Genitální opary - vše kolem

315
12.12.23 15:04

Genitální opary - vše kolem

Zdravím,

můj problém začal v sobotu, kdy jsem cítila, že mám zvětšené uzliny v tříslech a bolí mě „celý člověk“. V pondělí jsem byla stejně objednaná na gyndu, tak jsem si říkala, že se jí na to zeptám. Jsem teď ve stresu, špatně jím, nová práce prostředí atd. Nevím zda už v sobotu nebo v neděli jsem vypozorovala puchýřky dole. Hned jsem namazala zinkovou mastí. Na internetu jsem hledala a sama jsem si diagnostikovala, že půjde o genitální opar a taky, že ano, potvrzeno v pondělí od doktorky. Dostala jsem algifen neo, zirvina vitamin B. Namazala mi to i nějakou fialovou vodičkou (dezinfekce). Poctivě mažu, beru prášky, ale přijde mi, že se mi od pondělí udělalo více puchýřku. Kdyby to aspoň tak nepálilo sakra :D

Mám teď pár měsíců partnera, kdy jsme spolu spali vždy s ochranou a (bohužel, nevím když se to dá chytnout i s ochranou) jsme spolu v pondělí spali bez ochrany, ale příznaky se mi objevily až v sobotu, to mi přijde trochu zvláštní.

Objednala jsem si sudocrem, rakytníkovou šťávu, vitamin C a zinek, imazol a aciclovir. Zajímalo by mě co Vám nejvíce zabralo? Případně co brát, aby se to tak nevracelo. Na opary jsem nikdy netrpěla a pohlavních nemocí jsem se bála jak čert kříže a když potkám chlapa, kterého jsem hledala jakou dobu tak tohle.

Jak jste to řekli svým partnerům? Počítám s tím, že mu to budu muset říct, ale bude to těžké.

Četla jsem, že ani nemusíte mít pohlavní styk atd, abyste dostali genitální opar, že stačí mít nějak oslabené tělo. Jde mi o to, jestli jsem to chytla při styku nebo proto, že jsem stresová blbka :mrgreen:

Děkuji za rady a držím palce všem, kdo se s tím potýkají :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2325
12.12.23 15:15

Herpesin v tabletách a nebo isoprinosin. Obojí je dobré nasadit hned ze začátku, než se vysypávají další puchýřky. To měla doktorka napsat k tomu B. Virus tam mohl spát déle a v oslabení se rozjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.12.23 15:24
@Okta píše:
Herpesin v tabletách a nebo isoprinosin. Obojí je dobré nasadit hned ze začátku, než se vysypávají další puchýřky. To měla doktorka napsat k tomu B. Virus tam mohl spát déle a v oslabení se rozjel.

takže teoreticky jsem se mohla nakazit už dříve a projevilo se to až teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.23 15:35

Nemusí to být pohlavně přenesené. Já ho měla už dvakrát.. poprvé jsem neměla ani sex. Ale na puse se mi třeba opary nedělají vůbec. Doktorka taky říkala že může být oslabené tělo a vyhodí se mi to hold jinde.
Jinak já jedla tabletky herpesin. A mazala mastičkou herpesinem ulevilo to hodně.

• Citovat
  • Upravit
2325
12.12.23 15:37
@llena35 píše:
takže teoreticky jsem se mohla nakazit už dříve a projevilo se to až teď

I tak možno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.12.23 15:41
@Anonymní píše:
Nemusí to být pohlavně přenesené. Já ho měla už dvakrát.. poprvé jsem neměla ani sex. Ale na puse se mi třeba opary nedělají vůbec. Doktorka taky říkala že může být oslabené tělo a vyhodí se mi to hold jinde.
Jinak já jedla tabletky herpesin. A mazala mastičkou herpesinem ulevilo to hodně.

a používala jste mast herpesin, která byla jen na rty? Protože mi vyskakuje jen tato, ale účinek by měl být asi podobný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.12.23 15:42

Herpes je virus, který když se jednou do těla dostane, tak v něm „hibernuje“ už defacto navždy. A je fuk, jestli na ústech nebo genitáliích. Mohl ti to rozjet stres, mohla jsi to od něj chytit, není to podstatné. Fakt je, že bys mu to měla říct a nejlepší by bylo, aby i on se přeléčil, jinak se ti to bude pořád vracet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.12.23 15:48
@unuděná píše:
Herpes je virus, který když se jednou do těla dostane, tak v něm „hibernuje“ už defacto navždy. A je fuk, jestli na ústech nebo genitáliích. Mohl ti to rozjet stres, mohla jsi to od něj chytit, není to podstatné. Fakt je, že bys mu to měla říct a nejlepší by bylo, aby i on se přeléčil, jinak se ti to bude pořád vracet :?

ano s tím počítám, že mu řeknu, aby šel na vyšetření i on, pokud mě nevykopne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
12.12.23 16:29

Nevite někdo jestli tohle muže nějak zhoršit možnost otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
13.12.23 08:16
@llena35 píše:
a používala jste mast herpesin, která byla jen na rty? Protože mi vyskakuje jen tato, ale účinek by měl být asi podobný?

ano tato co je na rty. Mi to doporučila lékařka přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.23 08:17
@Tulipankaa píše:
Nevite někdo jestli tohle muže nějak zhoršit možnost otěhotnět?

Nemyslím si. Já pak plánovala těhotenství asi necelý rok potom, půl roku možná už nevím přesně.. a otěhotněla jsem na první dobrou.

• Citovat
  • Upravit
1
25.12.23 10:38

Dobrý den včera sem byla na gynde a mám genitální opar na pyscich a mám to sklepeny a bolí to hrozne plus ty opary bolí a bolí mě to hrozne při curani nevíte za jak dlouho se ty pysky odlepi a za jak dlouho to přestane bolet při curani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.12.23 17:36

@Nela456 na internetu píšou cca 10 dní, kdy by to mělo být nejhorší a pak následujou stroupky. Doporučuji chodit i bez kalhotek proste bez ničeho a větrat, puchýř nemá rád vzduch. Zatnout zuby a vydrzet. Brát ibalgin a prasky, jestli Vám doktorka předepsala a mazat teda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 20:23

Ahoj, nevíte prosím někdo jak se osprchovat při genitálním oparu? :oops: Před třemi dny se mi to tam také objevilo a snažím se to alespoň trošku lehce opláchnout vodou, ale bolestí bych se vždycky zbláznila :roll: Vlhčené ubrousky také bolí jak prase. Vůbec nevím co dělat, potřebovala bych se tam dole (logicky) pořádně osprchovat. Namáčet v koupeli by se to také prý nemělo a stejně to také štípe. Měl to někdo stejně? Nemáte někdo nějaké rady? :(

• Citovat
  • Upravit
4072
18.2.24 20:35
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte prosím někdo jak se osprchovat při genitálním oparu? :oops: Před třemi dny se mi to tam také objevilo a snažím se to alespoň trošku lehce opláchnout vodou, ale bolestí bych se vždycky zbláznila :roll: Vlhčené ubrousky také bolí jak prase. Vůbec nevím co dělat, potřebovala bych se tam dole (logicky) pořádně osprchovat. Namáčet v koupeli by se to také prý nemělo a stejně to také štípe. Měl to někdo stejně? Nemáte někdo nějaké rady? :(

Jo stipe to a boli jako prase, kdyz mas velky vysev. Ja oplachuju vodou a nanesu i lehce Cyteal, necham chvili pusobit. Je volne dostupny v lekarne. Ale jiank s tim nic moc neudelas, co se tyka omyvani.
Co ti na to dali na koznim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria