Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Biochemický těhotenství. Celkem běžná věc, skončí tak řada těhotenství. Menzes se dostaví během pár dnů.
Mimoděložní bych zcela nevylučovala, chtělo by to znát, kam budou hodnoty pokračovat dále. Ale pravděpodobnější je obyčejné neprosperující těhotenství, které by takhle brzo mělo odejít samo (a hladina hCG pak samozřejmě klesat až k nule). Pak by MS dorazila, jak velké zpoždění by ale bylo, těžko říct.
Bála bych se spíš mimoděložního
i když to HCG stoupá zoufale málo.. rozhodně další kontrola ![]()
Ahoj všem, chci se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost jako já.
Zpožděná menstruace více jak týden, pozitivní těhu testy, návštěva gynekologa, který na ultrazvuku nikde nic neviděl.
Následné odběry krve na HCG - pondělí 46,6, čtvrtek 98,8, pondělí 142,5 odběr dnes ve středu 126,1.
Stále špiním, občas lehké zakrvácení se sráženinami a gynekolog mi řekl, že mimoděložní těhotenství to být nemůže, protože HCG kleslo a těhotná jsem podle něj ani nebyla. Chce mě vidět za týden a půl znovu na odběr krve, zda to kleslo na normální hodnotu.
Máte některá podobnou zkušenost a jak to nakonec dopadlo, zda Vám třeba menstruace dorazila později, nebo zda musí HCG klesnout na tu normální hodnotu a poté se až dostaví menstruace?
Stále se vnitřně bojím, aby z toho nakonec nebylo MT. (udělal mi pouze jednou ultrazvuk, od té doby nic)