Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Nezbyde, než čekat, jak to dopadne
Nikde neni řečeno, že vše zůstane takto ![]()
@pikola píše: Více
Tak to už neroste ne.. když loni měřila 168 a ted má skoro 170, to je to samé.
bohužel, ale byla spíš vyšší, pak už moc nevyrostla.
Není to určitě brzo, já to prvně dostala taky v 11, ale to bylo před 30ti lety, a ani v té době to nebylo brzo. Ještě jsem nějakou dobu rostla, ale já byla celkem vysoká už v té době, tak s tím neporadím.
Já i moje mamka jsme menstruaci dostaly taky v 11, nepřijde mi to extra brzy. Je ale pravda, že ve třídě jsem byla první. Znala jsem teda i holky, které menstruovaly v 9-10 letech, to už mi přijde horší. Na výšku to vliv moc nemělo, co si vzpomínám, ale tak my nejsme v rodině žádní obři. ![]()
Jinak to u mě tehdy probíhalo dost podobně. V 11 a 3 měsících jsem měla jen takové jednorázové špinění. O měsíc později přišla slabší klasická menstruace a o další měsíc později to bylo dost silný a bolestivý. Pak zase lehce slabší. Pak i takové “srandy” jako ms po 14 dnech. No než se hormony srovnaly, bylo to trochu o nervy. ![]()
Tak možná měří víc, já jí neměřila dlouho, nebo měla 172 naposledy ![]()
Ale pokud vy jste malý, tak asi nemůžeš čekat, že se nějak extra vytáhne. Já doufala, že jí přestane růst noha a zatím je to pořád co rok to velikost
aktuálně 43
Příspěvek upraven 24.10.25 v 22:15
Dostala jsem ms v čerstvých 11 a zarazil se mi růst. Záhy mi vyrostla prsa, vypadala jsem starší. Jsem bohužel nejmenší z rodiny, mám 156 cm, v pubertě jsem měla mindráky.
Zrovna dneska jsem vzpomínala, při konzumaci své pravidelné dávky brufenu, že už menstruuju 25 let. 25 let bolestí, migrén. Hrozný!
Menstruaci jsem dostala v 11 letech a 3 měsících. Mezi 12 a 13 lety jsem pak vyrostla za rok o 13 cm! Později už jen o pár cm. Měřím 162 cm.
@pikola píše: Více
My jsme v rodine malý ženský 160-165 cm. Straší dcera dospěla meri 165. Nepočítala jsem s tim, ze dcera bude čahoun, ale mam obavy, ze ani těch 160 mit nebude.
no ale asi se s tím beztak nedá nic dělat, tak to budeš muset přijat, tak jak to bude
Schválně jsem se podívala do očkovacího průkazu. MS jsem dostala až pozdě, bez měsíce ve 14 letech.
Ve 13 156 cm.
V 15 po roce MS 168,5 cm.
V 17 po třech letech MS 171 cm. Konečná výška.
Takže po začátku MS jsem vyrostla minimálně o 10 cm, možná o 12, 13.
Já jsem dostala první menstruaci až ve 14 letech, ale měřila jsem tehdy 160 cm a vážila 30 kg. Moje dospělá výška je 174 cm.
Menstruace v 11 letech je normální. U tvojí dcery by mě to nepřekvapilo, není nijak moc hubená (moje 11letá dcera měří 145 cm a váží necelých 30 kg, tak u té ještě menstruaci neočekávám). Taky píšeš, že prsa a chlupy jí rostou rok. Tak to se ta menstruace dala očekávat.