Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Trpí tu niektora z vás s pocitmi nevoľnosti, bolestami brucha počas menštruácie? Prosím žiadne doplnky mi neponukajte (LR, ani žiadne iné). Je niečo čo vam realne pomohlo? Ďakujem.
@Kika541996 píše: Více
Algifen v tabetach, je primarne urceny pro zmirneni kreci.
Mně například pomůže buď horká sprcha, držím si sprchu na břiše, a to mi uvolní svaly a lépe zvládám tu bolest a nebo pak půl deci domácího a to mi vždycky pomůže
Nimesil, předtím Algifen kapky. Teplá lahev a teplá sprcha, ale stejně je to otřesný.
Nahřívací polštář na břicho, to mi zachraňuje i dny v práci, případně i ta horká sprcha a bylinkové čaje. Doplňuji týden před menstruací a během ní hořčík. Hlavně žádný alkohol a zkouším se vyhýbat i mastným jídlům, ale ne vždy to samozřejmě vyjde ![]()
Nevolnostmi myslíte, že je vám blbě od žaludku? Mně bývá blbě, neustále na blití a to i když nějak ukočíruju bolesti, to se teda nepodaří nikdy úplně, jen s opioidy. Je to podobné těhotenským nevolnostem. Jím lehké nenadýmavé věci po troškách, nejvíc mi pomáhá heřmánkový čaj. Jinak na bolest mi zabere většinou jakž takž Nimesil a mám termofor.