Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já dostala MS v 11, měla jsem kolem 160 cm a stejně jsem pak ještě 15 cm vyrostla ![]()
@Anonymní píše: Více
Tyjo, tak k 160? Loni jsem koukala měla na prohlídce 168, doufám už začne brzdit i když přepoklad má přes 180
V 11 letech je to naprosto standardní věk k nástupu menstruace.
@Anna766 píše: Více
Taky si myslím a neřekla bych, že když jsem to poprve dostala, ze by to melo vliv na růst ![]()
@lusinecka píše: Více
To je trochu velikostní rozdíl oproti moji dceri ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Aha, já od první menstruace vyrostla asi uz jen 3 cm. Bylo mi 13 a vyrostla jsem na 160. Straší dcera naopak dostala první ms az v 15 a nevyrostla uz nic.
@Anonymní píše: Více
A neni to treba dané taky geneticky?
Ne každý má predispozice k tomu mit treba minimálně 170cm ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
S tím počítám, že nebude měřit 170, ale nenapadlo by mě, že zůstane třeba na 150cm. Kvuli tomu, že po začátku už se růst zpomalí. Chapu, kdyz je holka vysoká, vyspěla, váží 50 kg, přijde menstruace uz v 11 letech. U mé dcery me to překvapilo.
Prosím o zkušenosti ostatních. Dceři je 11 let a 2 měsíce. Dnes dostala první menstruaci, jenom jednorázové tmavší špinění, ne klasicky krev. Prsa a chlupy ji rostou rok, menstruaci jsem očekávala nejdříve za rok. V 11 mi to přijde hrozne brzy a mam obavy o dcery výšku, meri 146cm. Jak to bylo u vas a vašich dcer, o kolik vyrostly kdyz menstruace prisla takhle brzo? Dekuji a prosim zanechat anonym.