Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemůže. Maximálně podráždění, ale jestli na tyhle věci netrpí a dodržujes hygienu, bude to dobrý. Příště na to mysli ![]()
Ne nic se nestane. Obvykle ho mam 10 hodin(dam rano a vylevam az prijdu z prace domu)
Měla jsem i dýl (o dost), nikdy se nic nestalo (a já kolikrát třeba i vlivem menstruačních potíží 15 hodin v kuse spala, takže ani nebylo, kdy ho vyndat). Ani krev potom nijak nepáchla rozkladem. To není tampon, kde se začnou množit bakterie v absorpčním gelu, takže bych byla v klidu. Samozřejmě člověk musí dodržovat hygienu, ale jednou se svět nezboří.
Ahoj, já na něj taky jednou zapomněla. Nikdy dřív se mi to nestalo. Pak to docela smrdelo ta krev v kalisku a mně začal svedit spodek
myslela jsem že kvasinky, ale pak jsem už ten kalíšek nepoužila, pořádně jsem ho vymyla, vyvařila a použila až další měsíc. Svedilo to 2 dny, pak už v pohodě, žádný zánět, nic. Bylo to ke konci menstruace, kdyztak další den použij vložku nebo tampon, nebo ho pořádně vyčisti a vysterilizuja a bude to ok.
Já ho mívám běžně 12 hodin, první dva dny vymývám častěji, dalších pět dní už jen při vstávání a večer při sprše. Musím zaklepat, že zatím mi to vychází a nic mi nebylo.
Holky díky moc za uklidnění, jsem trošku hypochondr tak jsem samozřejmě hned začala vymýšlet ty nejhorší scénáře…
![]()
Nestane se nic. Jen prvni tri, ctyri dny vylevam casteji. Posledni tri dny pak mivam kalich od rana do vecera.
Taky ho krom prvních dní vylévám dvakrát denně, ten kalíšek je na to stavěnej: nedělá mi to žádné potíže.
Ahoj, omlouvám se za svůj dotaz, jestli vám připadá hloupý. Měla jsem kalíšek zavedený 11 hodin a byl naplněný tak do poloviny. Nemůže se prosím nic stát? Úplně jsem na něj zapomněla, jinak bych vytáhla dřív. Jsem ohledně takových věcí celkem nervák tak se ještě jednou omlouvám.