Menstruační pomůcky

22
29.9.19 17:17

Menstruační pomůcky

Ahojky. Má někdo z vás zkušenosti s webem https://menstruacni-pomucky.cz/?… ? Chtěla bych zkusit menstruační kalíšek a ostatní jsou docela předražené… Ale bojím se, že ceně bude odpovídat i kvalita. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4380
29.9.19 17:20

Hrozny eshop, podvodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.9.19 17:22

@Kaileee Proč? Jaké máte zkušenosti? Nic neposlali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
29.9.19 17:26

Odtud rozhodně kalíšek nekupuj. Je to přece jen věc, kterou budeš mít sedm dní v měsíci téměř neustále zavedenou ve vagíně, budeš ji muset vyvářet apod. Kalíšek za sto pade (nejspíš jen překoupený z Ali, kde stojí třetinu) téměř stoprocentně nebude ze zdravotně nezávadného materiálu, ideálně lékařského silikonu nebo aspoň TPE, na kterém se nedrží a nemnoží bakterie. Něco takového bych v sobě týden mít nechtěla.

Pořádně se „prozkoumej“, zjisti, jak se Ti během menstruace chová děložní čípek, zvaž, jakou velikost kalíšku potřebuješ, a podle toho kup kalíšek, o kterém máš jistotu, že je zdravotně nezávadný. Ano, přes veškerou pečlivost nemáš nikdy stoprocentní jistotu, že ti bude sedět, ale v tom případě ho můžeš s malou ztrátou poslat dál. Navíc cena např. certifikovaného kalíšku české výroby Yukki začíná na třech stovkách, a je to poměrně univerzální kalíšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.9.19 17:30

@SlečnaDahlia Dobře… Tohle mě docela odradilo… :D Nevíte teda o nějaké jiné ověřené značce, která by nestála balík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.9.19 17:30

Na ten Yukki se podívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
29.9.19 17:37
@nikekiss píše:
@SlečnaDahlia Dobře… Tohle mě docela odradilo… :D Nevíte teda o nějaké jiné ověřené značce, která by nestála balík?

Co je to „balík“? Když vybereš levnější jen proto, že je levnější, může se lehce stát, že tak vyhodíš peníze z okna. I u toho nejdražšího kalíšku se ti investice do něj vrátí do roka, u kalíšku za cca 600, což je takový průměr, ještě dříve.

Podívej se na stránky kalisek.cz i na jejich prodejní stránky „Maluna“. Tam můžeš vybírat do alelujá :) Popř. na facebooku existuje skupina „Kališnice“, kde se prodávají kalíšky z druhé ruky (často jen vyzkoušené - nesedly, špatná velikost apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.9.19 17:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
29.9.19 19:02

Já mám kalíšek Yukki. Nějaký noname kalíšek bych jistě nepořídila. Co ty víš, z jakého materiálu to je. Může ti to způsobit velké problémy, bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.9.19 19:09

Ahoj, podľa mňa kalíšky nestoja balík. Ja ho používam cca 7 rokov, momentálne mám už druhý (nieže by nevydržal, len už bol taký zájdený aj keď som ho vyvarovala, tak som pořídila nový). Nepamatám už, za koľko som ho kúpila vtedy, teraz som kúpila ale tú istú značku (Lunacup) v akcii za 399 Kč a keď by som znovu počítala, že vydrží napr 6 rokov, tak je to skoro zadarmo.
Neviem si bez kalíška predstaviť život ale určite by som kupovala len na overených shopoch. Odkaz, ktorý si poslala hneď po otvorení ponúka aj tie umelé nádoby na vyvarovanie - totožní s tou, čo som si objednala z Ali, takže som presvedčená, že aj kalíšky majú z Ali a že nebudú nezávadné. Pred vianocami určite budú nejaké akcie, mrkni aj na nejaké slevomaty a podobne, myslím, že je nato teraz ideálne obdobie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.9.19 20:55

Moc děkuju za všechny ohlasy. ❤️️ Já chtěla i tu nádobku na vyvařování, proto se mi líbila ta sada… Jinak s tím „balíkem"… Jen jsem nechtěla, aby mi někdo nezačal doporučovat Divacup nebo jiné dražší kalíšky… Má tady někdo z vás barevný kalíšek? Protože mě ten čirý moc neláká… :P Já už vidím, že bude za pár měsíců žlutý jako sýr. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
29.9.19 22:06

@nikekiss Mam 9 let ciry a ma stale puvodni barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
21.10.19 09:44
@nikekiss píše:
Moc děkuju za všechny ohlasy. ❤️️ Já chtěla i tu nádobku na vyvařování, proto se mi líbila ta sada… Jinak s tím „balíkem"… Jen jsem nechtěla, aby mi někdo nezačal doporučovat Divacup nebo jiné dražší kalíšky… Má tady někdo z vás barevný kalíšek? Protože mě ten čirý moc neláká… :P Já už vidím, že bude za pár měsíců žlutý jako sýr. :D

Ten čirý kalíšek se musí umýt nejdříve studenou vodou, já na něj dřív z kohoutku pouštěla rovnou teplejší a tak trošku zahnedl, to jsem měla Yukki a taky jsem ho kupovala v sadě s dozou. Ale vždy nejdřív umýt ve studené a pak až vyvařovat, jak se jednou zabarví, už s tím nikdo moc nenadělá.
Teď mám Funcup, prodávájí se v dvojbalení 2ks za cca 900, jsou barevné a dávají k němu takový pytlíček jako pouzdro.
Jen tedy malý funcup má o něco málo menší objem než malý Yukki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.11.19 15:31

@citronek121
Dobře, děkuju za tip. Já se nakonec rozhodla pro modrý kalíšek Me Luna s kuličkou velikosti M. A jsem docela spokojená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.22 16:21

Holky, co MS kalhotky. pužíváte některá? Jak se vám osvědčily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí