Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ségra ji dostala v 9 letech. Je to normální zdravá ženská a mě teď 2 děti.
@JancaS84 píše:
Ségra ji dostala v 9 letech. Je to normální zdravá ženská a mě teď 2 děti.
Dobře děkuji. Dcery kamarádek dostaly menstruaci všechno 11-12+ tak se bojím, aby to pak nemělo negativní dopad.
Ono hlavně od 1. ms se zpomaluje růst, aspoň se to vždy tak tradovalo. V 9 letech to osobně vidím jako předčasnou pubertu, ale pokud lékařka řekla, že je to ok, tak bych jí věřila
Tak hodně záleží, jak ji vše okolo menstruace vysvětlíš! Nemusí mít z toho do budoucna žádné trauma.
Přesvědčit ji, že menzes není žádná tragédie, že ji nemusí omezovat. Prostě ji v tom dodat co nejvíc sebevědomí.
Teď už asi nenaděláš nic…předem tomu nic nenasvědčovalo? Růst prsou, ochlupení? Myslím, že to jsou projevy, které by se měly trochu kontrolovat…z důvodu, že menstruující dívka většinou už moc nevyroste…jinak to asi ničemu nevadí.
Chudák holčina, bude to muset zažívat takto brzo
Jinak ano, je to normální. Pracuji na ZŠ a vím, že kolegyně řeší menstruaci už cca od 2.-3. třídy. Posouvá se to no…
Kolik měří? Chtěla bych endokrinologické vyšetření. A možná dětskou gynekologii? Má prsa a ochlupení? Po MS se už moc neroste. Do 10 let se jedná o předčasnou pubertu.
Asi je to ještě trochu předčasné. Ale záleží taky, jak je holcicka velká, ty větší vyspivaji dříve. No kazdopadne bych ji nakoupila menstruační kalhotky, ať se ještě nemusí zabývat vlozkama například ve škole.
Já bych to řešila pokud je menšího vzrůstu, jestli už má kolem 160 cm, nechala bych to tak
@Anonymní píše:
Dobrý den, moje 9 léta dcera dostala menstruaci, volala jsem svojí gynekoložce a ta mi řekla, že se to stává a nemám to nijak řešit. Dcera je narozená v červnu, takže je to opravdu v čerstvých 9 letech. Má to taky tak vaše dcera? Já dostala menstruaci v 11 letech a starší dcera v 12 letech, ale v 9?Prosím o zachování anonymity, vystupuji zde pod svým jménem a nechci aby každý věděl, že to dcera dostala.
Pro jistotu bych ji odvedla k dětskému gynekologovi a endokrinologovi. Ale zpátky už se to vzít nedá. Hezky jí vše vysvětli a nedělej z toho drama. Pomoz jí v těch dnech, kdy bude krvácet.
@Russet píše:
Pro jistotu bych ji odvedla k dětskému gynekologovi a endokrinologovi. Ale zpátky už se to vzít nedá. Hezky jí vše vysvětli a nedělej z toho drama. Pomoz jí v těch dnech, kdy bude krvácet.
Hezky napsané. Vzít se to zpět nedá, ale jestli je malá, třeba by šel ještě růstový hormon. Ale to posoudí dětský endokrinolog.
@Russet píše:
Na endikrinologii klidně, jako bývalý frekventant dětské gyndy bych se primlouvala za to tam holčičku nebrat, je to trauma jako prase. Když není zbyti, není zbytí, ale jen tak pro jistotu bych tam nechodila. Nebo maximálně se poradit, ale bez dcery.
Dobrý den, moje 9 léta dcera dostala menstruaci, volala jsem svojí gynekoložce a ta mi řekla, že se to stává a nemám to nijak řešit. Dcera je narozená v červnu, takže je to opravdu v čerstvých 9 letech. Má to taky tak vaše dcera? Já dostala menstruaci v 11 letech a starší dcera v 12 letech, ale v 9?
Prosím o zachování anonymity, vystupuji zde pod svým jménem a nechci aby každý věděl, že to dcera dostala.