy, rozbolely mě prsa… a dostala jsem klasické menses… normálně jak jsem zvyklá, s bolestmi a se špiněním… gynekolog říkal že to může být věkem, hormony, nebo stresem nebo i virozou co jsem prodelavala