Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy, po asi 5 letech jsem měnila HA Dienille na HA Yaz, doktor mi řekl že mám přejít po pauze tak jsem tak i udělala. V pauze jsem jen lehce špinila ale menstruace nikde, pak jsem nasadila novou antikoncepci Yaz, do konce blistru mi zbývá 6 pilulek a spustila se mi poměrně silná MS.Je to úplně první platíčko a nechci zbytečně plašit jestli je to normální nebo ne, ještě jsem HA neměnila. K doktorovi se teď nedostanu abych se ho na to zeptala tak předem všem děkuji za odpovědi ![]()
Řekla bych, že je to prostě rozhozené, tak jak to bývá při nasazení nové HA, tělo se s ní může rovnat i 3 cykly (nebo mu nesedne vůbec). Pokud nekrvácíš nijak brutálně, tak bych to neřešila.
Zdravím všechny ženy/slečny. Měla bych dotaz. Přibližně jeden rok beru antikoncepci KATYA. Beru ji každý večer cca ve 21:00..Ve čtvrtek večer jsem si ji vzala, v pátek jsem na ni zapomněla a vzala si ji až v sobotu ve 21:00 (dvě tablety). Jenže pár minut na to jsem s přítelem měla jinak nechráněný sex a tekutina, která měla jít ven, bohužel zůstala vevnitř..Ve čtvrtek to bylo 7 tabletek od konce MS a v sobotu jsem si vzala 2 tedy 9 tabletek od konce MS. Znamená to, že jsem na začátku druhého týdne. Myslíte že by z toho mohl vzniknout problém jménem miminko nebo jen zbytečně plaším? Nebo nějaká rada jak poznat první projevy těhotenství?
Sobě tleskám za,,ZODPOVĚDNÉ,, braní HA a příteli za neuposlechnutí požadavku
. Nikdy dříve se mi toto nestalo, proto hledám rady právě tady
Děkuji za odpovědi ![]()