Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Byla jsem v Praze v Podolí.
Když o tom tak přemýšlím, tak vlastně jsem nepotřebovala nic. Na pokoji jsem se převlékla do andělíčka, pak mě vezli na sál, po zákroku pár hodin dospávací pokoj a pak domů. Ale v pokynech byla noční košile, pantofle a ručník, takže jsem to s sebou měla.
A po zákroku se hodila voda na pití.
Jinak klasická narkóza, ale jen “lehká”, nic na relaxaci svalů.
Zásadní je pak dodržet šestinedělí, jinak jsem se cítila vlastně úplně ok
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já byla v Praze na Vinohradech (víckrát).
V narkóze.
Ssebou jsem měla kimpresní punčochy (ty vyloženě chtěli) a pak podle mě jen nabíječku, sluchátka a knížku
Teoreticky si člověk může vzít svoje vložky… Jinak kě asi nic nenapadá.
Ale po přispání je to počítám o dost kratší ![]()
A pocity myslim uplně v poho.
Největší vopruz je čekání a pak hlad ![]()
(a vyndavání tamponády - ale to myslim nedělej všude
)
Příspěvek upraven 27.03.26 v 17:22
Ja byla taky v Praze a ja tam tedy spala, protože jsem nemela odvoz a ridit po narkoze tech asi 100km by nebylo uplne ok.
Takže jsem tam toho mela vic, ale v principu stačí noční kosile a pantofle.
A jinak taky klasická krátká narkóza.
@BabyYoda Tak po me je na Vinohradech nikdo nechtěl, i když kdo vi, podle ceho to berou.
@j.a.n.i1
Fakt? My je měly všechny
A to jsem plánovaně byla dvakrát.
Pravda, když jsem tam šla třikrát neplánovaně na zákrok, tak to taky nikdo neřešil ![]()
A teda zapomněla jsem zmínit ty pantofle a noční košili (případně župan) ![]()
Dcera byla teď přesně před 14 dny (v Jihlavě), měla si sbalit také pouze na dospáni, nakonec tam musela nocovat.
Zatím je ještě v PN.
@BabyYoda U nás si nevybavuju, ale vím, že já je určitě neměla, protože ani nevím, co bych měla lovit ![]()
@BabyYoda píše: Více
Já jsem teda byla na kyretáži a nohy mi obvazovala sestra obinadlem, punčochy nechtěli. Krátká narkóza nějak kolem půl desáté, k obědu polévka a rohlík, kontrola a asi ve 14 domů. Vložky tam měli takové ty poporodní, svoji jsem si dala až při odchodu, košile byla erární anděl. Ze svého jsem potřebovala vlastně jen mobil a doklady. České Budějovice
Já si měla nasadit kompresní punčochy doma, ještě před tím než vstanu z postele. Na to už jsem úplně zapomněla
@ivašot. píše: Více
Ty jo, tak to slyším prvně. I v nemocnici před hysterektomií mi je dali až těsně před odjezdem na sál, předtím jsem se ještě sprchovala a tak.
@lucad77 píše: Více
Tak já pak byla v podolí i na hysterektomii a taky jsem si je měla nasadit než ráno v den operace vstanu. Ještě to bylo nějak upřesněné, že snad nejpozději ve 3 ráno můžu jít na záchod bez nich a později už rovnou na posteli nandat. A jeste se měly nandavat vlastně vleže, na posteli si nesedat
Vy jste ZLATÉ, moc moc děkuji ❤️
Ty punčochy mám napsané v papírech ze vzít s sebou a doklady, ale potom v nějakých rozšířených informaci je tam právě milion dalších věcí, což bych mohla jet tak s kufrem
, což se mi moc nezdálo.
Tak snad to bude v pohodě, mám doma osmiměsíčního mrňouska a manžel jede na další den na týden pryč 🙈 🙄 tak doufám ze to nejak dáme a nebude mi treba zle.
Jeste asi hloupá otázka - vložky jste potom používaly normální klasicke, ne nejake mega obří?:))))
A za jak dlouho jste byly zpet “v provozu” na 100%?
Jeste jednou dekuji!!!
Byla jsem dva dny doma a pak jsem už fungovala naprosto normálně.
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás podstoupila konizaci (ideálně přímo na Obilním trhu v Brně.) a mohla by mi poradit:) Čeká mě zákrok a mám trochu zmatek v tom, co si s sebou vzít – budu hospitalizovaná jen na jeden den (na dospávacím pokoji) a pak bych měla jít ten samý den domů. Dostala jsem sice nějaké papíry, ale nejsem si úplně jistá, jak to celé probíhá v praxi.
Zajímalo by mě hlavně:
Budu moc ráda za jakékoli zkušenosti a tipy 🙏