Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám a maximální spokojenost. Dělá se v celkové narkóze laparoskopicky a platí se to. Cyklus se mi nijak nezměnil.
S gynde sem to vůbec neřešila, rovnou sem se objednala na konzultaci.
Mám. Udělanou přimo při posledním CS. Nikdy jsem nelitovala. Za ten klid to stálo, nepozorovala jsem žádné problémy. Asi jen trochu dřív přišel přechod, ale to mi absolutně nevadilo.
Laparoskopie v narkóze. Asi před šesti lety. Jeden den příjem, další den zákrok a třetí den domů. Trochu to potom bolí, ale s císařem se to třeba nedá vůbec srovnat, to je sterilizace úplně simrani
Žádné změny, cyklus pořád v pohodě.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
když opominu nějaké komplikace po opperaci, tak asi jediná nevýhoda je, že to urychluje často přechod. A to se vším všudy ![]()
@chs.jasmin píše: Více
Vážně přerušení vejcovodů urychluje přechod? Nerýpu, jen mě to zajímá.
Vždyť vaječníky a vše ostatní funguje dál normálně, jen se vajíčko nedostane do dělohy.
@JancaS84 píše: Více
Ahoj,
přerušení vejcovodů ne, ale odstranění dělohy ano. Pochopila jsem diskuzi radikálněji - k čemu menstruovat když máš přerušené vejcovody. Takže moje chyba - jak tady řešíme spíše ty dělohy, tak už jsem v modu odstranění dělohy ![]()
@JancaS84 píše: Více
Mě sterilizace přechod urychlila, i gynekoložka mi to potvrdila. Možná o takových 8-10 let mi to urychlila.
Ale jak píšu, to mi nijak nevadilo. Vůbec mi menzes nechybí.
Ovšem jestli to mají takhle všechny, to nevím, píšu jen za sebe.
@chs.jasmin píše: Více
V pohodě, možná sem to pochopila špatně já. Právě že mám sterilizaci, ale jen přerušení vejcovodů. Takže cyklus a vše zachované mám.
Dělohu bych si nenechala odebrat pokud by k tomu nebyl vážný zdravotní důvod.
@JancaS84 A kde prosím vás jste si to nechala udělat? Děkuji
Ahoj,
uvažuji o sterilizaci, mám tři děti, dva císaře, další děti už určitě nechci. Než půjdu na gynekologii, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Dělá se buď ambulantně nebo v celkové narkoze laparoskopicky, je to tak? Jak jste se hojily a jste spokojené, nezměnil se nějak cyklus, apod? A pokud máte tipy na nemocnici ve zlínském kraji, kde jste byly, budu také ráda. Prosím anonym skrz bydliště.
Děkuji