Menstruace - ustálení

315
12.12.23 15:23

Menstruace - ustálení

Ahojky,

zajímaly by mě Vaše zkušenosti ohledně srovnání menstruace.

V létě 2022 jsem omdlela v práci a bylo mi teda příšerně, pocit na zvracení, nevím jestli to bylo den před ms nebo přímo první den ms, ale za pár hodin se to srovnalo. Pracovala jsem v zoo, kde byla vysoká teplota, dusno, vlhkost, připisovala jsem to k tomu. Pár hodin jsem byla na vzduchu a dobrý. Nejsem si jistá zda se to v roce 2022 opakovalo ještě někdy.

V roce 2023 jsem tento stav měla asi třikrát, ale byl horší než v roce 2023. Přidaly se silné křeče, kdy jsem postupně přestávala cítit prsty na rukou, nohy, kdy jsem dostávala i křeče a nemohla s nimi hýbat, nehybnost obličeje. Opět den před nebo první den ms. V létě 2023 mi rodiče volali i záchranku, protože jsme si nevěděli rady a byl to nejhroší stav, který jsem zažila a myslela jsem, že tam snad ochrnu. Dali mi kapačku s magneskem, které beru.

Když jsem se s tímto svěřila své gynekoložce, tak mi samozřejmě dala hned antinu a když jsem řekla, zda to nejde jinou cestou, nějaký bilinky, vitamíny, protože jsem si něco o tom četla. Antinu jsem si ani nevyzvedla, když přes moje ne mi i tak dala předpis.

Momentálně beru ne pravidelně, ale pár dní kapky Lichořeřišnice a magnesko a od té doby jsem nic takového neměla. Četla jsem tady, že někomu pomohl i gynex, tak budu ráda za nějaké recenze.

Měla jsem velké obavy, abych to neměla při každé ms, protože jsem to měla třikrát po sobě a jednou jsem kvůli tomu odcházela z práce jak mi bylo zle a to by nešlo odcházet každý měsíc. Děsila jsem se datumu, kdy můžu ms čekat, no šílený.

Budu ráda za nějaké Vaše typy a rady ohledně tohoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
12.12.23 15:34

@llena35 zašla bych za obvodní a nechala se poslat na neurologii. Může to byt neurologicky problém, který se spouští hormonálními výkyvy před MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.12.23 15:37

@Nefesh moc děkuji, zkusím se objednat i tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.12.23 17:54

Souhlas s @Nefesh, neměla jsem až tak závažné problémy jako ty, jen závratě, pár omdlení, provázených zimnicí a svalovovým třesem. Na neuru mi zjistili jeden problém, na navazijícím gastru druhý. Po konzultaci jsem se rozhodla to neřešit medikamenty, ale počkat dle vyjádření dr na „významnou hormonální změnu“ a srovalo se to kompletně po mém 1. porodu, jak se předpovědělo. Od té doby ani jednou. Teď jsem tedy podruhé těhu, ale měla jsem pauzu 1,5 roka, MS pravidelná téměř hned po 6 nedělí a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.12.23 19:03
@Dea.Centaurea píše:
Souhlas s @Nefesh, neměla jsem až tak závažné problémy jako ty, jen závratě, pár omdlení, provázených zimnicí a svalovovým třesem. Na neuru mi zjistili jeden problém, na navazijícím gastru druhý. Po konzultaci jsem se rozhodla to neřešit medikamenty, ale počkat dle vyjádření dr na „významnou hormonální změnu“ a srovalo se to kompletně po mém 1. porodu, jak se předpovědělo. Od té doby ani jednou. Teď jsem tedy podruhé těhu, ale měla jsem pauzu 1,5 roka, MS pravidelná téměř hned po 6 nedělí a bez problémů.

Moc děkuju, objednám se tedy na vyšetření raději. Říká se, že těhotenství to změní, tak uvidím časem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
13.12.23 09:04

A jaký máš tlak? Já mám občas podobné stavy a to jenom díky tomu, že mám nízký tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.12.23 10:12
@kopretina90 píše:
A jaký máš tlak? Já mám občas podobné stavy a to jenom díky tomu, že mám nízký tlak.

jak kdy, ale spíše nízký. Nikdy jsem tyhle stavy k ms neměla až tak od toho roku 2022 právě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.12.23 10:24

@llena35 a nezměnilo se u Tebe něco zásadního ještě v tom roce 2022? U mě to lícovalo jednoznačně s hormony. Mívala jsem svoje „stavy“ před antinou a po jejím vysazení až do toho těhotenství. Já antinu ale brala i kvůli dalším gyn. problémům a pak nějakou chvíli dobrovolně. Jak už jsem se ale jednou rozhodla ji nadobro vysadit, tak už jsem se k ní nevrátila a ani se nechystám. A mám plné pochopení pro to, že ji nechceš. Nízký tlak jsem měla a mám pořád. Tohle opravdu souviselo u mě s cyklem a hladiny hormonů a jejich vlivem na neuro a gastro systém fungování mého těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.12.23 10:44
@Dea.Centaurea píše:
@llena35 a nezměnilo se u Tebe něco zásadního ještě v tom roce 2022? U mě to lícovalo jednoznačně s hormony. Mívala jsem svoje „stavy“ před antinou a po jejím vysazení až do toho těhotenství. Já antinu ale brala i kvůli dalším gyn. problémům a pak nějakou chvíli dobrovolně. Jak už jsem se ale jednou rozhodla ji nadobro vysadit, tak už jsem se k ní nevrátila a ani se nechystám. A mám plné pochopení pro to, že ji nechceš. Nízký tlak jsem měla a mám pořád. Tohle opravdu souviselo u mě s cyklem a hladiny hormonů a jejich vlivem na neuro a gastro systém fungování mého těla.

Žádnou velkou změnu si nevybavuji. Antinu jsem vysazovala začátek roku 2020 a nevím zda to k těm stavům patřilo, ale asi dvakrat jsem je měla na střední, ale to mi bylo jen hrozně zle a nevím jestli to bylo v době ms. Takže netuším co je ten spouštěč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
13.12.23 16:46

Objednala bych se k neurologovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie